L’ Artisan Parfumeur TEA FOR TWO

Božični prazniki so že za nami, mi pa še vedno uživamo v okusih in vonjih domačih dobrot, ki smo jih pripravljali v decembrskih dnevih.
In se ob tem mogoče sprašujemo, kateri izmed parfumov bi nam s svojo parfumsko meglico uspel pričarati lepo praznično razpoloženje?
Eden izmed takih, ki s svojim parfumskim akordom odkrije božične dišave, je zagotovo Tea for Two – sladka začimbna uniseks dišava, iz katere zadiši na cimet, janeževo zvezdo, ingver, medenjake, med, vanilijo, tobak in kar nam tudi ime odkrije, na čaj! Vsi skupaj hkrati z bergamotko ustvarijo nepozaben čaj za dva, ki čudovito paše v praznični čas.

Pierre Guillaume SUPERLADY

Pierre Guillaume je mlajši francoski parfumski mojster, ki je svoje videnje parfumov ustekleničil v že blizu sto parfumskih stekleničk. In če pri teh mojstrovinah pričakujemo močne, intenzivne in težke cvetne akorde, jih tako zlahka ne bomo pričakali.
Njegove dišave so moderne, lahkotne, zračne in nepričakovane, a z veliko telesa. So alternativne, a so nam zelo blizu.
Tako tudi Superlady ni običajna dišava. Je sladka in zelo ekstravagantna dišava, ki v parfumskem akordu odkrije karamelizirano jabolko, ki zablesti ob rdečem jagodičevju, magnoliji, zelenih notah in pri izteku parfumskega akorda še ob jantarju.
Urbana ženska dišava, ki zato, da zažari, ob sebi ne potrebuje ženske z nadnaravnimi lastnostmi!

Dolce & Gabbana LIGHT BLUE FOREVER

Medtem, ko nas v tem sivem in mrzlem decembrskem času obkroža veliko prazničnih začimbnih vonjev, pa bi nam zagotovo z enakim veseljem prijal pobeg v tople kraje, kjer že v zraku čutimo citruse, sadje, cvetje in mediteransko rastje.
Velika parfumska uspešnica modnih oblikovalcev Dolce & Gabbana Light Blue, ki nas s svojo parfumsko meglico vedno popelje v bolj tople kraje, je letos dobila nekoliko bolj cvetno podobo. Zgornjim, še nekoliko bolj citrusnim notam, se pridružijo pomarančni cvet in obilica belega cvetja, parfumski akord pa zaključijo tokrat mošus, cedra in kašmeran.
Pa naj še kdo reče, da nam sredi mrzle in turobne zime parfum ne more ogreti srca!

Dolce & Gabbana DOLCE SHINE

V meglenih in deževnih dnevih, ki jih doživljamo sedaj, zelo pogrešamo sonce. In v takih časih nam pride prav vsaka misel na poletje in sonce, ki olajša občutenje zime, pa čeprav jo občutimo skozi parfum.
Dolce Shine s parfumsko meglico zasije in nas spravi v lepo razpoloženje. V parfumskem akordu najdemo množico parfumskih sestavin, ki nas razveselijo. Sprva so to kutina, mango in grenivka, kasneje pa zadišijo tuberoza, jasmin, pomarančni cvet ter morske, sončne in slane note.
Eksotična sadno – cvetna parfumska meglica nas tako v kratkih in turobnih dnevih že pri prvem vdihu spravi v dobro voljo.