Issey Miyake L’ EAU D’ ISSEY POUR HOMME

Moški parfum L’ Eau d’ Issey je kot star prijatelj. Vedno, ko se z njim srečaš, se ga razveseliš in nadaljuješ pogovor točno tam, kjer sta zadnjič nehala.

Parfumski vonj je močen-kot mogočen gorski slap se razlije po koži. Na njej pusti občutek svežine, čutimo njegovo osvobojeno energijo.

Zgornje note so intenzivne, naenkrat udari vse: citrusi, pehtran in koriander. V srednjih notah zadišijo ostre začimbe-muškatni orešček, cimet in žafran ter cvetje: lotos, šmarnica in geranija. Spodnje, lesne note z značilnim vetiverjem, sandalovino, cedro, mošusom in tobakom zaključijo dišavni akord parfuma, ki bi ga moral imeti vsak moški, ki so mu všeč lesni vonji.

 

Parfums de Nicolai MIMOSAIQUE

Mimosaique je parfum, ki napoveduje pomlad.

Njegov čar je v nežni in malce sladki mimozi, ki se veselo nasmeji potem, ko si prvi pomladni znanilci priborijo pot na plano. Šele, ko zacveti mimoza, lahko z gotovostjo rečemo, da se zima zares poslavlja.

Parfumski mozaik sestavljajo še jasmin, korenina irisa, janež,  zelene note in lahki lesovi, ki skupaj z blagim kamiličnim čajem predstavijo dišavo-hvalnico prebujanju življenja.

Pričetek dišave je svež. Kot prva pomladna sapa, ki s seboj prinese čudovit vonj mimoze. Njen vonj nas nežno objame in nas ne izpusti. Prav vsidra se v naše nosne čutnice. Dobimo občutek, kot da nas obkroža grm ravnokar odprte, dišeče mimoze. Razkošen pudrast vonj ostane z nami še dolgo časa. Tudi potem, ko prave mimoze že odcvetijo.

 

Roberto Cavalli PARADISO AZZURO

Roberto Cavalli pravi, da njegov najnovejši parfum prinaša vonj raja. Za njega je raj Mediteran s svojimi čudovitimi vonji, ki poleti božajo naše čutnice. Brezskrbna in prijetna morska sapica prinaša s seboj vse najbolj dišeče vonjave mediteranskega rastja.

Čutna poletna dišava se odpre s svežimi citrusi in sivko. Vendar je vse to le priprava na vonj jasmina, ki kraljevsko izstopi v srednjih notah. Njegov vonj je tisti, ki predstavlja vonj raja! V spodnjih notah kašmeran in cipresa zaključita dišavni akord rajskega parfuma.

Ne moremo mimo prelepe barve parfumske stekleničke. Resnično lepa turkizno-modra barva je tista, zaradi katere si bo marsikatera ženska privoščila Cavallijev parfum Paradiso Azzuro.

 

Jo Malone MIMOSA & CARDAMOM

Mimosa & Cardamom je dišava, ki združuje v sebi preteklost in prihodnost – topel kardamom, ki je na eni strani še v zimskem času in sončno, zlato, medeno-dišečo mimozo, eno izmed prvih znanilk novega življenja.

Njuno medsebojno druženje ustvari čudovito pudrasto dišavo, ki ob pomoči tonke, sandalovine, heliotropa in damaščanske vrtnice, zaradi lepote svojega vonja, deluje skoraj nezemeljsko čarobno.

Mimosa & Cardamom je ena izmed tistih dišav, ki ni glasna, ne išče pozornosti,  ne zapeljuje in noče nič drugega, kot da nam je v njeni družbi lepo. Nostalgično lepo.

 

Calvin Klein CK ONE SUMMER 2016

Na prodajne police parfumskih oddelkov trgovin je že prispela nova poletna izpeljanka slovite uspešnice CK One, poimenovana CK One Summer 2016, ki napoveduje dolgo, vroče poletje.

Tokrat so poletni vonj poiskali v tropski džungli. Zelena barva parfumske stekleničke s palmovimi listi nam predstavi svežo in vznemirljivo dišavo, ki na mizo takoj postavi svoje adute: limonado z ingverjem, mojito in gin. Eksotičnost podpreta cvet tiare in guava, spodnje note pa zaključujejo cedra, mah in kokos.

CK One Summer 2016 je dišavni koktajl, ki napoveduje poletno avanturo.

 

Valentino UOMO VALENTINO

Uomo Valentino je klasična moška dišava s pogledom, usmerjenim v prihodnost. Enostavna klasika je za njo premalo, ni zadovoljna z enostavnostjo. Čeprav ji je blizu minimalizem pa hoče dati vse in še več od sebe.

Sladka pudrasto-lesna dišava sicer deluje zelo sveže. Presenetljivo, saj izrazito svežino pripišemo le bergamotki v zgornjih notah z nekaj mirte ob sebi. V srednjih notah pa se razvije slasten vonj, ki je všeč ljubiteljem sladkih delicij. Priča smo igri čokolade in kave, ki podpreta bogat vonj lešnika. Spodnje note zaključita luksuzno usnje in cedra.

Moškega, ki uporablja Uomo Valentino, ženske hitro opazijo. In se tudi obrnejo za njim.

 

Tom Ford CAFE ROSE

Kava je naša pogosta spremljevalka. Njen poživljajoč okus nas vsako jutro prebudi v nov dan, njen čudovit vonj pa je tako zapeljiv, da je postal izziv tudi parfumskim mojstrom.

Tom Ford je vonj kave postavil v družbo žafrana, črnega popra, temnih vrtnic, kadil, pačulija in sandalovine ter ustvaril elegantno, toplo in lepo nošljivo začimbno-vrtnično dišavo, ki deluje mirno in pomirjajoče na naša čutila.

Nekaj skrivnosti dišava ohrani le zase in jih pove  le ob posebnih priložnostih. Takrat zna biti zelo seksi!