Chanel PARIS VENISE

Legendarno modno oblikovalko Coco Chanel so pri oblikovanju pogosto navdihovala potovanja. Najbolj pri srcu so ji bili – poleg Pariza – Deauville, Biarritz in Benetke, kamor se je pogosto vračala in ustvarjala.
V Benetkah so jo, poleg čudovite lagune, kanalov in palač, prevzeli predvsem bizantinska in baročna umetnost, elemente katerih je vključevala v svoje kolekcije.
Pri Chanelu so se vrnili v čas njenih obiskov Benetk in ustvarili orientalno dišavo Paris Venise, ki obuja spomin na zlate beneške čase. Veliko irisa, vijolice in tonke ji da pudrast značaj, osvežijo jo citrusi in rdeči poper, v njej zacvetijo neroli, ylang ylang in geranija, poglobi jo benzoin, mošus pa vse skupaj nežno ovije.
Paris Venise – dvajseta leto tako, kot jih vidijo danes pri Chanelu.

Giorgio Armani Armani Prive ROSE MILANO

V preteklih mesecih modna metropola Milano ni ravno preživljala svojih zlatih časov. Počasi pa se je sedaj le pričela prebujati. Lepšim časom nasproti jo je pospremila Armanijeva dišava Rose Milano.
Dišava je poklon Milanu – takemu, kot ga dobro poznamo od prej. Mestu, ki je s svojim ulicami, na katerih se nahajajo prestižni butiki, sinonim za eleganco. In kaj lepše predstavi prefinjeno eleganco, kot vonj vrtnice?
Vrtnico podprejo citrusi, hruška, jasmin, pačuli in mah. Skupaj sestavijo ciprsko – cvetno žensko dišavo, ki jo bodo modno ozaveščene Milančanke letos s ponosom nosile. Mi pa bomo skozi parfumski vonj lahko občutili večno eleganco modne prestolnice.

L’ Artisan Parfumeur BANA BANANA

Parfumski mojstri so se dolga leta izogibali vonju banane. Verjetno se jim je zdel preveč cenen, da bi ga uporabljali v dragocenih parfumih.
V zadnjem času pa so se le opogumili in so iz banane uspeli pridobiti njen najbolj prefinjen vonj.
Eden trenutno najlepših parfumov z banano je Bana Banana, v katerem se je parfumska mojstrica Celine Ellena poklonila veličastnosti banane. Uporabila je vonj bananinega cveta, in mu dodala črni poper, muškatovec, vijolice, iris, jasmin, jantar, tonko in mošus. Sestavila je sicer veselo, a elegantno cvetno – orientalno dišavo z bogatim vonjem, v katerem pa banano začutimo bolj kot podporo ostalim parfumskim sestavinam
Poletna dišava za tiste, ki so se naveličali ananasa in kokosa!

Joop JOOP! HOMME ICE

Legendarna moška dišava Joop! Homme je končno dobila svojo poletno različico, ki v poletni vročini prijetno osveži in hladi.
Iz feromonske čutne zapeljivke se je spremenila v osvežujočo, celo ledeno lesno – aromatično dišavo.
Že takoj na prvi vdih osvežijo bergamotka, grenivka, sliva in žajbelj. V srednjih notah pa je s pomarančnim cvetom, kardamomom in tobakom izredno prijetna, s sandalovino v izteku pa mehka in kremna.
Ji bo uspelo ponoviti uspeh svoje izjemne predhodnice? Bomo videli jeseni, koliko oboževalcev ji bo ostalo zvestih.

Bvlgari OMNIA GOLDEN CITRINE

Letošnjo pomlad se je Bvlgarijevi zbirki Omnia, ki raziskuje vonje dragih kamnov, pridružila nova – že deseta po vrsti – dišava Golden Citrine.
Zlati citrin je dragi kamen, ki simbolizira sončno svetlobo in optimizem. Zato je taka tudi dišava. Lahkotna, vesela, igriva, sončna. Čisto poletna.
Poletni štih zagotovijo sicilijanska mandarina, bela breskev, ylang ylang in jasmin. Benzoin in cedra pa poskrbita za lepo obstojnost.
Dolgo, vroče poletje se tako lahko kar prične!

Calvin Klein ETERNITY SUMMER 2020

Čeprav letošnjega poletja najverjetneje ne bomo mogli preživeti tam, kjer si to najbolj želimo, pa nas nič ne bo oviralo, da ne bi mogli uživati v meglici prijetne poletne dišave.
Pri Calvinu Kleinu parfumsko uspešnico Eternity vsako leto malce osvežijo in jo ponudijo v omejeni poletni izvedbi. Letošnja se tako imenuje Eternity Summer 2020. Ženska različica je bolj cvetna, a z obveznimi poletnimi atributi, kot so bergamotka, kokos, ingver in jasmin. Parfumski akord ovijejo še vijolica, vrtnica, mošus in gvajak, ki odhitijo dolgemu, vročemu poletju nasproti.