Bvlgari MAN GLACIAL ESSENCE

V iskanju najbolj svežega in čistega moškega vonja ter vonja, ki bi spominjal na svež gorski zrak, so pri Bvlgariju posegli po pravi ledeniški svežini.
V kolekciji Man so pri Bvlgariju raziskali že marsikaj. Po vulkanu ter lesnih in orientalnih izpeljavah dišave Man, je parfumske mojstre navdihnila ledeno hladna barva ledenikov in mogočna svežina, ki jo začutimo v gorah, pokritih s snegom in ledom.
Efekt ledene svežine so pri Bvlgariju dosegli s kombinacijo brina, ingverja, geranije, lesov, irisa, pelina in mošusa, začutimo pa jo iz srednjih not, ko se dišava že malce umiri. In kar traja in traja še lep čas.

Diptyque EAU ROSE

Veliko parfumov z vonjem vrtnice smo že preizkusili. Mnoge med nami so svoj kraljevi vonj že našle, mnoge ga še iščemo.
V iskanju popolnega vrtničnega vonja so pri Diptyque zavihali rokave in nam ponudili Eau Rose, njihovo videnje najlepšega vrtničnega vonja.
Damaščansko vrtnico so obogatili z majsko vrtnico in ju ovili s sadjem, geranijo, jasminom, mošusom, cedro in medom. Rezultat? Sveža, prefinjena, lahkotna in zračna parfumska meglica, ki nas obda tako, kot bi nas posulo tisoče vrtničnih lističev.
Eau Rose bo prepričala marsikatero skeptično iskalko popolnega vrtničnega vonja.

Azzaro WANTED GIRL

Pri Azzaru so po moški dišavi Wanted, pri kateri so v reklamnih sporočilih izdatno namigovali na orožje, poskrbeli še za žensko različico, imenovano Wanted Girl.
Čeprav se tudi pri njej ne moremo izogniti orožarskim detajlom, pa rajši na njo poglejmo s prijetnejše strani. Kajti parfumska steklenička je v obliki cvetnega popka!
Wanted Girl je sladka cvetno – orientalna dišava, v kateri zadiši kar nekaj posebnosti. Po ostrejšem uvodu, v katerem najdemo cvet ingverja, pomarančni cvet, rdeči poper in granatno jabolko, čudovito zadišita datura in karamelno mleko ( dulce de leche ), dišavni akord pa zaključijo tonka, vetiver in pačuli.
Nevsakdanja parfumska kombinacija bo zagotovo prevzela parfumske navdušenke, ki bodo že ob prvem vdihu pomislile: Wanted!

Giorgio Armani OCEAN DI GIOIA

Najprej je nastala voda, kateri so sledili nebo, sonce in svetloba. Potem pa so se misli Armanijevih parfumskih mojstrov potopile v globino oceana. Tako je nastala še dišava Ocean di Gioia in se pridružila veseli Armanijevi poletni parfumski seriji, od katere pa ne smemo zahtevati preveč.
V hipu nas osvoji lahkotna modra parfumska barva s čudovitim parfumskim pokrovčkom. Dišava je sadno – cvetna, zadišijo citrusi s hruško, ki se razvijejo v srednje note z jasminom, šmarnico in vrtnico. In ker smo že pri imenu ocean, zadiši tudi morska sol. Dišava se izteče z mošusom in sandalovino.
Elegantno in navdihujoče. Pa čeprav lahko dišavo občudujemo tudi le na parfumski polički.