Dolce & Gabbana DOLCE GARDEN

Čeprav nam Domenico Dolce in Steffano Gabbana v vseh svojih stvaritvah predstavljata Sicilijo – kako jo vidita in čutita – pa sta tokrat s predstavitvijo nove dišave udarila mimo.
Če se še tako trudimo, v vrtovih, ki naj bi bili sicilijanski, ne začutimo otoške vibracije. Sicer lepa in sladka cvetna dišava Dolce Garden bolj spominja na kakšen oddaljen tropski otok, saj nepričakovano zadišijo kokos, vanilija, tiare in ylang ylang. Eksotičnega vtisa ne morejo popraviti niti mandarina, mandelj in magnolija, ki bi ob drugačni parfumski sestavi mogoče lahko pričarali sicilijansko scenerijo.
Dolce Garden je čisto spodobna poletna dišava. Vesela, frivolna in spogledljiva komaj čaka, da zasije na ženski koži.

Burberry MY BURBERRY BLUSH

My Burberry si je letošnjo pomlad nadel nežno roza pudrasto barvo in postal My Burberry Blush. Ne, ni zardel zaradi sramežljivosti, ampak nam je predstavil, kako naj bi dišal točno ta odtenek roza barva.
Granatno jabolko in limona v zgornjih notah, zeleno jabolko, vrtnica in geranija v srednjih ter jasmin in glicinija v spodnjih notah zadišijo močno, a resnično zaživijo šele ob visokih poletnih temperaturah. Predvsem zvečer, ko pride do izraza romantična vrtnica, ki v dišavi odigra najpomembnejšo vlogo.

L’ Occitane EAU D’ IPARIE

Pri L’ Occitaneu so se odločili, da ponovno obudijo svojo parfumsko kolekcijo Les Classiques. Ker so se v zadnjem desetletju bolj posvečali svežim, sodobnim in bolj naravnim dišavam, je njihov pogled nazaj nepričakovan in presenetljiv.
Eau d’ Iparie je blago sladka zgodba pačulija, mire in kadil z malo cvetja in mošusa. Lepa orientalna dišava preseneti z zračnostjo, svežino in eleganco, a tudi z bogatim telesom, ki razvije čutnost z nekaj mistike.
Če je Iparie izmišljena oaza sredi afriške puščave, ki se nam zaradi fatamorgane zlahka izmuzne, je Eau d’ Iparie čarobna ženska dišava, ki premaga melanholijo po dobrih, starih parfumskih časih.

Nina Ricci BELLA

Bella je tretja lepotica iz serije parfumov Nine Ricci Les Belles de Nina.
Sveža in živahna sadno – cvetna dišava je namenjena moderni princesi, ki je, osvobojena pričakovanj družbe, postala upornica in drzna zapeljivka.
Mandarina in rabarbara odkrijeta sveže zgornje note. Vrtnica in frezija zacvetita v vrtičku srednjih not, mošus in vanilija pa zaključita dišavni akord dišave, ki si svoje mesto na parfumski polički zasluži že zaradi prečudovite stekleničke v obliki zelenega jabolka s pikapolonico na zamašku.

Bvlgari OMNIA PINK SAPPHIRE

Bvlgarijevi kolekciji Omnia se je pridružila nova ženska dišava, tudi tokrat poimenovana po dragem kamnu – roza safirju, katere Bvlgarijevi draguljarji spretno kombinirajo v osupljiv nakit.
Pink Sapphire je po Paraibi zopet dišava visokega poletja. In ker poletje ne prenese močnih in težkih parfumov, je dišava sveža, lahkotna, brezskrbna, dinamična, z veliko energije in tokrat namenjena mlajši populaciji.
Pink Sapphire se odpre z množico citrusov. Ob rdečem popru osrednje mesto pripada pomelu in grenivki. Srednje note so eksotične, zadišita tiare in frangipani, spodnje note so mošusno – lesne z blago vanilijo.
Dišava je enostavna in nezahtevna, a dobro zdrži vročino. Kaj več pa od nje niti ne pričakujemo.

Acqua dell’ Elba CLASSICA

Ženska dišava Acqua dell’ Elba Classica s svojo transparentno turkizno barvo hitro pritegne našo pozornost in nas v trenutku očara.
Classica je esenca otočka Elbe. V njej začutimo barvo morja, vonj zraka, blagodejno klimo in cvetje, ki na njem raste.
Po dotiku dišave s kožo se na njej razvije lahkotna in vesela cvetno – morska dišava, ki nas s svojim vonjem hitro popelje stotine kilometrov stran, čisto do plaž prelepega otočka. Zadišijo predvsem morske note, pa jasmin, gardenija, mirta, pomarančni cvet in labdanum, pomaranča ter nekaj lesov.

Prada CANDY SUGAR POP

Slastna in vesela Pradina dišava Candy je dobila novo izpeljanko. Karameli, ki je v osrednji vlogi v vseh Candy dišavah, so parfumski mojstri pridružili cvetje, citruse, sadje in vanilijo. Nastala je čudovita sladka poletna dišava, ki bo letošnje poletje zagotovo obarvala po svoje.
Citrusi v zgornjih notah zadišijo ostro, sveže in sladko, dišava pa se skozi srednje note, v katerih sta jabolko in breskev in spodnje note, v katerih sta vanilija in karamela, transformira v čisto kremno poletno spogledljivko.
Igriva in zelo všečna dišava na videz ohranja skromnost, saj jo čutimo bolj pri koži. A vseeno diši dovolj močno, da lahko v njeni meglici uživamo poletne sanje.

Jimmy Choo MAN ICE

Pri modni znamki Jimmy Choo, ki jo poznamo predvsem po elegantni in seksi ženski obutvi in modnih dodatkih, so za moške pripravili posebno dišavo. Man Ice je novo poglavje v njihovi filozofiji, v katerem so opustili tradicionalno sivko in temperamentnemu moškemu v tridesetih letih ponudili citrusno – lesno dišavo.
Man Ice se odpre z močnimi svežimi in sladkimi citrusi, ki se z vetiverjem, pačulijem, cedro in jabolkom razvijejo v lesne srednje note. Dišavni akord zaključijo mošus, ambroksan in mah.
Hladna bela parfumska steklenička nas spomni na led v imenu, imitacija krokodilovih lusk na pokrovčku pa namiguje na poslanstvo blagovne znamke Jimmy Choo.
Man Ice je dišava poletja. S tako dolgotrajno svežino, kot jo ima Man Ice, se lahko pohvali le malo moških dišav.

Hugo Boss BOSS WOMAN

Včasih se nam zgodi, da za kakšne dišave rečemo, da so klasične, a v istem trenutku začutimo njihovo sozvočje z modernim časom. To velja tudi za dišavo Boss Woman, ki odlično združuje klasično eleganco in zahteve sodobnega časa.
Pudrasta cvetno – lesna dišava v zgornjih notah zadiši sveže in sadno, kanček tropsko. Mandarina, kumkvat in mango poživijo otvoritveni akord, ki se s frezijo, vijolico in irisom razvije v cvetne srednje note, cedra in sandalovina pa mehko zaključita dišavni akord.
Boss Woman je lepo uravnotežena, prijetna in umirjena dišava za aktivno žensko, ki se v svoji koži rada dobro počuti od jutra do večera.

Room 1015 YESTERDAY

Navdih za dišavo Yesterday parfumske hiše Room 1015 je bila seveda legendarna pesem Beatlesov. Pravzaprav bolj fotografija vseh štirih Beatlov, ki so se skupaj brili v hotelski kopalnici. Dišava Yesterday prinaša vonjave hotelske kopalnice in nam skozi svoj vonj približa vzdušje sedemdesetih letih in nostalgijo po tistem času.
Yesterday se odpre s citrusi, baziliko, kardamomom in timijanom, se v srednjih notah razdiši s sivko, geranijo, pelinom in žbicami ter izteče z vetiverjem, mošusom, tonko, sandalovino in ambro.
Ah, kako lepo, da se nam lahko zdi, da so v meglici dišave Yesterday, naše težave oddaljene tako, kot včerajšnji dan!