Lorenzo Villoresi KAMASURABHI

Lorenzo Villoresi nas s svojim zadnjim parfumom vabi v Indijo, kjer lahko občudujemo barvito cvetje, harmonično združeno z eksotičnimi lesovi in vonjem usnja. Mogoče nas vabi v ašram, da začutimo pomirjajoč, globok in očiščujoč občutek meditacije.
Kamasurabhi je nevsakdanja beseda, ki izhaja iz sanskrta in pomeni dišavo veselja in sreče, katera začutimo, če vonjamo bujno pisano indijsko cvetje. Intenzivna kombinacija tuberoze, jasmina in ylang ylanga je tista, ki s pomarančnim cvetom tako prepoznavno odpre zgornje note in traja skozi celotni dišavni akord. Z močno vrtnico in sramežljivim usnjem ter pačulijem in jantarjem nam da vedeti, da to ni ljubezen na prvi pogled, ampak si je za njo treba vzeti precej časa, da bi nam postala všeč.
Sladko cvetno – lesno dišavo je namenil izključno ženski.

 

Dolce & Gabbana ROSE THE ONE

Rose The One je izpeljanka ženske dišave The One, vendar je od le-te malenkost bolj sadna in seveda s prevladujočo vrtnico.
Vrtnica diši klasično, mogoče celo staromodno, kot pri kakšni dišavi iz preteklih desetletij, a prav ta patina naredi dišavo posebno in prepoznavno.
Med posameznimi parfumskimi notami ni izrazitih prehodov. Vonj je linearen. Poleg izstopajoče vrtnice vonjamo liči, grenivko, ribez, potonko, lilijo, šmarnico, vanilijo, mošus in sandalovino.
Zelo šik, ženstveno in zapeljivo, a prav nič seksi. Romantično.

 

Beyonce HEAT SEDUCTION

Zadnji parfum iz Beyonceine vročične serije Heat se imenuje Seduction. Zapeljevanje. Z njegovo pomočjo naj bi brez težav zapeljali čisto vsakega, kajti dišava vabi s svojo lepoto.
Po obilici tropskega sadja, vaniliji in pačuliju ostaja zvesta orhideji – roži, ki jo neizmerno obožuje.
Za čutni vtis ji je dodala eksotične tople začimbe, sadje, ingverjev cvet, frezijo, jantar, labdanum in mošus ter nam v glamurozni zlati steklenički predstavila dišavo, ki se ji bomo, ob decemberskih nakupih, težko uprli.

 

Versace VERSACE POUR HOMME DYLAN BLUE

Najnovejša Versacejeva moška dišava se imenuje Dylan Blue. Z osveženo recepturo in preimenovana je izšla iz starejše dišave Pour Homme.
Modra steklenička nas poveže s parfumi, ki imajo v svojem imenu Blue ali Bleu. Poveže nas z neskončno modrino, morjem, Mediteranom. Zlata meduza pa stvari postavi na svoje mesto, kajti dišava s seboj prinaša popoln Versacejevski pridih.
Dylan Blue je sveža in moderna ciprsko – lesna dišava, ki se odpre obetajoče mogočno s citrusi, grenivko in figo, vse skupaj pa lepo obkrožijo vodne note. Srednje note z ambroksanom, poprom, vijolico, pačulijem in papirusom delujejo zelo moško, spodnje pa so tople in čutne, v njih vonjamo preplet kadil, mošusa, žafrana in tonke.
Zelo moško, zelo Versacejevsko, zelo seksi.

 

Giorgio Armani SI LE PARFUM

Si Le Parfum je najmlajši iz parfumskega šesterčka Si. Najbolj luksuzna in prefinjena parfumska edicija je dobila oznako Le Parfum.
Močna ciprsko – cvetna kombinacija s sladkostjo, globino, težo in mogočnostjo resnično lepo paše v hladnejši del leta. In samo kapljica ga zadošča, da nas popelje v parfumska nebesa.
Zgornje note so s črnim ribezom in bergamotko sveže in sočne. Srednje pa so preverjeno zapeljive – jasmin, osmant in kadila. In v spodnjih vsa teža – jantar, vanilija, pačuli in benzoin.
V že poznani lepi in preprosti steklenički je ujeta dišava, ki lepo poveže preteklost s prihodnostjo.

 

Burberry MR. BURBERRY

Gospod Burberry je eleganten gospod. Njegova zunanja podoba je brezhibna. Temna obleka, enobarvna srajca, domiselna kravata in plašč. Iz gabardena, z značilnim karo vzorcem.
Vonj njegovega parfuma je vedno nekaj posebnega. Nikoli ni dolgočasen, neprijeten ali napadalen. Vedno lepo celostno zaključi njegovo podobo. Mogoče bi edino lahko rekli, da hoče včasih s parfumom hoditi po robu.
Všeč so mu ciprski vonji. Zato je takega izbral tudi danes.Tokrat je lesno – zeliščni.Težko razločimo posamezne note, a čutimo citruse, začimbe, cedro, vetiver, brezo, sandalovino, gvajak. Toplo, prijetno, sveže in čisto. Lepo uravnoteženo.
Gospod Burberry je znova presenetil. V pozitivnem smislu. Kaj drugega od njega ne bi niti pričakovali.

 

Hermes GALOP D’ HERMES

Modna hiša Hermes ni poznana samo po oblačilih, usnjenih izdelkih in parfumih. Izdelujejo tudi vrhunsko konjeniško opremo. Zato je tudi steklenička novega parfuma Galop d’ Hermes v obliki stremena.
Ostali so zvesti tradiciji in so še enkrat raziskovali vonj usnja. Tokrat so ga ponudili ženskam.
V dišavi se igrata vonja vrtnice in usnja ter s kutino, žafranom, osmantom in mošusom sestavijo močno, intenzivno in zračno dišavo, ki je pripravljena, da z njo odgalopirate hladnejšemu delu leta naproti.

 

L’ Artisan Parfumeur PASSAGE D’ ENFER

Ko je Dante ustvarjal Božansko komedijo, ni verjetno niti v snu pomislil, da bo nekoč nekdo ustvaril parfum z imenom Peklenski prehod, ki bo simbolično povezal oba svetova.
Passage d’ Enfer je dišava trenutka, ujetega med oba svetova. Je hkrati pekel in nebesa. In je prehod – od slabega k dobremu.
Od peklenskih atributov zaznamo kadila. Vendar pa je tukaj tudi nežna lilija. Njun vonj je ob lesovih in mošusu kot vonj notranjosti mogočne katedrale.
Sprva močen in intenziven vonj se v nadaljevanju razvije v prijetnega, lahkega in lepo nošljivega – dostojnega nebes.

 

Dolce & Gabbana POUR FEMME

Domenico Dolce in Stefano Gabbana sta dišavo Pour Femme predstavila trgu že v 90.-tih letih. Pred nekaj leti pa sta jo ponovno oživila, osvežila in z manjšim popravkom parfumske recepture ponovno izdala dišavo, ki je skozi čas dozorela, tako kot sta dozorela oblikovalca.
Bogata cvetna dišava prinaša intenzivni vonj bonbonov marshmallow, ki ga spremljajo vanilija, sandalovina, heliotrop, belo cvetje in nekaj sadja.
Vse skupaj, kljub vonju bonbonov, zrelo, zelo ženstveno, prefinjeno in seveda čisto v njunem duhu. Dolce. Sladko.

 

Carolina Herrera GOOD GIRL

Ob parfumski steklenički v obliki ženska salonarja z najvišjo peto, bi takoj pomislili, da je ta parfum podpisal kreator najlepših ženskih čevljev, Christian Louboutin. No, ni.
Carolina Herrera je svoj najnovejši parfum v obliki temnega, drznega in seksi salonarja namenila dobrim dekletom, ki jim včasih po glavi hodijo tudi majhne nagajivosti.
Kremna cvetno – začimbna dišava se odpre sladko z mandljem in vonjem nežne kave, se v srednjih notah z zapeljivim jasminom in tuberozo umiri, s tonko in vonjem kakava pa izteče v lep kožni vonj. Tako lep, da bi ga hitro pripisali nebeškim prostranstvom. Pa saj dobra dekleta tja tudi pridejo.