Carolina Herrera BAD BOY

Pri Carolini Herrera so znamenitemu ženskemu parfumskemu salonarju Good Girl pripravili antipod v obliki nove moške dišave Bad Boy, za katero so uporabili enak reklamni slogan, kot pri ženski dišavi « It’s So Good To Be Bad ». Skulpturalna parfumska steklenička odkrije orientalno – začimbno dišavo, namenjeno sodobnemu moškemu.
Intenzivna, a hkrati čutna dišava, združuje zahteve modernega časa in je namenjena drznemu, pogumnemu in samozavestnemu moškemu, ki pa nekje globoko v sebi skriva ranljivost.
Bad Boy se odpre sveže z bergamotko in poprom in se v srednjih parfumskih notah toplo razvije z žajbljem in cedro. Dišavni akord mehko zaključijo tonka, kakav in ambra.
Zagotovo bo dišava Bad Boy našla pot do naših parfumskih poličk.

Acqua dell’ Elba ESSENZA DI UN’ ISOLA SMERALDO

Acqua dell’ Elba je znamka italijanskih nišnih parfumov, s katerimi nam želijo parfumski mojstri predstaviti naravne vonje čudovitega toskanskega otočka Elbe.
Želeli so ustvariti vonj morja in opojnega rastlinja, ki jih ljubkuje morski vetrc.
Vonj otočka, ki ga obkroža smaragdno morje, nam predstavlja dišava Essenza Di Un’ Isola Smeraldo. V zraku lahkotno zadišijo gardenija, magnolija, labdanum in geranija, pa citrusi, brin, cedra, pušpan in smola. Dišava zadiši elegantno, pa vendar tudi prijetno nežno in mehko. Kot da bi našo kožo in nosne čutnice pobožal veter, ki kraljuje nad Elbo.

Dolce & Gabbana DOLCE PEONY

Domenico Dolce in Stefano Gabbana sta novo, sicer peto verzijo dišave Dolce, posvetila potonki in jo poimenovala preprosto Dolce Peony.
V bistvu je postalo parfumskim hišam najlažje nizati nove verzije osnovni, že uveljavljeni in prodajno uspešni dišavi, kot pa postaviti čisto novo dišavo.
Dolce Peony je dišava poletja. Ne sicer visokega in vročega, ampak bolj tistega časa, ko ne iščemo sence, v vrtovih pa občudujemo glavice cvetočih potonk, ki se počasi, druga za drugo, odpirajo.
Sveža in sladka dišava prinaša kanček nostalgije. Mogoče po tistih časih, ko je na naših vrtovih cvetelo bistveno več potonk kot danes.
Potonki delajo družbo sočno sadje, bogato cvetje, med, poper, ambroksan in pačuli in sestavijo zelo ženstveno dišavo, ki vsako žensko obda z meglico spominov.

Domenico Dolce in Stefano Gabbana sta limitirano poletno serijo parfumov Light Blue poimenovala po znamenitih italijanskih Eolskih otokih. Drugi najmanjši otoček, ki se imenuje Panarea, v poletnih mesecih postane najbolj šik počitniško mediteransko mestece, kamor hodijo na počitnice le najbogatejši.
Otoška počitniška atmosfera in značilno sredozemsko rastje sta navdihnila modna ustvarjalca, da sta zbirki lahkotnih počitniških dišav dodala tudi žensko dišavo Escape to Panarea.
Dišava nam s svojim svežim in sladkim sadno – cvetnim vonjem omogoči, da vsaj v mislih lahko pobegnemo na mondeni otoček na severu Sicilije in se naužijemo vonja bergamotke, hruške, pomarančnega cveta, jasmina, tonke, mošusa in ambre.