Nasomatto BLAMAGE

Nasomatto je mlada parfumska hiša s sedežem v Amsterdamu, ki izdeluje neobičajne, vendar posebne in dopadljive dišave. Do sedaj so jih izdelali deset in jih ne delijo na dišave za moške in ženske. Čeprav tudi besedica uniseks za njih mogoče ni prava izbira.

Dišava Blamage velja za njihovo nespametno kreacijo, narejeno po naključju. Izkazalo pa se je, da je ta “napaka” v resnici nekaj posebnega in je postala pravi prodajni hit.

V čem je torej njena posebnost? V (pre)drznosti! Njen vonj je glasen, temen in topel. Vonjamo malce cvetja-magnolijo in lilijo, močen arabski oud ter težke, celo pretežke lesove.

Poseben je tudi zamašek. Sicer ni preveč lep, a je pravo umetniško delo, ki posnema les z vsemi napakami, ki so v naravi del drevesa. Nepopolna embalaža za popolno dišavo.

 

Guerlain IRIS GANACHE

Pred časom so parfumski snovalci pri Guerlaineu izdelali mojstrsko dišavo, ki so jo namenili ljubiteljicam pregrešnih dobrot. Združili so vonj elegantnega pudrastega irisa in slastne kreme ganaš. Tukaj so uporabili vonj bele čokolade. Rezultat gurmanskega druženja je fin in slasten vonj dišave, ki ga v spodnjih notah nadgradi mehka vanilija. Cimet, pačuli, jantar in beli mošus pa zaključijo luksuzni dišavni akord.

Dišavo se težko dobi, zato je že dobila zbirateljski status. Kar se seveda pozna tudi pri njeni ceni.

 

 

 

 

Hermes TERRE D’ HERMES

Terre d’ Hermes je vonj uspeha in samozavesti, ki je moškim zelo všeč. Še posebej poslovnežem, ki jim doda še malce moči in privlačnosti.

Enostavna in prijetna začimbno-citrusno-lesna dišava se najlepše razvije jeseni, ko se zemeljski vonji že umirjajo, a so vendarle še vedno prisotni.

Na elegantno dišavno potovanje povabi vesela in sladka pomaranča, okoli katere je dišava tudi zgrajena. Vabi nas vse globlje v srednje note, kjer nas pričaka cvetje, poper, pačuli in benzoin pa vse do smole in vetiverja, ki diši zelo zemeljsko.

Tisti, ki jo uporabljate, ste seveda navajeni komplimentov in pogostih vprašanj, katero dišavo uporabljate.

 

Miu Miu MIU MIU

Miuccia Prada je v svoji mladostnejši liniji oblačil Miu Miu  za jesen in zimo pripravila barvito retro kolekcijo, kateri je dodala tudi prvo žensko dišavo, ki jo je poimenovala preprosto Miu Miu.

Oblikovalce ekstravagantne turkizne parfumske stekleničke je navdihnila kolekcija torbic in tudi steklenička hoče biti retro.

Miu Miu je sveža, zračna dišava. Najprej nas pozdravijo šmarnice, ki se dokaj hitro umaknejo jasminu, vrtnicam in zelenim notam. Tako nam srednje note dajo vtis jutranje rose na travniku, polnem cvetja.

Presenečenje pa so spodnje note, v katerih se pojavi lesni vonj akigala. Parfumsko sestavino pridobijo po posebnem postopku iz pačulija, njen vonj je nekaj med lesno-začimbno-cvetnim.

Mladostna, bolj dekliška dišava skriva v sebi tudi malce nedolžnosti.

 

Christian Dior PURE POISON

Pure Poison je ena izmed  številne serije Diorjevih dišav Poison.

Citrusno – cvetno – lesna dišava že s svojim imenom odraža karakter dišave, nas prevzame in celo zastrupi s svojim vonjem.

Dišava je lepo uravnotežena, posebna in na daleč opazna, namenjena pa je prav tako posebni ženski, ki žari s svojo prefinjenostjo in čutnostjo.

Čeprav je okarakterizirana kot cvetna dišava, seštevek cvetja ne da cvetnega vtisa. Na vsaki ženski diši drugače. Tako na kakšni ženski diši sveže in čisto, na drugi sladko, včasih mladostno, drugič zrelo.

V zgornjih notah nas pozdravi jasmin in obilica citrusov – bergamotka, pomaranča in mandarina. Srednje note s pomarančnim cvetom in gardenijo obljubljajo prefinjenost, medtem ko sandalovina in beli jantar v spodnjih notah dišavi dodata skrivnostnost.

Dišava ni namenjena ne Sneguljčici, ne mačehi, ampak sodobni ženski, ki se zaveda svoje privlačnosti.

 

 

Guerlain HABIT ROUGE

Elegantna citrusno – lesna dišava je namenjena gospodom in niti ne toliko mlajšim moškim, kajti njim niti ni toliko všeč.

Dišavni akord odpre množica citrusov, ki razvijejo zares bogat in intenziven vonj. Srednje note so tople in začetno svežino popeljejo v bolj orientalno smer. Vonjamo lep preplet nageljna, vrtnice, sandalovine, cimeta, cedre, pačulija in jasmina. Spodnje note se z labdanumom, vonjem usnja, benzoinom in vanilijo  žametno zaključijo in nas nostalgično vrnejo v preteklost.

Habit Rouge je drugačen od večine modernih parfumov. Ne uporablja ga veliko moških, a tisti, ki ga, naredijo na svojo okolico dober vtis.