Calvin Klein CK2

CK2 je za razliko od svoje predhodnice CK One namenjena novi, milenijski generaciji mladih. Generaciji, ki ima veliko opraviti s selfie-ji na instagramu. Ti mladi ne marajo, niti ne potrebujejo kompliciranih dišav. Blizu so jim enostavni vonji, ki jih s svojo neobičajnostjo hitro osvojijo.

Nevsakdanji vonj CK2 se odpre sveže, skoraj začimbno-z vasabijem, mandarino in vijolico. Čez čas pa se parfum transformira v čisto nekaj drugega, kot je bilo na začetku. Prepoznamo vonj kamnov, vrtnico in korenino irisa. Dišava se izteče z vetiverjem in sandalovino ter kančkom kadil. Vse skupaj deluje precej vodno in zelo urbano.

Starejša generacija se z njim ne bo mogla poistovetiti. Še naprej bo prisegala na CK One.

 

Shiseido EVER BLOOM

Pri Shiseidu si za vsak nov parfum vzamejo veliko časa. Skrbno pretehtajo vsako malenkost in nikoli nič ne prepustijo naključju.

Tako je tudi Ever Bloom nastajal vrsto let. Vodilna misel pri njegovem nastajanju je bila, da se lepota nahaja v prav vsaki ženski. Ženska jo mora le odkriti, pri tem pa ji lahko pomaga vedno cvetoči parfum Ever Bloom. Z njim lahko prav vsaka ženska zacveti.

Ever Bloom je igriv, vesel, ljubek, a prefinjen in zelo ženstven cvetni vonj. Harmonično usklajen, izstopi le pomarančni cvet, ostale parfumske note se lepo prepletajo in dopolnjujejo.

Odličen je za tople dneve, polne dišečega cvetja, med katerim najlepše zadiši ženska, ovita v meglico parfuma Ever Bloom.

 

Serge Lutens ENCENS ET LAVANDE

Najlepše stvari so preproste.

Dišava Encens et Lavande nam predstavi eno najlepših sivk na svetu, združeno samo s kadili. Premalo? Dovolj!

Rezultat njunega druženja je elegantna, eterično lepa, rahlo zadimljena dišava, sicer namenjena obema, ki pa mogoče lepše diši na moškem.

Seveda sivka, mirna in sveža, ne more biti klasična, saj ji kadila dodajo globino in malce sladkosti ter jo obdajo s tenčico skrivnostnosti. Zato je vse skrivnosti ohranila le zase in jih čuva nekje med mrakom in zoro.

 

Escada AGUA DEL SOL

Pri Escadi so resnično mojstri za poletne dišave. Vsako pomlad predstavijo novo, ki ujame počutje in duha svojega časa.

Po rajskih, turkiznih poletjih, pini coladi, po češnjah, sorbetu, luninih žarkih, ljubkih šopkih, grafitih, divjem Riu, hipijih, sončnem vrtu, oceanski modrini in drugih, so za poletje 2016 pripravili sončno vodico, ki nas bo popeljala na dišeče, brezskrbne počitnice.

Agua del Sol je sladko-kisla sadna dišava, ki se v zgornjih, sorbetnih notah odpre z navalom citrusov in svežega sadja, med katerim izstopita hruška in malina, preseneti pa slasten vonj kremnega sladoleda. S poprom. Sadje se nadaljuje tudi skozi srednje note, ki pa so vendarle v duhu vrtnice, medtem, ko so spodnje note z zrni Tonka, mošusom in sandalovino precej pudraste.

Agua del Sol je slastna košarica sadja, ki v poletnih dnevih paše ravno tako kot pravo, sočno sadje.