Creed VIKING

Luksuzna parfumska znamka Creed je moškim namenila novo začimbno – lesno dišavo Viking. Parfumske mojstre so navdihnile vikinške ladje, na katerih so pluli neustrašni severnjaški vojščaki. Ladje so simbol dolgotrajnih, razburljivih, pogosto tudi nevarnih popotovanj ter neskončnih raziskovanj, v katerih so Vikinge čakale trde življenjske preizkušnje.
Zato je tudi parfumska sestava dišave Viking svetovno obarvana. V njej zadišijo rdeči poper iz otočka Reunion, kalabrijska bergamotka, sicilijanska limona, bolgarska vrtnica, indijska sandalovina in pačuli, haitijski vetiver ter meta in francoska sivka.
Močna, sveža in drzna dišava za junaka našega časa.

Guerlain MON GUERLAIN FLORALE

Ko so v preteklem letu pri Guerlainu predstavili dišavo Mon Guerlain, smo v tiskanih reklamnih sporočilih komaj zaznali obraz Angeline Jolie, ki je bila takrat ravno na vrhuncu svoje ločitvene afere.
Čisto drugače je pri najnovejši, cvetni izpeljanki. Mon Guerlain Florale ima korenine v svoji predhodnici, oplemenitili pa so jo s cvetjem in zračnostjo ter jo namenili sodobni, močni, čutni in osvobojeni ženski, katero Angelina Jolie pooseblja.
Za dišavo je še vedno značilna kombinacija sivke in vanilije, je pa več cvetja. Jasmin je intenzivnejši, potonka bolj opazna.
Topla, čutna, elegantna in zelo ženstvena dišava je šele sedaj, ko je postala lahkotnejša in bolj zračna, lahko zadihala s polnimi pljuči.

Beyonce SHIMMERING HEAT

Pevka Beyonce je svojo zbirko parfumov Heat razširila z novo dišavo, imenovano Shimmering Heat. Za njo jo je navdihnila atmosfera trenutka, ko pevka pred nepregledno množico svojih oboževalcev stopi na oder in jo obsije tisočero luči.
Sveža cvetno – lesna dišava se odpre z rdečim poprom, zelenimi notami in pomladno frezijo. V srednjih notah zadiši pevki ljuba modra orhideja (zato tokrat modra barva stekleničke! )pa šmarnica, jasmin in vrtnica. Dišava se izteče z mošusom, pačulijem, mahom in vanilijo.
Pričakovanje in vznemirjenje, ki Beyonce objameta, lahko začutimo tudi mi, če se odišavimo z dišavo Shimmering Heat.

DSquared2 WILD

Brata dvojčka Caten veljata v svetu mode za prava posebneža. Pa vendar je nekaj na njuni estetiki, da privlačita množice zvestih kupcev, ki se dobro počutijo v njunih kreacijah.
Pri moški dišavi Wild sta zaigrala na karto svobode, hitrosti in surovosti. Zato v reklamnih sporočilih poleg nabildanega seksi moškega slišimo topot in hrzanje čisto pravega žrebca.
Kljub surovosti pa je dišava Wild elegantna in opojna ter zaradi nevsakdanjih parfumskih sestavin vznemirljiva.
V balzamični lesno – cvetni kompoziciji se prepletajo vonji ciprese, šentjanževke, santoline, smole, zemlje, opoponaksa, labdanuma in jantarja ter sestavijo dišavo, ki je tako opazna, da se za moškim v dišavni meglici Wild ženske zagotovo obrnejo.
Ja, za dobrim konjem se vedno praši!

Giorgio Armani PRIVE PIVOINE SUZHOU

Armanijevo linijo parfumov Prive srečamo bolj poredko. Na parfumskih poličkah jo dobimo le v najprestižnejših svetovnih veleblagovnicah in v večjih Armanijevih butikih.
Pivoine Suzhou nam s svojim vonjem približa Vzhodne Benetke. Kitajski Suzhou je kraj, bogat s kanali, mostovi in prečudovitimi vrtovi, v katerih diši potonka, najbolj občudovana roža na Kitajskem, saj simbolizira srečo, blaginjo in ljubkost.
Elegantna, prefinjena in zelo ženstvena dišava Pivoine Suzhou je torej poklon cvetju – predvsem potonki in vrtnici, ki zadišita prelepo ob majhni pomoči maline, rdečega popra, mošusa, pačulija in jantarja.
Nežna, sveža in blago sladka cvetna dišava nam tako pričara vonj opojno dišečih vrtov Suzhoua čisto pred našim pragom.

Chloe NOMADE

Po romantičnih in ljubezenskih dišavah ter tistih, v katerih so raziskovali vonj vrtnice, so se pri Chloe odločili, da z novo dišavo Nomade pri ženski poudarijo tudi njeno drzno in avanturistično stran.
Nomade uvrščamo med ciprske vonje in to kljub temu, da v njenem vonju zasledimo vse od citrusov, sadja, cvetja in lesov.
Nomade je drugačna dišava. Mogoče zato, ker ima v sebi tudi kanček vintidž duha, hkrati pa je njen vonj interpretiran sveže in moderno.
Zadiši ringlo, pa citrusi, frezija, jasmin, vrtnica, breskev, mošus in lesovi, ki sestavijo elegantno, prijetno in ženstveno dišavo, ki jo sicer čutimo nekje v ozadju in ovije žensko, ki dišavo nosi, v svilnato meglico.

Gucci GUILTY ABSOLUTE POUR FEMME

V množici različnih Guiltyjev, je najnovejši ženski Absolute presenečenje. V pričakovanju že poznane guiltyjevske vibracije, le-te tu ne začutimo. Zadiši elegantna, prefinjena, a hkrati skrivnostna dišava. Toliko drugačna, da bi si zaslužila čisto svoje ime.
Najprej sladko zadiši temno jagodičje z robido na čelu, ki jo omehča bergamotka in osveži rdeči poper. S cipreso, vrtnico in lesovi dišava postane manj sladka in globlja. V spodnjih notah pa še značilen Guccijevski pačuli in jantar.
Zanimivo je, da so si pri Gucciju parfumsko stekleničko izposodili pri moškem Absolutu. Tako še naprej brišejo meje med tipično moškim in ženskim in negujejo svoje prepričanje, da oba lahko uporabljata dišavo, ki jima v tistem trenutku najbolj zapaše.

Giorgio Armani SI PASSIONE

Ko so decembra pri Armaniju predstavili svojo novo verzijo Si-ja, Si Passione, so ga z najlepšim rdečim odtenkom verjetno namenili božičnim darilom, svoje osvajanje pa je nadaljeval tudi za valentinovo. In če smo pričakovali drzno, strastno, brezkompromisno in seksi dišavo, smo se ušteli.
Si Passione nima – razen barve – nobene zveze s strastjo, pa tudi svoje predhodnice je pogledal le od daleč.
Si Passione je lahka, sveža in malo sladka sadno – cvetna dišava z začetnima hruško in črnim ribezom, ki ju osveži rdeči poper. Srednje note razvijejo cvetje: vrtnico, jasmin in heliotrop, izteče pa se z bogato vanilijo in cedro.
Glede njene zunanjosti pa – dišavo bi zlahka zamenjali z lakom za nohte ali šminko.