Clarins EAU DES JARDINS

Poletni parfumi so kot poletne avanture. Zadišijo z vso intenzivnostjo, potem pa naenkrat zbledijo in izginejo. Njihov užitek je neponovljiv, a kratek.
To velja tudi za Clarinsovo dišavo Eau des Jardins. Lepa in sveža dišava sprva zadiši s citrusi nebeško lepo, se v srednjih notah z vrtnico, meto in lovorjem umirja ter se v spodnjih notah umiri z mošusom, cedro, vetiverjem in pačulijem.
Dišavi lahko očitamo njeno intenzivnost. A mogoče je ravno v tem njen čar – da se lahko tekom dneva z njo večkrat odišavimo in z njenim hlajenjem neskončno uživamo v poletni vročini.

 

Sylvaine Delacourte FLORENTINA

Parfumska mojstrica Sylvaine Delacourte je pred kratkim zapustila Guerlainove vrste in stopila na samostojno parfumsko pot s kolekcijo petih prefinjenih parfumov La Collection Muscs.
Eden izmed peterice, imenovan Florentina, ji je še posebej ljub, saj je z njim raziskovala vonj otroškega pudra. Takega, kot ga ima v spominu iz svojega otroštva.
Vonj žametne Florentine je seveda vonj irisa, po katerem so Firenze poznane. Da pa je dobila vonj iz svojega otroštva, je irisu dodala nagelj, mandelj, heliotrop, vanilijo, mošus, benzoin, vijolico, sivko, bergamotko in pomarančni cvet.
Rezultat nastale kombinacije je nedolžno nežen pudrast vonj, ki se na koži lepo razvije in deluje zelo udobno.
Florentina je vonj otroških spominov, a interpretiran modernemu času primerno.

 

Guerlain MON GUERLAIN

Novi Guerlainov ženski parfum, imenovan preprosto Mon Guerlain, je s svojimi ženskimi notami zopet v duhu parfumske hiše Guerlain. Po dolgem času je to parfum, ki ni vezan na poletne Aque Allegorie in serijo malih črnih oblek.
Moderna cvetna izvedba, v kateri prednjačita sveža sivka in spogledljiva vanilija, je prefinjena, ženstvena in zelo elegantna. Sivka in vanilija sta lepo uravnoteženi z jasminom, tonko, irisom, sandalovino in bergamotko. Dišava je intenzivna in dolgo obstojna.
Pa naša pričakovanja? Bo Mon Guerlain nasledil legendarni Shalimar ali vsaj Samsaro? Predispozicijo za to že ima, saj je moderna dišava, ki svojo modernost lepo združuje s prepoznavnim Guerlainovim stilom.

 

Miu Miu MIU MIU L’ EAU BLEUE

Miu Miu je Pradina linija, ki cilja na mlajšo žensko populacijo. Mladostnejšim kreacijam so pred kratkim dodali parfume. Prvemu, preprosto poimenovanemu Miu Miu, sledi lažja, bolj sveža in lahkotnejša verzija L’ Eau Bleue, ki na ves glas časti pomlad.
L’ Eau Bleue resnično diši na prebujanje pomladi. Takoj prepoznamo šmarnico v družbi zelenih not, ki spremljajo dišavo skozi vse tri parfumske note. V srednjih notah so jima dodali cvetje, hedion in vonj jutranje rose, v spodnjih pa vonj akigala ( pridobljen iz olja pačulija ) in mošus.
L’ Eau Bleue je zanimiva interpretacija šmarnice. Mogoče niti ne najlepša, a dovolj lepa, da v naših srcih prebudi pomlad.

 

Yves Saint Laurent L’ HOMME LIBRE

Kdo je svoboden moški? Je to baletni plesalec Benjamin Millepied, ki s svojim lahkotnim plesnim korakom osvaja newyorške ulice? Ali pa je svoboden moški vsak moški, ki uporablja dišavo L’ Homme Libre?
L’ Homme Libre je sveža in mladostna, a hkrati tudi zrela moška dišava, ki moškega spremlja od jutra do večera in ga obda z občutkom neskončne svobode.
Dišava se odpre sveže, ostro, skoraj napadalno z rdečim poprom, bergamotko, janeževo zvezdo, baziliko in vijolico. Z razvojem se  počasi umirja, poglobi in postane z muškatnim oreščkom, vetiverjem in pačulijem nežna, seksi, predvsem pa zelo urbana moška dišava.

 

 

Lancome LA VIE EST BELLE BOUQUET DE PRINTEMPS

Iz izložb parfumskih trgovin nas s svojim širokim nasmehom ponovno nagovarja lepa Julija Roberts in nam sporoča, da je življenje lahko še lepše. Seveda z novo Lancomovo dišavo La Vie Est Belle Bouquet de Printemps. Pomladni šopek je tisti, ki lahko naredi življenje še lepše!
Nova različica slavne dišave La Vie Est Belle je svežejša, lažja, manj sladka, bolj cvetna, a s še vedno prepoznavnim skupnim imenovalcem. V zgornjih notah se odpre sadno s hruško in bergamotko, potem pa prične cvetje vse bolj intenzivno prihajati iz ozadja. Šmarnica, pomarančni cvet in jasmin zapolnijo srednje note, iris in pačuli pa spodnje.
Lepo pomladno, polno življenja!