Bvlgari ROSE GOLDEA

Prestižna Bvlgarijeva linija parfumov Goldea ( zlata boginja ) je dobila nov vonj, za katerega je bila navdih karizmatična kraljica Kleopatra, sicer muza Bvlgarijevih draguljarjev.
Rose Goldea je z vrtnico poklon lepoti in ženstvenosti, motiv kače, ki se pojavlja na steklenički in v reklamnih sporočilih pa nas hipnotično privlači in nezadržno zapeljuje.
Razkošna cvetno – lesna dišava se odpre z granatnim jabolkom, vrtnico in mošusom in se v srednjih notah nadaljuje z absolutom damaščanske vrtnice in jasmina. V spodnjih notah zopet mošus, nežna sandalovina, bela kadila in malo vanilije. Dišava v duhu kraljice.
In le čudovita rimska Villa Borghese je s svojimi neskončnimi vrtovi in umetniško notranjostjo palače julija lahko gostila premierno predstavitev dišave.

 

Comme des Garcons WONDEROUD

Oud je v svetu parfumov zelo cenjen orientalni lesno – smolnati vonj. Dišeča drevesna smola je v bistvu odgovor in zaščita dreves, ko jih napadejo bakterije.
Vonj ouda raziskujejo vse pomembnejše parfumske hiše. Zelo popularen in zaželjen pa je njegov vonj v arabskem svetu.
Svojo izvedbo vonja ouda so predstavili tudi Comme des Garcons in ga poimenovali čudežen. Wonderoud.
Sladek, topel, balzamičen, nekoliko začinjen in globok vonj Wonderouda je s svojim minimalizmom nekoliko poseben v svetu dišav ouda. Mogoče se ne more kosati z bogatimi in težkimi arabskimi oudi, a je neznansko seksi.

 

Coco Chanel CHANEL NO. 19

Coco Chanel se je rada igrala s številkami. Če je bila številka 5 tista, ki ji je prinašala srečo, je bila tudi številka 19 nekaj posebnega, saj je 19.avgusta praznovala rojstni dan.
No.19 je seveda v duhu 70-tih let. Svež, prefinjen ciprski vonj se odpre z intenzivnim galbanumom in bergamotko v zgornjih notah, ki dišavo popeljeta v čisto cvetne srednje note, kjer nas pričakajo iris, hijacinta, šmarnica, vrtnica, narcisa, ylang ylang neroli in jasmin. V spodnjih notah pa mah, lesovi, mošus in usnje zadišijo skrivnostno in melanholično, a elegantno.
Melanholično? Mogoče zato, ker je bila Devetnajstka zadnji parfum Coco Chanel.

 

Jean Paul Gaultier MA DAME

Ko je pred časom Jean Paul Gaultier oznanil, da bo ustvarjal samo še haute couture, je modni svet obžaloval njegovo odločitev. Za njim je ostalo nepregledno število svojevrstnih kreacij in posebnih parfumov, ki so nam bili absolutno všeč, ali pa sploh ne.
Njegova kontroverznost nas ni nikoli pustila v mlačnih vodah.
Ma Dame je poklon ženski. Dami. Čeprav z mladostnim vonjem cilja na mlajšo generacijo žensk. In je čisto v njegovem duhu: vesela, nagajiva, zafrkljiva, celo malček nora in odbita dišava. Pa saj Jean Paul Gaultier tako mode kot parfumov nikoli ni jemal preveč resno.
Sveža in intenzivna cvetna dišava se odpre impresivno s pomarančo, se skozi čas posladi z grenadinom in pudrasto vrtnico in zaključi s cedro in mošusom. Nevsakdanje.

 

 

Britney Spears FANTASY

O parfumih celebrity-jev pogosto nimamo ravno visokega mnenja. Znane osebe seveda kujejo železo, dokler je še vroče in se v času največje slave marsikatera zvezda preizkusi tudi v parfumskem svetu.
Če ne drugega, nas je Britney Spears s parfumom Fantasy pozitivno presenetila. Fantasy je lepa, obstojna dišava, ki jo je Britney, z roza barvo in kristalčki Swarovski, namenila najstnicam.
In kaj se plete v domišljijskem svetu Britney Spears? Nič takega, kar najstnice ne bi že poznale. Od princes, kraljevičev, Sneguljčice, začaranega vrta, pravljičnih gradov, do sladke sadne dišave, ki je všeč mlajši generaciji deklet.
V zgornjih notah sočno sadje: kivi, liči, kutina, v srednjih slastna bela čokolada, vonj cupcakesov, jasmin in orhideja ter v spodnjih mošus, lesovi in iris, sestavijo tako slastno dišavo, da bi se je lahko že od vonja najedli.

 

Issey Miyake L’ EAU BLEUE D ‘ ISSEY

Modra steklenička zavaja. Medtem, ko se ne moremo odločiti, ali bi parfumski vonj povezali z morjem, ali z dišavo za večerne priložnosti, nas očara vonj svežega, po dežju umitega, gozda.
Zgornje note so z rožmarinom in celim naborom citrusov sveže, surove, skoraj grobe. Potem pa se v srednjih notah vse postavi na svoje mesto. Kot iz gozda zadišijo cipresa in brin, malo je sivke ter nekaj več rdečega popra in ingverja. V spodnjih pa le še lesovi; mah, cedra, pačuli, sandalovina in jantar.
L’ Eau Bleue je neobičajna moška dišava. Temna, globoka, skrivnostna. Kot pravljični gozd.