Valentino VOCE VIVA

Ko se po malem že oziramo po prazničnih darilih, je prav, da ne spregledamo Valentinove najnovejše ženske dišave, imenovane Voce Viva.
Ja, nova dišava se lahko pohvali s svojimi kvalitetami. Predvsem z zelo ženstvenim cvetno – lesnim vonjem, ki vztraja ure in ure. Tudi po tuširanju bo na koži ostalo dovolj vonja, da ga boste blago čutile še naslednji dan. Potem pa je tukaj še parfumska steklenička – lepa, prosojna, z značilnim V jem in Valentinovim okrasjem, ki kar prekipeva od luksuza.
Citrusi, ingver, pomarančni cvet, gardenija, vanilija, tonka, mošus in lesovi pa sestavijo kremno, pudrasto in blago sladko parfumsko meglico, v kateri se bo vsaka ženska počutila zelo samozavestno.

Baldessarini BLACK

Black je orientalno – lesna moška dišava, v kateri so se pri Baldessariniju poigravali z različnimi vonji, med drugim tudi z vonjem ledu, ki ga odkrijemo takoj v zgornjih notah.
Predvsem pa je Black raziskovanje vonja usnja, ki se po ostrejšem pričetku z baziliko in rdečim poprom, preko pačulija, geranije in smole, v spodnjih notah zelo elegantno razvije ob tonki in labdanumu.
Prefinjena zelišča in začimbe z mediteranskim pridihom. Pa saj so pri Baldessariniju svoje dišave vedno povezovali z morjem!

Chanel COCO MADEMOISELLE L’ EAU PRIVEE

Pri Chanelu so se v letošnjem letu med parfumi najbolj posvečali dišavi Coco Mademoiselle in parfumsko linijo obogatili z izpeljanko L’ Eau Privee v tokrat matirani parfumski steklenički, ki že s svojim imenom namiguje na najbolj zasebne in intimne trenutke.
Lepa, prefinjena in zelo ženstvena orientalno – cvetna dišava zgradi parfumski akord okoli mandarine, vrtnice, jasmina in mošusa. In kdaj zadiši najlepše? Na čisti koži v kraljestvu svoje postelje in v intimni bližini najljubše osebe!

Givenchy DAHLIA DIVIN EAU INITIALE

Givenchyjeva parfumska uspešnica Dahlia Divin neustavljivo niza svoje nove izpeljanke. Tokratna, Eau Initiale, je res posebna, saj lahkotno zadiši s pudrasto tenčico. In čeprav se dišava trudi biti bolj intimna in ostati pri koži, vseeno zadiši z energijo bogatih citrusov, ki se kasneje usmeri v cvetje. Magnolija, lotos, jasmin in vrtnica oblikujejo svež, prefinjen in ženstven vonj, ki se polagoma izteče z mošusom in sandalovino.
Eau Initiale je za tiste trenutke, ko boste želele ugajati le same sebi.

Giorgio Armani CODE TURQUOISE

Armanijeva dišava Code se je preoblekla in nas presenetila s prečudovito globoko turkizno modro barvo. In kam nas pelje? Na morje, seveda!
Sproščeno doživljanje Mediterana začutimo skozi pomarančni cvet, ki se prav ležerno sprehaja skozi vse tri parfumske note. V zgornjih notah mu delata družbo neroli in hruška, v srednjih ingver in cvetje, v spodnjih vanilija, mošus in lesovi.
V turobnih jesenskih in zimskih dnevih brez sonca, nam bo svež in blago sladek vonj hitro pričaral naše najljubše počitniške spomine.

Tom Ford BITTER PEACH

Tom Ford je svojim sledilcem pred kratkim predstavil novo dišavo, imenovano Bitter Peach. Tudi ta je, seveda, v njegovem slogu – opazna – celo kričeča, močna, intenzivna, skratka taka, da jo je nemogoče spregledati.
Tokrat slavni modni oblikovalec raziskuje vonj breskve, ki je skozi parfumske note dobro prisotna. Podprejo jo začimbe, opijanijo pa jo alkoholne pijače, kot so rum, konjak in pelinkovec. V izteku začutimo tipično fordovski pačuli, bogate smole in lesove.
Oboževalci dišav z breskvijo v osrednji vlogi bodo zagotovo uživali v sladkem, toplem in čutnem vonju dišave Bitter Beach. Besedica Bitter pa je v celotnem kontekstu dišave čisto nepomembna!

Victoria’s Secret BARE VANILLA

V teh dnevih nas z vseh strani obdajajo čudoviti vonji začimb, ki zadišijo iz množice doma pripravljenih dobrot. Najpomembnejša praznična začimba je s svojim mehkim, sladkim, prijetnim in toplim vonjem zagotovo vanilija.
V parfumih za hladnejši del leta jo parfumski mojstri ravno zaradi njenih očarljivih atributov pogosto uporabljajo v parfumskih kombinacijah, pogosto pa iz parfumskega akorda vanilija zablesti praktično sama.
Vse parfumske hiše so raziskovale vonj vanilije. Pri Victoria’s Secret pa jo v dišavi Bare Vanilla ob blagem kašmeranu predstavljajo v vsem svojem sijaju. Sladka, pudrasta, blago zadimljena in kremna vanilija zablesti z lahkotno eleganco in naše nosne čutnice razvaja tudi takrat, ko prazniki minejo.

Gucci GUILTY LOVE EDITION MMXXI FOR HER

Pri Gucciju so recentno zimsko kolekcijo ustvarili v retro duhu, z novim Guilty parfumom pa so zajadrali direktno v leto 2021.
Gucci Guilty Love Edition MMXXI sta dve dišavi, ustvarjeni ločeno za njo in zanj in sta moderni interpretaciji strastne ljubezni, namenjeni vsem, ki svojo predanost ljubezni izražajo brez oziranja na družbene norme.
V ženski različici so parfumski mojstri tokrat v zgornjih notah uporabili citruse in rdeči poper, v srednjih španski bezeg, brez katerega v nobeni izvedbi Guiltyja ne gre, v spodnjih notah pa značilen guccijevski pačuli.
Drzna ženska cvetna dišava bo zagotovo všeč sledilcem nenavadnih Guccijevih idej.

Giorgio Armani CODE A – LIST

Code je Armanijeva popularna serija moških in ženski dišav, v kateri slavni modni oblikovalec raziskuje skrivnostno parfumsko kodo. V iskanju popolne moške dišave – tako ultimativne, da nadgradi celo videz moškega v smokingu, so Armanijevi parfumski mojstri ustvarili dišavo Code A – List.
Elegantna in prefinjena dišava se odpre prijetno sladko s svežima bergamotko in zeleno mandarino, nato pa zažari s sivko, ki ima zaradi posebnega postopka ekstrakcije prečudovit vonj. Parfumski akord zaključita blago pudrasta tonka in gvajak.
Code A – List je tako dobra dišava, da je škoda čakati priložnosti, da jo boste lahko nosili le s smokingom!

Versace POUR FEMME DYLAN TURQUOISE

Pour Femme je Versacejeva elegantna ženska dišava, ki je preteklo jesen dobila svojo svežo, mladostno in prefinjeno sadno – cvetno izpeljanko, imenovano Dylan Turquoise, katere poslanstvo je, da nas s svojim lahkotnim in čisto posebnim vonjem kar sredi zime odpelje na daljne tople otoke.
Versacejevim parfumskim mojstrom je lepo uspelo združiti in uravnotežiti sveže in sladke citruse s čutnimi lesovi in mošusom. Seveda je tukaj še cvetje – jasmin, frezija in popki črnega ribeza ter nekaj malega ostrine rdečega popra, vsi skupaj lepo zapakirani v parfumski steklenički v obliki grške amfore, osveženi s turkizno barvo in značilno versacejevsko pozlato.
Letošnje poletje bo drugačno. Sploh, če ga boste pričakale v parfumski meglici dišave Versace Pour Femme Dylan Turquoise.