Guerlain ARSENE LUPIN DANDY

Tale gospod je v bistvu notorični vlomilec in tat! In mimogrede tudi nepoboljšljiv strastni zapeljivec! Zato vedno uporabi vse svoje sposobnosti, da dragocenosti bogatih dam končajo v njegovem žepu.

Arsene Lupin je sicer glavni protagonist v novelah francoskega avtorja Mauricea Leblanca. Jean Paul Guerlain je vedno urejenemu tatu posvetil dišavo Arsene Lupin Dandy.

Gospod vlomilec si rad izbere orientalne dišave. Posebej ljuba mu je ta z vonjem usnja. Bergamotka, rdeči poper in vrtnični les v zgornjih notah, olibanum, žajbelj, vijolica in kardamom v srednjih ter usnje, sandalovina in gvajak v spodnjih notah.

Elegantna dišava Arsenu doda nekaj skrivnostne čarobnosti, zaradi katere mu lahko kakšno lumparijo tudi odpustimo.

 

Estee Lauder CINNABAR

V iskanju popolne orientalno-začimbne ženske dišave, so pri Estee Lauder izdelali parfumsko mojstrovino Cinnabar.

Topla, balzamična dišava s pudrastim pridihom je zgrajena okoli sladkega, kremnega cimeta. Odpre se ognjeno z začimbami in citrusi. Takoj, ko se prvi plameni umirijo, bogato zadiši cimet. Podpre ga cvetje-nagelj, jasmin, ylang ylang, vrtnica, šmarnica. V spodnjih notah ostanejo kadila, benzoin, , sandalovina, vetiver, pačuli.

Elegantna dišava, ki na koži deluje mehko in toplo, se čudovito ujame z dragocenim nakitom, svilenimi oblekami in krznom. Zato nas ne čudi, da si jo izbere marsikatera dama, ko gre na elegantno večerno prireditev.

 

 

Burberry LONDON for MEN

Moška dišava Burberry London ni dišava, ki bi jo uporabljali vsak dan. Rezervirana je za posebne priložnosti, ko se v pravi družbi razvije posebno lepo razpoloženje. To niso večerni, glamurozni dogodki, ampak tisti redki, ki v življenju največ štejejo. Prihajajoči praznični čas to zagotovo je.

London for Men je fina, topla lesno-začimbna dišava. Dišavni akord se odpre tipično angleško s sivko, bergamotko in cimetom, a prav hitro prideta na površje vonj tobaka in usnja, kot protiutež pa nežna mimoza. Spodnje note se iztečejo z opoponaksom, lesom gvajak in hrastovim mahom.

Dišava bo mogoče spomnila koga na jabolčno pito, druge pa na mirne praznike v toplem zavetju okrašenega doma.

 

 

H&M * BALMAIN

Zadnja dizajnerska sodelava H&M-a s francosko modno hišo Balmain je obrodila tudi nov parfum v, seveda, limitirani izvedbi.

V elegantni zlati steklenički s črno nalepko se skriva ženski balzamično-lesni parfum, katerega lahko mirno in brez oklevanja uporabljajo tudi moški.

Topla, rahlo sladka dišava, se odpre z zrni Tonka in jasminom, v srednjih notah se nadaljuje z vonjem belih lesov, gardenijo in cedro, v spodnjih pa se izteče s sandalovino in mošusom.

Na koži pusti prijeten, zaradi cvetja tudi malce svež in mehek občutek.

Zlato, luksuz, glamur. Dišava, ki paše v prazničnem času.

 

Thierry Mugler A*MEN

A*Men je elegantna, a precej močna začimbno-lesna dišava, ki jo je Thierry Mugler namenil avanturističnim moškim. Ko se moški z njo odišavi, iz dišave uidejo moč, samozavest, odločnost, drznost, robatost, celo živalskost.  Naštete lastnosti opremijo moškega za načrtovane podvige.

Dišava je v zgornjih notah zaradi sadja, citrusov, sivke in mete sveža, sočna in osvežilna, vendar pa pridejo hitro na površino sladke srednje note, v katerih vonjamo med, mleko, karamelo, kavo, malce cvetja in vanilijo. V spodnjih notah zrna Tonka, pačuli, benzoin, mošus in sandalovina zaključijo dišavni akord.

Preveč dobrega je včasih resnično preveč. Tudi, če je dišava ženskam zelo všeč. Amen.

 

Hugo Boss BOSS NUIT

Večna eleganca male črne obleke je bila nemalokrat navdih parfumskim kreatorjem pri ustvarjanju novih parfumov. Tako so na primer pri Guerlainu izdelali že za celo omaro različnih parfumskih edicij La Petite Robe Noire. Svoje videnje male črne obleke so pokazali tudi pri Chanelu s parfumom Coco Mademoiselle pa pri Rochas s parfumom Femme.  Avon ima svojo Little Black Dress ter mnogi drugi, tako da so se tudi pri znamki Hugo Boss odločili, da izdelajo parfum, ki bo poudaril lepoto male črne obleke in ženske, ki jo nosi.

Boss Nuit je pudrasta cvetno-lesna dišava, intenzivna, ženstvena in čutna. V zgornjih notah eleganco odkrijejo breskev in aldehidi. V srednjih notah je precej belega cvetja, v spodnjih pa sandalovina in mah.

Mala črna obleka, lahko čisto preprosta ter nekaj nanosov dišave Boss Nuit ( in mogoče drobna biserna ogrlica ) bo zadostovalo za dobro počutje in lep večer.

EIGHT & BOB

Albert Fouquet, mladi francoski aristokrat, se je v štiridesetih letih bolj za svojo dušo ukvarjal s kreiranjem parfumov. Nekega dne je njegov parfum pohvalil ameriški študent, sicer bodoči ameriški predsednik John F. Kennedy, ki je bil na potovanju po Franciji. Albert mu je stekleničko svojega parfuma podaril. Čez nekaj časa pa je Albert prejel njegovo pismo s prošnjo, naj mu pošlje osem stekleničk parfuma in še eno za Boba. Duhovita prošnja mu je bila tako všeč, da je po njej poimenoval parfum.

Parfum je čisto obnorel ameriški jet-set, a je vojna prekinila pošiljke v Ameriko. Zadnje primerke parfumov je po Albertovi smrti pošiljal njegov butler, ki jih je skril v knjige, katerim je izrezal notranjost listov v obliki parfumske stekleničke. Po njegovi zaslugi se je ohranila parfumska receptura, po kateri parfum proizvajajo še danes.

In kaj je tako posebnega v parfumu, da je tako pritegnil ameriške bogataše? Njegova skrivnost tiči v kombinaciji vanilije, labdanuma, cedre, citrusov, ingverja, ambre, kardamoma, sandalovine in lešnika. Vsega ravno prav, da se je zapisal v zgodovino.