Salvatore Ferragamo UOMO

Moški imajo radi tople, sladke, a sveže dišave, zato so jim pri Ferragamu z dišavo Uomo ponudili točno tako.
Ferragamov moški ( Uomo ) je optimističen, veder in nasmejan. Dišava pa je odraz lahkotnega načina življenja, ki spremlja ponosnega italijanskega moškega, ki spoštuje svojo kulturo, zgodovino in modo.
Uomo je sladka začimbna dišava, ki se odpre z bergamotko, črnim poprom in kardamomom, prava sladkost pa nastopi v srednjih notah z ambroksanom, pomarančnim cvetom in sladkimi notami. V spodnjih notah vonjamo lesove in tonko.
Uomo je moderna in hkrati brezčasna dišava. Kot vse, kar so do sedaj pri Ferragamu ponudili svojim oboževalcem.

 

 

Gucci BLOOM

Po krajšem premoru in po zamenjavi umetniškega direktorja so pri Gucciju predstavili nov ženski parfum. Z imenom in reklamno kampanjo ohranjajo cvetno ikonografijo, ki smo je že vajeni, s parfumskim vonjem pa so šli pogumno naprej.
Bloom je nikoli končana zgodba o jasminu in tuberozi, videna skozi oči enega največjih parfumskih mojstrov sedanjega časa, Alberta Morillasa. In ker so imeli pri Gucciju namen z novim parfumom uspeti tudi na azijskem trgu, je parfumu Morillas dodal še kitajski kovačnik. S kančkom irisa je nastala lepa in čutna pudrasto – cvetna dišava, ki s svojo eleganco in prefinjenostjo predstavlja velik odmik od seksi Guccijevih dišav.

 

Chanel GABRIELLE

Bila je Gabrielle, preden je postala slavna Coco.Svobodomiselna upornica, ki je v svojem življenju vedno iskala srečo. Njej je posvečen zadnji Chanelov parfum.
Zanj so pri Chanelu potrebovali pet let, da je nastalo vse tako, kot mora biti in se za tako veliko modno hišo spodobi. Vključno s parfumsko stekleničko, ki je za razliko od drugih lahka in z ravnim dnom, da se svetloba pravilno lomi, ko proseva skozi njene stene in zlato obsije njeno vsebino.
A najpomembnejši je vendarle vonj, ki nam prikliče Gabrielle.
Olivier Polge, Chanelov hišni parfumer, je za nov parfum ustvaril vonj izmišljene rože, ki ga je sestavil iz pomarančnega cveta, ylang ylanga, jasmina in tuberoze. V zgornjih notah je cvetju dodal grenivko, mandarino in črni ribez, v spodnjih pa mošus in kremno sandalovino.
Lepa, bogata, luksuzna in ženstvena cvetna dišava bi bila zagotovo všeč Gabrielle. Coco pa bi od nje pričakovala in zahtevala več!

 

Bvlgari POUR HOMME SOIR

Pri Bvlgariju ne razvajajo samo žensk z dragocenim nakitom in neskončno lepimi dišavami. Tudi moškim so namenili serijo dišav, ki s prefinjeno eleganco in rahlo zadržanostjo dodajo piko na i k moški urejenosti.
Tale “soir” v imenu zna včasih zavajati. Predstavi nam dišavo, ki naj bi jo nosili le ob večernih priložnostih, potem pa se izkaže, da je “soir” lahko odlična dnevna dišava.
Bvlgari Pour Homme Soir je zgodba o čaju, ki jo podpre vonj papirusa, bergamotke in jantarja. Nevsakdanja kombinacija se izkaže za svežo, rahlo sladko, mladostno, sproščujočo, a polno energije.
Dišava Bvlgari Pour Homme Soir je na tržišču že vrsto let, a njena popularnost ne ponehuje. Ima še vedno veliko za povedati. A ne govori na glas, niti ne kriči. Mirno čaka, da se ji približamo in šele takrat nam odkrije vso svojo čarobnost.

 

Narciso Rodriguez NARCISO

Poigravanje s parfumskimi sestavinami je Narcisa Rodrigueza pripeljalo še do ene čutne, seksi in senzualne ženske dišave, ki jo je parfumski umetnik poimenoval kar po sebi.
Narciso je sladka pa vendar sveža cvetno – mošusno – lesna dišava. Gardenija in vrtnica v zgornjih notah, razkošje mošusa v srednjih ter vetiver in cedra v spodnjih notah so zagotovilo, da se bodo za žensko, odišavljeno z dišavo Narciso, moški zagotovo obrnili, saj je dišava nabita s feromoni.

 

Tauer Perfumes GARDENIA SOTTO LA LUNA

Andy Tauer je švicarski kemik, parfumski kreator in parapsiholog. Za njegove parfume lahko rečemo vse drugo, kot da so običajni. Prej ekstravagantni, intenzivni, napadalni, z ogromno auro. Pa tudi čudni. A ravno čudnost je njihova prednost, kajti ob stiku s pravo kožo parfum razvije vrhunsko dišavno doživetje.
Pri dišavi Gardenia Sotto La Luna je Tauer raziskoval vonj gardenije, obsijane z lunino svetlobo. Takrat naj bi gardenija dišala še prav posebej magično, saj je vsrkala lunine čarobne žarke. Z nekaj vanilije, vrtnice, tonke, sandalovine in jasmina je Tauer gardenijo obsijal tako, kot jo ponoči luna, svojo magično lepoto pa bo dišava odkrila samo tistemu, s čigar kožo se bo najlepše ujela.