Escada CHERRY IN JAPAN

Medtem, ko se mi šele dobro privajamo na zimo, so pri Escadi pohiteli in nam že predstavili njihovo novo poletno dišavo v limitirani izdaji, kateri so nadeli ime Cherry in Japan.
Parfumske mojstre pri Escadi so navdihnile, seveda, bogato cvetoče japonske češnje in njihov praznik sakura, ob katerem Japonci uživajo z vsemi čutili in častijo cvetoče češnje.
Zato tudi v parfumskem akordu odkrijemo vonj češnje, ki nas pozdravi že takoj iz zgornjih parfumskih not. Kasneje se iz parfumskega akorda razvije jasmin, zaključita pa ga tonka in vanilija.
V prihodnjem letu bo torej poletje krojila Escadina sveža cvetna dišava, ki bo povzročila, da bomo vsaj za nekaj časa pozabili na dišave s tropsko vibracijo.

Yves Saint Laurent BLACK OPIUM INTENSE

Popularna Saint Laurentova dišava Black Opium je dobila svojo intenzivno različico. V njej vonj kave ohranja osrednje mesto, sama dišava pa se s cvetjem in likvirico razvije v bolj orientalno smer.
Zgornje, dokaj globoke in skrivnostne parfumske note odpre vonj absinta, kateremu se hitro pridružijo kava, pomarančni cvet in jasmin, spodnji akord pa ob lesovih izzveni z bogato vanilijo.
Sladka, slastna, blago pudrasta in dokaj kompleksna dišava bo svoje čare najlažje odkrila v zimskem času.