Naomi Campbell BOHEMIAN GARDEN

Supermanekenka Naomi Campbell nam z dišavo Bohemian Garden prinaša kanček boemskega šika.

Popularen modni trend z bogatimi cvetnimi potiski, razigranimi vzorci in ohlapnimi oblačili nas spomni na brezskrbno in sproščujoče uživanje življenja. Ravno to pa je navdihnilo modno divo, ki je dišavo namenila modno osveščeni, samozavestni ženski.

Cvetno – sadna dišava se odpre z limono, hruško in slivovim cvetom. V srednjih notah je cvetje: jasmin, pomarančni cvet, vrtnica, šmarnica in bombažni cvet. V spodnjih pa sandalovina, cedra, hrastov mah, vanilija in mošus zaključijo dišavni akord dišave, iz katere diši veselje do življenja.

 

Kenzo KENZO POUR HOMME

V devetdesetih letih so postale popularne vodno – ozonsko – morske dišave. Sveže, a ne citrusne dišave, spravljene v modrih stekleničkah, so nam s svojo brezskrbnostjo pričarale vonj počitnic.

Kenzova dišava Kenzo Pour Homme nas pozdravlja iz temno modre stekleničke zamrznjenega videza. Njen vonj je resnično poseben. Vesel, prijeten, sproščujoč in energetičen, s celo kopico parfumskih sestavin, ki sestavijo močno, bogato, skoraj težko dišavo z vonjem morja, morskega vetra, celo vonjem gozda po nevihti.

Začimbno – lesna dišava v zgornjih notah odkrije žajbelj, mahagonij in malo citrusov. V srednjih notah je obilo cvetja, jelka, bor, brin, začimbe in breskev. V spodnjih pa sandalovina, mošus, mah, vetiver in labdanum.

Kenzo Pour Homme je sveža dišava, ki pusti vtis dneva, preživetega ob morju.

 

Christian Dior DIORELLA

Ni pravega vonja brez prave ženske.

Diorella ni za vsako žensko. Marsikateri je njen vonj neprijeten, saj zadiši na mahovnato zeleno, mogoče tudi na prezrelo sadje.

Vendar pa, če se na pravi ženski zlije z njeno kemijo kože, pokaže vso svojo lepoto. In če se to zgodi, Diorella razvije svoj čudovito svež ciprsko – cvetni vonj, ki v zgornjih notah odkrije citruse, baziliko in melono. Srednje note zadišijo s kovačnikom, svežim jasminom, ciklamo in breskvijo, v spodnjih notah pa prevladujeta mah in vetiver, malo je pačulija in mošusa.

Diorella s svojo posebnostjo uteleša divja sedemdeseta leta in svobodnega duha, značilnega za tisti čas.

 

Lacoste WHITE

Lacoste White je poleg modre in zelene trio moških dišav, katere so navdihnile slavne Lacoste-ove polo majice v enakih barvah.

Vsaka dišava ima svoj karakter. White predstavlja eleganco, svežino in preprostost.

Cvetno – lesna dišava se odpre sadno z bogato grenivko, kardamomom in rožmarinom. Tuberoza in ylang ylang zavzameta osrednje note in postavita podlago za spodnje note, v katerih prevladujejo lesovi in vonj usnja. Lepo, čisto in sveže.

White je odlična dišava, ki premaga marsikatero dražjo blagovno znamko.

 

Atelier Cologne CITRON D’ ERABLE

Poleti nam pašejo sveži citrusni vonji, ki nas osvežijo v visoki vročini. In če smo do sedaj uživali v neštetih izpeljavah citrusov, nam letos Atelier Cologne predlaga za poletje nekaj drugačnega, nekaj prav posebnega. Nepričakovanega.

Ponujajo nam vonj limone, katerega svežino in ostrino omili sladki javorjev sok.

Zgornje note nam tako poleg limone prinašajo mandarino in poper, srednje vonj javorjevega sirupa, evkaliptus in črni ribez, spodnje pa lesove: javorjev, sekvojo in cedro.

In čeprav začutimo limonin naval energije, sladko mandarino, ostrino popra in ribeza, svežino evkaliptusa in sladkost javorjevega sirupa, se vse to hitro umakne lepim in nežnim lesovom, ki nas vabijo, da v njihovi družbi preživimo najlepši del leta.

 

Giorgio Armani LUI/HE

Eleganca, po kateri slovi Giorgio Armani, se skriva tudi v parfumu Lui/He.

Čist in prefinjen moški vonj je vonj bližine, namenoma ustvarjen tako, da ni glasen, ker za to ni nobene potrebe. Takoj je nevsiljivo prisoten, opazi ga prav vsak. Še posebej zahteven ženski spol.

Njegov pričetek je svež – igro povede yuzu, ki se s pomočjo žajblja poglobi in se preobrazi v čutno lesno dišavo, v kateri svoje dobre značilnosti razvijejo vetiver, cedra, sandalovina, gvajak in mošus.

Topel, sladek in očarljiv vonj, ki ostane v spodnjih notah, je v vsakem trenutku dobra popotnica sodobnemu moškemu.