L’ Occitane TERRE DE LUMIERE

Zlata svetloba, ki tik pred sončnim zahodom oblije dišečo Provanso in vonji, ki oživijo, ko se poletna vročina umiri, so navdihnili parfumske mojstre pri L’ Occitane-u za novo dišavo Terre de Lumiere.
Kaj je torej ob zlati uri v zraku? Najprej začutimo bergamotko, rdeči poper in semena ambrette. Potem pa provansalsko prepoznavne med, sivko in mandelj ter ob izteku še tonko, mošus in akacijo.
Na koži dišava pusti prijetno topel občutek. Kot da bi zlati sončni žarki v deželi svetlobe poljubljali kožo.

 

Calvin Klein BE

Dvajset let po svojem nastanku je CK Be še vedno prodajna uspešnica. Še vedno nosi v sebi prvotni naboj in mladim sporoča, naj bodo to, kar v resnici so. Naj jih ne bo strah izražati sebe, tudi če niso tako popolni, kot bi si mogoče želeli.
Be je namenjen obema. Tako njej, kot njemu. Pa saj pri parfumih ni več tako stroge delitve po spolu. Oba lahko uporabljata praktično vse, če jima le tako paše.
Dišava deluje začimbno – lesno, čeprav vsebuje veliko cvetja. Odpre se s sivko, meto, zelenimi notami, bergamotko in brinom in se razvije v blage cvetne srednje note, kjer vonjamo tudi breskev. V spodnjih notah prevladuje sandalovina ob nekaj cedre, vanilije, jantarja in opoponaksa.
CK Be je dišava devetdesetih let, ki svoj credo uspešno uveljavlja tudi v novem tisočletju.