Giorgio Armani SUN DI GIOIA

Pred leti je Giorgio Armani predstavil žensko morsko dišavo Acqua di Gioia – vonj morske vode, poletja, radosti in veselja.

Letos ji je pridružil dve novi: Air di Gioia in Sun di Gioia. Novi verziji sta navdihnila zrak in sonce.

Sun di Gioia nas razvaja. Prinaša nam poletno sonce v steklenički, razigrano atmosfero in občutek ugodja na koži, ki jo poljublja sonce.

Zgornje note odprejo sladek frangipani, malo bergamotke in frezije ter kanček kokosa. V srednjih notah se razcvetijo ylang ylang, jasmin in iris, v spodnjih pa nas pozdravijo mehka, topla vanilija, ambroksan in benzoin.

Sun di Gioia je dišava, ki nam polepša poletno veselje in s katero se bomo, tudi v hladnih mesecih, spominjali poletnih radosti.

 

Yves Saint Laurent BLACK OPIUM NUIT BLANCHE

Pariški nočni umetniški festival Nuit Blanche je postal navdih za najnovejšo dišavo modne hiše Yves Saint Laurent.

Noč – skrivnostna in nepredvidljiva – v mestu, ki nikoli ne spi in v mestu, kjer je vse mogoče, ima prav posebno moč.. . In prav to občutenje noči so parfumski mojstri zajeli v novi dišavi Black Opium Nuit Blanche, ki je, za razliko od svoje predhodnice Black Opium, lažja, nežnejša in bolj zračna. A še vedno drzna, čutna, zapeljiva in provokativna, saj konec koncev njene atribute najdemo kar v njenem imenu.

Drugačnost napovejo že zgornje note z vonjem riža in popra, srednje note pa odkrijejo nevsakdanjo kombinacijo kave in cveta pomaranče. Za posladek v spodnjih notah vonjamo vanilijo, sandalovino in mošus.

Black Opium Nuit Blanche ni za vsak dan. Lahko pa je za vsako noč.

 

Versace BLUE JEANS

Blue Jeans je parfum, h kateremu se moški radi vračajo. Je to zato, ker jih pritegne sladka svežina sončne limone, ki privre in zagotovi dobro razpoloženje? Ali pa je na trgu že toliko časa, da vzbuja nostalgijo po časih, ki so za vedno odšli?

Zgornje note s citrusi, baziliko, brinom in palisandrovino resnično lepo osvežijo. V srednjih notah je precej cvetja, med katerim vso pozornost ukrade sivka, družbo pa ji delajo jasmin, vrtnica, heliotrop, žajbelj, šmarnica in jelka. V spodnjih notah zadiši vanilija, zrna Tonka, iris ter dragoceni lesovi pa zaključijo dišavni akord sicer zelo obstojne dišave.

Blue Jeans je dišava za dneve, ko nam ni mar za ljudi okoli sebe. Je za takrat, ko se odišavite bolj za svojo dušo.

Bvlgari OMNIA PARAIBA

Tudi pri Bvlgariju imajo svojo razigrano poletno dišavo. Poimenovali so jo Omnia Paraiba.

Navdih za njo so seveda poiskali med dragimi kamni. Prevzela jih je smaragdno-zelena barva poldragega Paraiba turmalina, katerega pridobivajo v Braziliji. Izdelali so svežo, kanček sladko dišavo s čudovitim tropskim vonjem, v katerega so spravili precej eksotičnega sadja.

Tako se nam v zgornjih notah v vsej svoji slastnosti odkrijejo pasijonka, mango, limeta in grenka pomaranča. Srednje note pripadajo cvetu pasijonke in gardeniji, v spodnjih pa zadišita zapeljivi kakao in vetiver.

Sadni koktajl imamo. Še kaj manjka? Da! Eksotična brazilska plaža, curacao in samba.

Jennifer Lopez LOVE AND LIGHT

Love and Light je dišava iz bogate zbirke parfumov znane zvezdnice Jennifer Lopez, katero poznamo predvsem po njenih pevsko-igralskih uspešnicah. Poznamo pa jo tudi po bogatih in ženstvenih telesnih oblinah, na katere spominja parfumska steklenička. Ta je v blagi mavrični barvi in posnema obline ženskega telesa.

Love and Light je sadno-lesna dišava, ki se v zgornjih notah odpre s slastno pomarančo, njeno svežino pa podpreta granatno jabolko in ribez. Sledijo bogate srednje note, v katerih začutimo malce jasmina, vrtnice in marelice, predvsem pa sladke čokoladne praline in mošus. Presenetljiv je lahek in čist pačuli, ki s svojim ostrim vonjem cilja na nekaj več.

Mogoče na Umazani ples.

 

Christian Dior POISON GIRL

Najnovejša različica kultne Diorjeve ženske dišave Poison je namenjena mlajši generaciji žensk, ki ji je všeč legendarni izvirnik.

Namenjena je ženskam, ki sledijo svojim sanjam in se ne ozirajo na mnenje okolice. Upornicam, ki gledajo naprej.

Že poznana oblika stekleničke je tokrat prosojna. Parfuma roza barve pa nekako ne sestavimo z uporniškim vedenjem žensk, katerim je namenjen.

In res! Po grenki pomaranči na pričetku, nas vonj popelje do nežne vrtnice, vanilije, mandlja, zrn Tonka, balzama tolu in sandalovine.

Topla, sladka, celo orientalna dišava nam predstavi še svoje drugo lice, ki je nežno, ženstveno, radostno. Mirno.

Pod uporniško krinko se tako skriva dišava, ki predstavlja žensko v vsej svoji lepoti.