Escada FIESTA CARIOCA

Poletje se lahko prične, saj so pri Escadi že predstavili novo, sicer že petindvajseto po vrsti poletno dišavo, ki so jo poimenovali Fiesta Carioca! Zabava v Riu!
Zopet so izbrali nekaj tropskega cvetja in sadja: cvetu in sadežu pasijonke so dodali malino, vijolico, pomarančni cvet in jasmin, jo obogatili z benzoinom in oplemenitili z mošusom in cedro.
Nastala je tipično lepa Escadina poletna ženska dišava – sveža, malce sladka in vesela, ki nam s svojim vonjem približa tropske kraje in kar kliče po divjem počitnikovanju.

 

Floris JF

Angleška parfumska hiša Floris že več kot 280 let izdeluje parfume. Njihovo posebnost in kvaliteto so opazile praktično vse svetovne zvezde, poleg tega so edini, ki izdelujejo parfume za britansko kraljevo družino.
Ena izmed Florisovih najlepših in mogoče niti ne toliko poznana, je moška dišava JF. Sveža in mladostna dišava je poimenovana po Jamesu Florisu, ki je v daljnem 19.stoletju poskrbel za razcvet poslovanja.
JF je klasična dišava s pridihom modernega časa. Odpre se sveže z intenzivno bergamotko, citrusi, koriandrom in zelenimi notami. V srednjih notah zadišijo jasmin, cipresa in grenka pomaranča, v spodnjih pa mošus, mah, cedra in jantar.
Zelo fino, prefinjeno in gosposko.

 

Nobile 1942 LA DANZA DELLE LIBELLULE

Ples kačjih pastirjev. Kakšno simboliko so kačjemu pastirju izbrali parfumski snovalci iz genovške parfumerije Nobile 1942, ko so kreirali parfum La Danza Delle Libellule? Je kačji pastir simbol čiste vode, skrite jogijske kundalini energije, daljne Japonske, simbol poletja, moči, uspeha? Ali pa jih je prevzela Leharjeva opereta La Danza Delle Libellule, da so nam ponudili parfum, ki nas razveseli in hitro izboljša razpoloženje?
Kakor koli, ponujajo nam eleganten, vesel in lahkoten parfum, namenjen tistim trenutkom, ko se želimo razvajati in sladkati. Parfumska zgodba je zgrajena okoli vanilije, ki jo v zgornjih notah oplemenitita sočno jabolko in zrela bergamotka. V srednjih notah se vaniliji pridružita cimet in cedra, v spodnjih pa kokos in mošus.
Preprosto lepo. Tako dišava, kot steklenička in ime dišave.

 

Nasomatto NARCOTIC VENUS

Če združimo tuberozo v njenem najbolj deviškem cvetu, zapeljiv sambaški jasmin, zadržano lilijo in vroče začimbe, dobimo drzno, seksi žensko dišavo, ki nas v trenutku omreži in popolnoma zasvoji.
Dišava se v svojem imenu ponaša tudi z Venero. Rimska boginja lepote, ljubezni pa tudi plodnosti ima seveda pri skritih dišavnih namenih prste vmes. Zato je Narcotic Venus dišava, ki si je ne nanašamo kar vsak dan, ampak jo imamo spravljeno za prav posebne priložnosti. Za takrat, ko so ženski čari mogoče premalo. Kajti Narcotic Venus je dišava, ki rada pleše Umazani ples.

 

Prada CANDY L’ EAU

Pradini dišeči sladkorčki so še posebej slastni in očarljivi. Candy v različici L’ Eau nam tako ponuja zapeljivo karamelo.
Sladka cvetna dišava je lahkotna in zračna. S citrusi na pričetku izžareva veselje, nato pa sledi nekaj, kar ne pričakujemo – vonj sladkega graha. In v spodnjih notah že omenjena karamela – sladka in slastna – ter ob benzoinu in mošusu vredna greha.
Ljubko, nežno, ženstveno. A posebno. Na Pradin način.

 

Hugo Boss BOSS BOTTLED UNLIMITED

Boss Bottled Unlimited prinaša energijo. Veliko energije. Neskončno. In poživljajočo svežino. A dišava ob vsej obilici energije deluje sproščujoče. Od dišave si tako moški vzame tisto, kar potrebuje – energijo ali pa sprostitev.
Boss Bottled Unlimited je sveža in sladka moška dišava s sadno – cvetnim karakterjem. V zgornjih notah prevladuje vonj vijolice ob meti in grenivki. V srednjih izstopi ananas, vonjamo tudi cimet in vrrtnico. Spodnje parfumske note pa zaključijo sandalovina, labdanum in mošus.
Samo nebo je tisto, ki lahko omeji neskončno energijo dišave.