Frederic Malle EN PASSANT

V zavetju zime in mraza so se s prvimi, sicer še sramežljivimi koraki, podali na prodajne police parfumskih oddelkov že prvi novi pomladno – poletni parfumi. Le kaj lahko lepše napove nove parfume za toplejši del leta, kot blago dišeče spomladansko cvetje?
En Passant je dišava, v kateri nežno in diskretno zadiši španski bezeg, katerega ovijejo vodne note, kumara, oves in grenka pomaranča. Iz parfumskega vonja začutimo lahkotnost novega življenjskega cikla, ki ga prinaša pomlad. In zadiši čarobno lep španski bezeg, ki se v vrtovih opojno bohoti le kratek čas. Zato ga je za nas v parfumsko stekleničko ulovil Frederic Malle z namenom, da nam je tudi ostale dneve v letu v njegovi dišavni meglici lepo.

Paco Rabanne LADY MILLION LUCKY

Dišava Lady Million, ki sta jo navdihnili zlato in bogastvo, je dobila že veliko število izpeljank. Lady Million Lucky so s sporočilom, naj si vsaka ženska upa sanjati in poseči po zvezdah, saj je vendarle vsaka svoje sreče kovač, zapakirali v že znano parfumsko stekleničko v obliki diamanta in ji nadeli bel pokrovček.
Lucky je sladka sadno – cvetna dišava, ki podobnosti s svojo predhodnico ne more skriti, a ji prevladujoča malina v kombinaciji z medom, lešniki, vrtnico, jasminom in lesovi nadene mladostnejši značaj, ki pa je še vedno dovolj glamurozen, da je v duhu parfumske zgodbe.

Calvin Klein CK ONE CHINESE NEW YEAR

Slavna uniseks dišava iz devetdesetih let CK One je z letošnjim letom dobila novo izpeljanko. Z imenom CK One Chinese New Year napoveduje novo leto, ki bo po kitajskem horoskopu v znamenju podgane!
Podgana, ki je prvo znamenje kitajskega živalskega zodiaka, simbolizira začetek novega dne in hkrati bogastvo.
CK One Chinese New Year ne odstopa preveč od svoje predhodnice. Še vedno je citrusno – aromatična, malce bolj sladka, s papajo v vidni vlogi pa tudi bolj tropsko obarvana.
Bogata dišava, ki je ravno pravi uvod v bogato novo leto.

Emanuel Ungaro APPARITION HOMME

V parfumski dediščini nedavno preminulega modnega oblikovalca Emanuela Ungara je ostala vrsta dišav, ki še danes s ponosom stojijo na parfumskih poličkah. Če bi njegovo parfumsko ustvarjanje strnili v le dve dišavi, ne moremo mimo ženske Dive in moške Apparition.
Čeprav se parfumsko ime poigrava s prividom, je njegov vonj globoko zakoreninjen v parfumski realnosti. Emanuel Ungaro je presenetljivo sestavil rabarbaro, janež in mandarino kot uvod k vonju čaja in popru, ter vse skupaj nadgradil z bogatim vetiverjem in likvirico.
Lesno – aromatična dišava je še danes visoko na piedestalu moških dišav. Moderna dišava ob svojem nastanku je ostala moderna tudi po dobrih treh desetletjih.