Pierre Guillaume je francoski okolijski aktivist, ki je razvil svojo linijo nišnih parfumov, ki jih je z imeni in vonji povezal z različnimi kraji na zemeljski površini.
Pri dišavi Neroli ad Astra pa je ciljal na več in na višje. Dišava je zgodba o neroliju, ki je na poti k zvezdam. In diši tako čudovito, kot da bi njegove cvetove nabirali v božanskih vrtovih. Neroliju je parfumski mojster dodal cvet agave, mandarino, hruško, jasmin in mošus ter nam predstavil cvetno dišavo, s katero se bomo v poletni vročini prav uživaško odišavljali.

Bvlgari EAU PARFUMEE AU THE VERT

Pri Bvlgariju so bili med prvimi, ki so, v sedaj že kar oddaljenih devetdesetih letih, uporabili vonj zelenega čaja v osvežilnih poletnih parfumih. Kasneje so zbirko čajnih parfumov obogatili še s črnim, belim, rdečim in modrim čajem, a zeleni še danes ostaja najbolj prodajana uspešnica.
Vonj zelenega čaja ob sebi ne prenese močnih dodatkov, zato so ga pri Bvlgariju oplemenitili s citrusi, cvetjem, začimbami in dragocenimi lesovi. Vesela družba sestavi svežo, poživljajočo in zelo ženstveno dišavo, ki v poletni vročini še danes razvaja nosne čutnice prenekatere ženske.

Marc Jacobs PERFECT

Popolna sem takšna, kot sem! To razmišljanje je vodilo odgovorne pri Marcu Jacobsu, ko so snovali novo žensko dišavo, ki je prišla na trg ravno v času, ko smo se nekoliko bolj začeli zavedati tega, da nas razlike med nami v bistvu bogatijo.
Neobičajna parfumska sestava, v kateri zasledimo rabarbaro, narciso, mandljevo mleko, kašmeran in cedro, privre iz parfumske stekleničke, kateri je z zamaškom z njegovimi značilnimi obeski dal pečat sam Marc Jacobs. In jo namenil vsem tistim ženskam, ki
s ponosom stojijo za svojimi prepričanji.

Issey Miyake FUSION D’ ISSEY

Ponovno k naravi! Tokrat h goreči lavi, ki privre na zemljino površje. Sprosti se enormna energija, katera je bila navdih za najnovejšo moško dišavo, ki so jo pri Issey Miyakeju namenili moškim za letošnje poletje.
Energija zadiši z vonjem limone, zrele fige in kokosa. Potem pa se vonj razžari z lesovi, geranijo in kardamomom. In na koncu tudi ambroksan izžari svojo energijo v dišavnem akordu poletne dišave, ki s parfumskimi sestavinami definira solarne in mineralne note. Vroče – hladni občutek na koži, ki je posledica prepletanja obeh, bo v poletni vročini zagotavljal občutek prepotrebne svežine.