Rihanna REBL’ FLEUR LOVE ALWAYS

Modna, stilska in pevska ikona Rihanna svojim sledilkam namenja kolekcije, s katerimi se njene oboževalke lahko poistovetijo.
Dišava Reb’ l Fleur Love Always je že njena deseta izpeljanka prvotne Reb’ l Fleur. In ker nam jo predstavlja ravno v poletnem času, je, seveda, namenjena jeseni in zimi.
Seksi, bogata in prefinjena ciprsko – sadna dišava izraža Rihannino moč, čutnost in seksapil. Z najnovejšo dišavo se bo lahko čisto vsaka ženska počutila tako, kot ona. Drzno in drugačno.
Najprej slastno zadiši sadje, potem pa se predamo vonju tuberoze, kokosa, hibiskusa in vijolice. Vanilija, pačuli, mošus in jantar dišavo objamejo in jo s svojo drznostjo zasidrajo v naše nosne čutnice.

Roberto Cavalli GEMMA DI PARADISO

Poletna serija parfumov Roberta Cavallija Paradiso je dobila novo izpeljanko. Sladka orientalno – cvetna dišava Gemma di Paradiso nam prinaša rajski dragulj. Zaradi čarobno lepe zelene barve stekleničke hitro ugotovimo, da se nam z vonjem simbolno odkriva smaragd.
Dišava se odpre sveže s sadnimi aromami – s hruško in mandarino. Potem pa poleg jasmina zadiši intenzivna vanilija, ki se v izteku umiri z lesovi in jantarjem.
Navkljub poletni naravnanosti je Gemma di Paradiso sladka dišava z veliko vanilije, ki bo, glede na svojo mediteransko dušo, težko tekmovala z drugimi parfumi v hladnejšem delu leta.

Dolce & Gabbana LIGHT BLUE ITALIAN ZEST

Medtem, ko v globoki senci uživamo blagodejno poletje, je še vedno čas, da si ta užitek, ki traja le kratek čas, še polepšamo. To nam bo zagotovo uspelo z dišavo Dolce & Gabbana Light Blue Italian Zest.
Res je! Do sedaj sta slavna modna oblikovalca že velikokrat preoblekla njuno slavno Light Blue dišavo. A tokrat sta jo potopila v svež in sladek vonj limone in limonine skorje in ženskam ponudila vonj slastnega limoninega sorbeta na Light Blue-jevski osnovi.
Light Blue Italian Zest je vonj, ki ga bodo zagotovo vzljubile tudi najbolj goreče nasprotnice poletnih citrusov. In seveda vse tiste, katerim vsake toliko zapašeta limonin sorbet in limoncello.

Calvin Klein ETERNITY AIR FOR MEN

Ko je pred leti Calvin Klein predstavil dišavo Eternity, je z njo povezal njo in njega. Za vedno. In z vsakoletno novo različico njune ljubezni nanizal že lepo število večnih dišav.
Letošnja moška različica dišave Eternity – Air je zračna. V dišavi je ujet vonj slanega morskega vetra, iz katerega zadišijo alge in slani lesovi. Na videz preprosta, lahkotna in zračna dišava deluje sicer nezahtevno, pa vendar po parih urah nošenja še vedno navdušuje s svojo posebnostjo in riše nasmeške na obraz.
V zgornjih notah tako sveže in vabljivo zadišijo morske in ozonske note, mandarina in močni brin. Sivka, zeleno jabolko in vijolica obeležijo srednje, bolj cvetne note, alge, pačuli in ambra pa zaključijo parfumske spodnje note.

Penhaligon’s THE RUTHLESS COUNTESS DOROTHEA

Grofica Dorothea von Lieven je bila pomembna londonska aristokratka iz prve polovice 19.stoletja z močnimi povezavami v politiki in diplomaciji. Bila je bogata, vplivna in brezkompromisna ženska. Influencerka.
Pri Penhaligon’s- u so ji posvetili čisto posebno dišavo. The Ruthless Countess Dorothea je prefinjena orientalna dišava. Nežno sladka z veliko začimbami in vonjem, ki so ga parfumski mojstri zgradili zelo natančno. Ingver, bergamotka, cimet, žajbelj, vanilija, belo vino in kašmeran sestavijo dišavo, ki nam prikliče Dorothein duh v sedanji čas.

Calvin Klein WOMEN

V želji po obujanju starih, zlatih časov, ko so želeli vsi mladi dišati na CK One, Obsession, Eternity in Be, so se pri Calvinu Kleinu odločili, da tej – sedaj že odrasli in zreli generaciji žensk, ponudijo novo dišavo, ki najlepše zaobjame njeno bistvo, saj so jo poimenovali preprosto – Women. Mlada dekleta so tako skozi leta pridobile življenjske izkušnje in postale odrasle Ženske.
Orientalna cvetna dišava je narejena tako, da ugaja širokemu krogu žensk. Zato vsebuje veliko tipičnega cvetja: pomarančni cvet, jasmin in magnolijo. Evkaliptus, citrusi in črni poper dišavo osvežijo, cedra, ambroksan in olibanum pa nas šepetajoče vseeno spomnijo na mladost.

Narciso Rodriguez NARCISO ROUGE

Narciso Rodriguez je seriji mošusnih dišav pridružil še strastno, skrivnostno in poželjivo Rdečo. Rouge.
Sicer preprosta, a prvinsko rdeča barva stekleničke napove provokacijo. Na prvi pogled težko rečemo, ali se v njej skriva ogenj ali zapeljiva dišava. Vonj pa odkrije, da se seksi dišava resnično igra z ognjem.
Narciso Rodriguez je v dišavi Narciso Rouge lepo uravnotežil lesove, cvetje in mošus. Dišavo odpreta vrtnica in iris. Cvetje se ob intenzivnem mošusu nadaljuje s pomarančnim cvetom in tuberozo tudi naprej, dišava pa se zaključi s tonko, vanilijo, cedro, vetiverjem in sandalovino.
Čutno in strast vzbujajoče.

Penhaligon’s HALFETI

Halfeti je majhna turška vasica ob povodju Evfrata, kjer zaradi svojevrstnih zemeljskih lastnosti rastejo čudovite in skrivnostne črne vrtnice, katerih vonj so pri Penhaligon’s-u strnili v dišavo Halfeti.
Halfeti je močna in temna orientalna dišava, ki se sicer odpre s citrusi in začimbami, a hitro pride na njeno površje v zadnjih časih tako popularen sladkasti oud, ki s črno vrtnico, jasminom, lesovi, vanilijo, jantarjem in mošusom zadiši mogočno in intenzivno.
Halfeti – čudovita vasica s tisoč in eno skrivnostjo. Dišava Halfeti pa te skrivnostne tenčice odstira eno za drugo.

Kenzo AQUA POUR FEMME

Že ko smo pomislili, da so se pri Kenzu izčrpali z novimi edicijami legendarne L’ Eau, so nas presenetili z Aquo! Kenzove parfumske mojstre torej voda še vedno navdihuje!
Kljub vodnemu značaju, imenu in steklenički, ki spominja na L’ Eau pa je Aqua od nje čisto drugačna. Je sladka, celo tropsko sladka, sveža in predvsem sadna. Maline in citrusi nas pozdravijo takoj, v srednjih notah pa se jim pridružijo še zeleno jabolko ter cvetje. Zadišijo magnolija, jasmin, vrtnica in kanček hediona. Spodnje note zaključijo lesovi, vanilija in kašmeran.
Aqua je dišava, v meglici katere bomo lažje zakorakale v toplo jesen.

Christian Dior JOY

V najstrožji tajnosti je v zadnjem letu nastajala nova Diorjeva dišava. Ven ni pricurljala čisto nobena uporabna informacija, ravno tako je do pričetka avgusta ostalo skrito tudi njeno ime, Joy. Zgodbo veselja do življenja tako nadaljujejo že od različice J’ Adore In Joy.
Nova dišava Joy je tako s svojo energijo in živahnostjo hvalnica dobrega razpoloženja in sreče.
Že preverjen parfumski recept s citrusi, cvetjem, veliko mošusa in lesovi so pri Diorju uporabili tudi tokrat in sestavili dišavo, ki bo zagotovo všeč množicam. Odpre se nežno s citrusi, se z jasminom in vrtnico pudrasto razvije, vse skupaj z lesovi pa bogato ovija mošus. Kaj podobnega smo videli in vonjali že veliko krat!
Dior?