Dolce & Gabbana THE ONE GREY

Domenico Dolce in Stefano Gabbana sta letošnjo jesen pospremila s prenovljeno moško dišavo The One, ki sta jo poimenovala Grey. V njej sta združila vseh petdeset odtenkov sive in jo namenila .. gospodu Greyu?
The One Grey diši tipično moško. Na prvo žogo zadiši veliko svežih citrusov, ki se počasi iztečejo v močne začimbe in blage lesove. Malo je tobaka, nekaj sivke in geranije ter labdanuma.
Z močno, intenzivno in dolgo obstojno dišavo bo čisto vsak moški izstopil iz množice. Vprašanje pa je, če bo dišava zadoščala, da v resnici postane Mr. Grey.

Tom Ford GREY VETIVER

Če boste na prodajnih policah parfumskih oddelkov naleteli na dišavo Grey Vetiver Toma Forda, nikar preveč ne razmišljajte, v čem se pa ta pregrešno draga dišava z vetiverjem razlikuje od množice drugih, cenovno ugodnejših. Pri Tomu Fordu je pač tako. Visoka cena zagotavlja tudi visoko kakovost, drugačnost in posebnost!
V dišavi seveda prevladuje vonj vetiverja, kateremu je Tom Ford dodal grenivko, pomarančni cvet, žajbelj, korenino irisa, lesove, mah, muškatni orešček, piment in jantar. Iz parfumske stekleničke bo zadišala čudovito lahkotna začimbno – lesna dišava, ki vas bo v trenutku osvojila.
Le preizkusite jo! Tako prefinjenega vetiverja zlepa ne boste našli.

Zadig & Voltaire GIRLS CAN DO ANYTHING

Dekleta, osvobojena stereotipov in družbenih norm, lahko naredijo vse. Čisto vse! Predvsem pa odločajo o svojem življenju!
V duhu novega slogana, so tako pri Zadig & Voltaireu ustvarili novo žensko kolekcijo, katero so dopolnili z drzno, a zelo ženstveno orientalno dišavo, ki pospremi žensko na pot osvoboditve.
Girls Can Do Anything se odpre sveže s hruško, bergamotko in pomarančnim cvetom. V srednjih notah pudrasto zadiši tonka, v spodnjih pa ambroksan, mošus, vanilija in praprot, ki pričarajo občutek neskončne svobode.

Bvlgari BVLGARI MAN WOOD ESSENCE

V zadnjem času nas angleške besede, ki se pričnejo z – re ( rebirth, reconnect,.. ) pogosto opominjajo, da se je potrebno najprej izklopiti, da bi se z neko drugo energijo in močnejši ponovno povezali z okoljem.
Tudi osnovna ideja nastanka nove Bvlgarijeve moške dišave je izšla iz te predpostavke. Moški naj bi se izklopil iz urbanega vsakdana, se povezal z naravo in se z njeno pomočjo ponovno povezal z urbanim okoljem. Odkril naj bi svojo notranjo moč. K temu naj bi mu pomagala tudi Bvlgarijeva dišava Man Wood Essence, ki je ujela energijo narave in življenja ter jo bo podarila moškemu, ki se bo z njo odišavil.
Nova dišava je izrazito lesna z nekaj začimbami. Sveža in blago sladka dišava se odpre intenzivno in energijsko s citrusi in koriandrom in postane v srednjih notah s cipreso, cedro in vetiverjem bolj umirjena in zelo zemeljska. Spodnje note so s smolnatim benzoinom dolgotrajne in stabilne.

Givenchy L’ INTERDIT

Najnovejša verzija parfuma L’ Interdit nima nobene zveze z edicijo iz leta 1957, posvečeno Givenchyjevi muzi, Audrey Hepburn. Dišavi druži le ime, ki je, seveda, zaščiteno pa tudi to, da je obe podpisal veliki Hubert de Givenchy. Novo verzijo tik preden se je poslovil od nas.
Medtem, ko je bil original modno aldehiden, je novi parfum cvetno – orientalen.
Prevzame vonj češnje, ki jo dolgo čutimo iz kombinacije s hruško in bergamotko. Potem pa klasično parfumsko cvetje: tuberoza, sambaški jasmin in pomarančni cvet. V spodnjih notah začutimo lesni kontrast – vetiver, pačuli in vanilija ob močni karameli in ambroksanu zaključijo dišavni akord elegantne dišave.
Sveže, sladko, intenzivno. Za sodobne dive.

Dolce & Gabbana THE ONLY ONE

Znana ženska dišava The One je letošnjo jesen postala The Only One. Domenico Dolce in Stefano Gabbana se že nekaj časa uspešno igrata z reinterpretacijo njenega vonja in imena.
Pričakala nas je torej sveža in sladka orientalna dišava z obilico cvetja, malo sadja, s kavo, vanilijo, karamelo in pudrastim navdihom, ki je ujela bistvo prefinjene ženstvenosti. Ki jo sicer tokrat pooseblja Emilia Clarke, seveda v tipični dolce-gabbanovski ikonografiji.
The Only One je dišava, ki bo zagotovo imela pomembno vlogo v letošnjih pismih dobrim decembrskim možem.

Salvatore Ferragamo TUSCAN CREATIONS – RINASCIMENTO

Rinascimento je poklon pokrajini in mestu, v katerem se je Ferragamova ustvarjalna zgodba pričela. Toscana in z njo Firence sta v renesančnem obdobju doživeli svoj največji triumf.
Poklon mestu ne more mimo brez irisa in lilije, zaščitnih znakov mesta. V zgornjih notah zadišijo mandarina, bazilika in poper, kasneje začutimo tudi tuberozo, spodnje note pa ovijejo lesovi.
Elegantna cvetna dišava na naši koži pusti čaroben odtis preteklosti, ki ga v zraku sodobnih Firenc še vedno začutimo.

Burberry HER

Nov Burberryjev kreativni direktor Riccardo Tisci ni izgubljal časa. Takoj je osvežil Burberryjev logo in na tržišče poslal novo dišavo, s katero cilja na mlajšo žensko populacijo.
Tokrat se v filozofiji pri Burberryju niso ukvarjali z raziskovanjem, kaj ženska nosi pod tradicionalnim Burberryjevim trenčom, ali kako le – ta diši, ampak so dišavo posvetili svoji prestolnici in v dišavi ujeli mladosten duh Londona ter njegov živahen, kozmopolitski in pustolovski utrip.
Her je izrazito sladka sadno – cvetna dišava. V zgornjih notah zadiši sadje in še enkrat sadje z jagodo, malino, češnjo in ribezom. V srednjih notah zacvetita jasmin in vijolica, v spodnjih pa mošus, lesovi, jantar, kašmeran in vanilija.
Bo to dovolj, da bo dišava osvojila srca parfumskih odvisnic?