Burberry MY BURBERRY BLACK

Prihajajoči, hladnejši del leta že napoveduje drugačne dišave. Težje, globlje, skrivnostne, čutne.

Zato so pri Burberry-ju preoblekli dišavo My Burberry v črno barvo, ki svojo predhodnico oplemeniti, poglobi ter jo naredi zapeljivo in seksi.

Dišava dolgih noči ne čaka zaman, ampak se kar takoj sladko odpre z jasminom. V srednjih notah vonjamo seksi breskev in kandirano vrtnico, v spodnjih pa prevladujoči jantar in pačuli.

Drzno, globoko, temno, zapeljivo. My Burberry Black.

 

Christian Dior DIORELLA

Ni pravega vonja brez prave ženske.
Diorella ni za vsako žensko. Marsikateri je njen vonj neprijeten, saj zadiši na mahovnato zeleno, mogoče tudi na prezrelo sadje.

Vendar pa, če se na pravi ženski zlije z njeno kemijo kože, pokaže vso svojo lepoto. In če se to zgodi, Diorella razvije svoj čudovito svež ciprsko-cvetni vonj, ki v zgornjih notah odkrije citruse, baziliko in melono. Srednje note zadišijo s kovačnikom, svežim jasminom, ciklamo in breskvijo, v spodnjih notah pa prevladujeta mah in vetiver, malo je pačulija in mošusa.

Diorella s svojo posebnostjo uteleša divja sedemdeseta leta in svobodnega duha, značilnega za ta čas.

 

Victoria’ s Secret CRUSH

Čudovito čipkasto perilo, ki ga izdelujejo pri Victoria’s Secret, je navdihnilo njihovo novo žensko dišavo Crush, ki napoveduje razburljivo jesen in zimo.

Ostali so v okviru že poznanih vznemirljivih in seksi dišav, a Crush je vseeno nekaj posebnega. Sveža začimbno – cvetna dišava vsebuje relativno malo sestavin: potonko, rdeči poper in cvetove drevesa  ašoka – sicer plemenitega in svetega budističnega drevesa. Zanj je veljalo, da zacveti samo, če se ga dotakne ženska.

Kakorkoli, bodisi da Crush povežemo z zapeljivim perilom, ali pa z mitskim izročilom, je to dišava, ki slavi žensko lepoto.

 

The Different Company ADJATAY

Adjatay. V enem izmed afriških jezikov pomeni princa. Lahko pa je tudi mitološki velikan.

Prvi vtis, ki ga dobimo, ko si nanesemo parfum na kožo, je milo rečeno čuden. Glede na njegovo poimenovanje, bi pričakovali bogat, skoraj težek orientalni vonj. Preseneti pa nas nekaj čisto novega. Divji, živalski, neukročen vonj, ki je hkrati nežen in glasen. Topel, sladek, eleganten. Adjatay ima res veliko obrazov.

Adjatay je vonj usnja. Že nošenega. Iz ozadja pa uhaja tuberoza in naznanja neko narkotično privlačnost. Zato ima Adjatay še eno ime – Cuir Narcotique.

V zgornjih notah ylang ylang, v srednjih poleg tuberoze še jasmin in heliotrop, spodnje note pa so res tiste, živalske: kastoreum, stiraks, mošus, sandalovina, tonka in papirus.

Adjatay je za oba. V duetu razvije svojo magično moč.

 

Calvin Klein BEAUTY

Beauty je parfum, ki slavi žensko lepoto. Lepa ženstvena dišava nima nobenih želja po zapeljevanju. V nasprotju z drugimi dišavami Calvina Kleina, iz katerih kar kliče čutnost, ima rada, da je ženski, ki jo nosi, z njo lepo.

Beauty je preprosta. V prvem planu sta njena elegantna lepota in prefinjenost. Namenjena je zreli ženski z življenjskimi izkušnjami. Ženski, ki je zadovoljna s samo seboj in doseženim v življenju.

V njej ni veliko sestavin. Tudi niso potrebne. Le tri so dovolj, da poudarijo žensko lepoto: jasmin, semena ambrette ( zamenjava za živalski mošus ) in cedra. Čist, svež in malce sladek vonj z moderno izvedbo jasmina hitro zleze pod kožo.

 

S – Perfume KAMAKURA

Kamakura je bilo včasih na Japonskem mesto samurajev. Danes pa je kraj, bogat s kulturo in minimalistično urejenimi vrtovi in parki, zato ga Japonci zaradi meditacije množično obiskujejo.

Parfum Kamakura nas s svojo meditativno umirjenostjo odnese med čudovito urejene parke in vrtove ter v templje in nam pričara globoki mir.

Lesno – balzamična dišava, v kateri vonjamo kadila, sandalovino, čaj mate, vetiver, neroli in cedro, nam tako lahko, čisto pred domačim pragom, približa čisti Zen.

 

Jimmy Choo ILLICIT

Prepovedan? Ne! Samo provokativen in potreben pozornosti.

Illicit je namenjen močnim, privlačnim ženskam, ki imajo vedno vse pod kontrolo. Takim, ki rade tvegajo in živijo življenje na polno.

Vendar pa je dišava, kljub svojim močnim atributom ( Jimmy Choo in njihova seksi obutev ), zelo ženstvena.

Seveda, saj tudi močna in drzna ženska ohrani svojo ženstveno noto.

Začimbno – cvetna dišava se z ingverjem in grenko pomarančo odpre zelo živahno. Sledijo srednje, zanesljive note. Le jasmin in vrtnica. V spodnjih pa med, jantar in sandalovina.

Ko se ustali, postane Illicit udobna in ljubka dišava. Lepo se zlije z vonjem kože in pridobi tisti seksi občutek.

 

Michael Buble BY INVITATION

Kanadski pevec Michael Buble, sicer reinkarnacija slavnega Franka Sinatre, je svojim oboževalkam posvetil parfum. Romantična cvetno – orientalna dišava bo uporabnice ob vsaki uporabi parfuma spominjala na priljubljenega pevca in njegovo glasbo.

Moderni klasik – tako bi lahko opisali Michaela, njegovo glasbo pa tudi parfum. Dišava se odpre z vonjem jagodičja in bergamotke, nadaljuje se s srednjimi, cvetnimi notami, v katerih zadišijo vrtnica, šmarnica, jasmin in potonka. V spodnjih pa prevladuje sandalovina, ki s pralineji, mošusom in vanilijo vabi, da spoznamo tujca v noči.

S povabilom lahko torej vstopimo v Michaelov svet dišav.

Hugo Boss THE SCENT FOR HER

Novi ženski dišavi Hugo Boss The Scent for Her očitajo, da je šibka, dolgočasna in nedefinirana. Lahko bi temu sicer pritrdili. Lahko bi pa pogledali tudi drugače.

The Scent for Her je vonj bližine, ki svoj užitek ponuja le ženski, ki dišavo nosi in tistemu, čigar bližina ji ustreza.

Prijetna in lahka cvetno – sadna dišava se odpre sladko z močno breskvijo, ki dominira ob freziji skozi celotne zgornje note. V srednjih notah diši osmant, ki poskrbi za čutnost. Kakav v spodnjih notah sicer dišavo poglobi, a jo ovije z lahkotnostjo.

Prefinjeno, privlačno in nežno seksi. Dovolj za užitek v dvoje.

 

Maison Francis Kurkdjian COLOGNE POUR LE SOIR

Zgodnja jesen je čas, ko nam sveži poletni parfumi več ne ležijo. Pa tudi slajši, zimski, še ne pridejo v poštev. Želimo si nekaj vmesnega, še vedno lahkega, kajti zima bo dolga …

Cologne Pour Le Soir ni samo kolonjska vodica za prijetne večere. S svojo lahkotnostjo, značilno za kolonjske vode, podaljša vse krajše poletne dneve in nas, kljub prvim jesenskim meglicam, še vedno navdaja z optimizmom.

Poleg bergamotke, cvetja, benzoina in mošusa, se je izkazalo, da je kombinacija vonja usnja, medu in kadil tista, ki nas razveseljuje v zgodnji jeseni.