Kenzo KENZO AMOUR

Ali nam lahko kakšna dišavna kompozicija pričara vonj ljubezni? Vonj čiste, prave, neponovljive ljubezni?

Kenzo pravi, da lahko. Pravilno medsebojno razmerje med parfumskimi sestavinami lahko odločilno vpliva na našo predstavo o nekem vonju. Za Kenza je vonj ljubezni nekje med vonjem riža, kadil, vanilije, benzoina, jantarja, cvetom frangipani in pačulijem. Skrivnostna dišava bližine.

Bogata, sladka in ženstvena orientalna dišava nežno objema, boža in poljublja kožo.

Oblikovalec Karim Rashid je na osnovi izčiščene Brancusijeve skulpture Ptica v letu oblikoval parfumsko stekleničko elegantnih, čistih in dolgih linij, ki lepo zaokroži vonj ljubezni.

 

Bvlgari JASMIN NOIR

Pri Bvlgariju so parfumsko stekleničko, ki predstavlja ženski dekolte, za parfum Jasmin Noir obarvali v skrivnostno črno barvo, njena vsebina pa skriva eno izmed najlepših izpeljank jasmina.

Jasmin Noir združuje v  sebi kontrast. Nežna ženstvenost zadiši z gardenijo, mehkim mandljem in lahkim mošusom, na drugi strani pa udarijo globok in skrivnosten sambaški jasmin, ostra likviricija in temni, dragoceni lesovi.

Zrela, sladka, prefinjena in seksi cvetno-lesna dišava okrasi ženski dekolte tako kot Bvlgarijev dragoceni nakit.

Čisti luksuz.

 

Caron N’ AIMEZ QUE MOI

Caron je ena izmed najpomembnejših parfumskih hiš, ustanovljena na pričetku 20.stoletja.

Ljubezen, večna inspiracija vseh umetnikov, je bila gonilna sila tudi ustanovitelju, parfumskemu mojstru, Ernestu Daltroffu. Všeč mu je bila kolegica Felicie. Skupaj sta ustvarila parfum, katerega je Ernest poimenoval N’ Aimez Que Moi-Ne ljubite nikogar drugega, kot mene. S tem ji je povedal vse.

Lepa, nesmrtna cvetno-pudrasto-lesna dišava potrebuje nekaj več časa, da se razvije na koži. A je vredno počakati! Kajti potem nas pričaka skrivnostna igra vrtnice, vijolice in španskega bezga. Ob pomoči irisa, sandalovine, vetiverja, cedre, kremne vanilije, jantarja in mošusa, nam počasi pripoveduje svojo ljubezensko zgodbo.

N’ Aimez Que Moi je parfum stare šole iz nekega drugega časa, iz katerega še vedno diši vonj ljubezni.

 

 

Hugo Boss THE SCENT

The Scent je dišava, ki so jo pri Hugu Boss namenili samozavestnim zapeljivcem, ki se v svoji koži počutijo odlično.

Začimbno-aromatična dišava se odpre s svežim ingverjem. Srednje, čutne note so posvečene lepi angleški sivki, predvsem pa manj znanemu afriškemu sadežu maninka. V spodnjih notah se razvije bogat in opazen vonj usnja, ki simbolno predstavlja moško privlačnost in zaključi seksi in umirjeno sladko dišavo.

Zaradi maninke poteka dišavni akord nepričakovano. Vtis dobimo, da je dišava, kljub svoji preprostosti, pravo umetniško delo.

 

Guerlain L’ INSTANT DE GUERLAIN POUR HOMME

L’ Instant je trenutek. Pravi, odločilni trenutek. Trenutek, ko on prevzame pobudo in od takrat naprej ni več nič tako, kot je bilo.

Elegantna dišava spretno krmari med svežino in sladkostjo, med ostrino in toploto, med strastjo in umirjenostjo.

V zgornjih notah se  predstavijo citrusi, jasmin in janež. V srednjih notah toplo dišijo kakav, sivka, čaj, sandalovina in pačuli. V spodnjih notah preostanejo mošus, semena hibiskusa in smola elemi.

Zanimivo, da prav vse parfumske sestavine začutimo posebej in to ne moti skupne harmonije. Pa vendar ima, kljub bogatim lesovom, najpomembnejšo vlogo slasten kakav, ki klasični moški dišavi podari moderen značaj.

 

Christian Dior Dolce Vita

Dolce vita. Dve lepi italijanski besedi, ki nam nostalgično prikličeta mirne, brezskrbne počitniške dneve, preživete v majhnem, a čudovitem mestecu nekje na italijanski ligurski obali.

Dišava Dolce Vita uteleša nepozabne občutke, ki smo jih doživljali ob spoznavanju teh mestec, ob odkrivanju življenja v njih, ob lenobnem poležavanju in uživanju ob dobri hrani in pijači. Seveda v najboljši družbi.

Ne more biti drugače, kot da je sladka. Lepo sladka. Kot sladko življenje. Pudrasta, začimbno-cvetna dišava, z močnim cimetom, vanilijo in magnolijo, poteka dokaj linearno in jo težko razbijemo na posamezne note.

Dolce Vita je dišava lepih trenutkov, sreče, veselja in radosti. Takrat, ko jih najbolj pogrešamo.

Frederic Malle L’ EAU D ‘ HIVER

Parfumski mojstri se že od nekdaj trudijo ujeti v svoje dišeče kreacije vonj snega, zimskega razpoloženja, doživetja zime, zimske idile in melanholijo.

Po navadi nam to ugodje pričarajo mehki pudrasti vonji z irisom in heliotropom.

Tudi Jean Claude Ellena, ki je za Frederica Mallea ustvaril L’ Eau d’ Hiver, se je odločil za njiju. Dodal jima je beli mošus, mandelj, angeliko, med, bergamotko in jasmin ter nam na svoj način predstavil mehko, zasanjano, mirno in pomirjajočo dišavo, ki nas popelje v umirjeno, pravljično zasneženo zimsko pokrajino.

L’ Eau d’ Hiver je dišava, namenjena razvajanju. Tudi v dvoje.