Guerlain MUGUET MILLESIME

V tem mokrem pomladnem času so se tudi pri nas razcvetele malo kasnejše znanilke pomladi, šmarnice, ki v zahodni Evropi svoj praznik sicer praznujejo ob prvem maju.
Pri Guerlainu so njihov vonj ujeli v prefinjeno cvetno dišavo Muguet Millesime in ji v omejeni izdaji dodali še nekaj dekorativnih šmarnic okoli stekleničke.
Čeprav znajo biti šmarnice v parfumih včasih naporne našim čutilom, pa pri Guerlainu dobro vedo, kako jih ujeti v parfumski vonj, da bodo dišale sveže, lepo in prefinjeno. Da ne bi samevale, so jim dodali le sveže zelene note, jasmin in vrtnico.
Žal parfuma ne bomo mogli preizkusiti. Razprodan je bil, še preden je prišel na parfumske poličke Guerlainovih parfumerij.

The Body Shop JAPANESE CHERRY BLOSSOM

Čudovite japonske češnje so v naših krajih že odcvetele in nam v spominih zapustile hanami, ki si ga bomo letos zapomnili po kratkem obdobju cvetenja, nizkih temperaturah in snegu.
Pa vendar so pri The Body Shopu poskrbeli, da si bomo lahko pomladno uživanje cvetenja podaljšali vsaj v olfaktornem delu uživanja hanamija.
Tako dišava Japanese Cherry Blossom prinaša vonj japonskih češenj,
ki jih osveži zeleno jabolko in oplemenitijo magnolija ter dragoceni lesovi.
Ko se bomo z dišavo odišavili, nam bo njena prijetna in blago sladka parfumska meglica vsakič pričarala čisto naš lasten hanami.

 

Dolce & Gabbana DOLCE & GABBANA

Svoj prvi ženski parfum sta pred tridesetimi leti Domenico Dolce in Stefano Gabbana neskromno poimenovala po sebi. Prefinjeno aldehidno – cvetno parfumsko kompozicijo sta posvetila tipični viziji njune ženske – elegantni in samozavestni, pa vendar tudi čutni in zapeljivi predstavnici nežnejšega spola.
Leta so minevala, dišava je obstala. Še več, celo preformulirana zaradi okolje – varstvenih zahtev in po vonju enaka še vedno kraljuje v parfumskem svetu in zaokrožuje čutno – elegantni koncept podobe njune idealne ženske. Če je nekaj dobro od samega začetka, je dobro za vedno!
Čarobna formula vsebuje aldehide, citruse, cvetje, vanilijo, mošus in sandalovino – parfumske sestavine, katere vsebujejo mnogi parfumi. Za njihovo uspešno skrivnostno razmerje pa sta zaslužna le Domenico Dolce in Stefano Gabbana.