Issey Miyake A DROP

Ko se bodo cez nekaj dni le raztrgali oblaki in nas bo zopet obsijalo toplo sonce, bo hitro zacvetel španski bezeg, katerega čudovit sladkast vonj so pri Miyakeju ujeli v novo dišavo A Drop d’ Issey.
V parfumskem akordu mu delajo družbo še vrtnica, jasmin, pomarančni cvet, pa janeževa zvezda, sončne note, ambroksan in vanilija, predvsem pa vonj mehkega, sladkega, nežnega in prijetno božajočega mandljevega mleka.
V prihodnjih mesecih bomo lahko vsak dan vedno znova uživali v sveži parfumski meglici, ko se bomo odišavili s kapljico ali dvema Miyakejeve dišave A Drop.

Montblanc SIGNATURE

Znamenita nemška znamka luksuznih peres, usnjene galanterije in moških dišav je zaorala ledino tudi na področju ženskih parfumov.
Svojo prvo žensko dišavo so poimenovali Signature in ji namenili parfumsko stekleničko v obliki belega črnila.
Cvetno – orientalna dišava je zgrajena na kontrastu med bogato in toplo vanilijo ter nekoliko bolj ostrim belim mošusom. Dišavo osveži klementina, zmehča pomladno cvetje in posladi benzoin.
Eleganten in zelo ženstven parfumski akord je zelo blizu tega, da postane Signature vaš izbrani osebni parfum.

Houbigant QUELQUES FLEURS JARDIN SECRET

Vse skupaj se je pred več kot dvestotimi leti pričelo v Parizu, kjer je mladi Jean Francois Houbigant odprl svojo trgovinico s parfumi in jo okrasil s košarami cvetja. Njegov talent je globoko cenila tudi Maria Antonietta, ki je v parfumski meglici njegovih parfumov vedno našla moč.
Idejo lahkotnega cvetja v parfumih so dediči razvijali naprej. Tako je v zadnjem času dobila Houbigantova najpomembnejša dišava Quelques Fleurs dostojno izpeljanko, imenovano Jardin Secret.
Jardin Secret nadaljuje serijo lahkotnih, a zelo elegantnih in ženstvenih dišav. Ideja ženskega parfuma, postavljena toliko let nazaj, se je skozi čas spreminjala, plemenitila in izčiščevala, a hkrati ostajala zvesta sama sebi.
Jardin Secret je cvetno – lesna dišava s prefinjenimi citrusi, množico tradicionalnega ženskega cvetja, malo lesov in mošusa. In zakaj je vendar tako posebna? Samo zaradi nekaj cvetja, skrbno izbranega in lepo usklajenega!

Stella McCartney POP

Stello McCartney poznamo po modnih kolekcijah, ki izhajajo iz njenega veganskega prepričanja. Svoje okolju prijazno poslanstvo nadaljuje tudi v svetu parfumov, saj so vsi parfumi z njenim imenom brez živalskih sestavin, niti niso testirani na živalih.
Pop je dišava, ki je parfumski trg obogatila pred petimi leti in uteleša duh sodobne osvobojene ženske.
Parfumski akord odprejo zelene note, iz katerih zadišijo listi mandarine, vijolice in paradižnika, ki se v nadaljevanju obogatijo s frangipanijem, tuberozo in vijolico ter iztečejo z mošusom, sandalovino in cedro.
Pop je nepričakovana in zelo nevsakdanja dišava. A če ne bi bila tako posebna, je v množici dišav zagotovo ne bi niti opazili.

Escada SUMMER FESTIVAL

Escada nam vsako leto pripravi novo žensko poletno verzijo parfuma, ki jo izda v omejenem številu in jo najbolj zveste Escadine sledilke kupijo takoj, ko le-ta pride na parfumske police.
Escadine poletne dišave so vedno vesele, živahne, z obilico sadja in cvetja. Summer Festival tako kliče k sproščenemu vzdušju, neskončnemu soncu in veselemu praznovanju poletja.
Tokrat so pri Escadi naredili odmik od kokosa in ananasa in skupaj zložili češnjev cvet, ledeni akord, zeleno mandarino, sambaški jasmin in sandalovino.
Escadin festival poletja se lahko tako že sedaj, marca, prične!

Jimmy Choo ILLICIT FLOWER

Marketinški strokovnjaki se pri pripravi novih parfumov pogosto odločijo za kakšno nenavadno poimenovanje parfumov, s katerim bi nas radi prepričali, da se odločimo ravno za njega. In ker je prepovedano pogosto najbolj privlačno, so se pri Jimmyju Chooju z dišavo Illicit Flower odločili za prepovedano cvetje.
V elegantnem parfumskem vonju pa se ne skriva čisto nič prepovedanega! Illicit Flower je čudovita cvetno – lesna ženska dišava, ki v svežem in sladkem parfumskem akordu odkrije mandarino, marelico, frezijo, cvet grenivke, vrtnico, jasmin, lesove, mošus, vanilijo in benzoin. S svojim poetičnim, a hkrati drznim vonjem pa napoveduje pomlad!

 

Lancome LA VIE EST BELLE SOLEIL CRISTAL

Letošnjemu poletju so pri Lancomeu poslali naproti novo žensko dišavo iz serije La Vie Est Belle, imenovano Soleil Cristal. Ciprsko – cvetna dišava, ki so ji namenili mogoče najlepšo parfumsko stekleničko v seriji, slavi poletje in z njim sonce.
Dišava je sveža in sladka z bogatimi citrusi, rdečim poprom in opojnim cvetjem, med katerim prevladujejo poletni znanilci, kot so to pomarančni cvet, jasmin, ylang ylang in iris. Njena posebnost pa so kokos, vanilija in pačuli, ki drzno zaključijo parfumski akord sicer elegantne in zelo ženstvene dišave.

 

Bvlgari OMNIA BY MARY KATRANTZOU

Kaj se zgodi, če združimo moči slovite modne oblikovalke in arhitektke Mary Katrantzou s parfumskim svetom slovite parfumske hiše Bvlgari? Dobimo novo Omnio!
Mary Katrantzou je prispevala idejo poletnega parfuma in živahne barve, po katerih je v modi prepoznavna. Pri Bvlgariju pa so njeno vizijo spremenili v svežo in blago sladko poletno cvetno dišavo, v kateri zadišijo list fige, mandarina, pomarančni cvet, gardenija, lahkotni lesovi in mošus.
Elegantna, prefinjena, a tudi vesela dišava, ki s svojo frivolno mladostnostjo hiti poletju naproti.

Salvatore Ferragamo GIARDINI DI SETA

Znamenite Ferragamove svilene rute so navdihnile najnovejšo zbirko parfumov Storie di Seta, v kateri najdemo štiri nove uniseks parfume, posvečene dišečim vrtovom, savani, džungli ter oceanom in so namenjene poletju.
Giardini di Seta je sveža in prijetno sladka sadno – cvetna dišava, iz katere zadiši bogat češnjev cvet, ki ravno sedaj v naših vrtovih in parkih odpira prve cvetove. V zgornjih notah začutimo še rabarbaro, v spodnjih pa vetiver.
Lepa in elegantna dišava se bo na poletno ogreti koži dobro izkazala. Hkrati nas bo razvajala in božala kot najfinejši svileni šali.

Chanel LE LION DE CHANEL

Prestižna Chanelova serija parfumov Les Exclusifs je pridobila nov parfumski vonj. Chanelovi parfumski mojstri so se spopadli z idejo leva – kraljevske živali, ki je predstavljala Gabrielle Chanel globljo simboliko.
Sama je bila rojena v astrološkem znamenju leva, prav tako je oboževala Benetke, katere že od samega nastanka mesta ščiti lev. Blizu ji je bila drznost mogočne živali.
Zato je drzna tudi nova dišava. Orientalno – jantarna dišava ne pripoveduje le zgodbe o levu, ampak bolj pooseblja moč legendarne modne hiše in njeno eleganco. Pri Chanelu so potrebovali kar nekaj časa, da so skozi parfumski vonj uresničili idejo hiše Chanel.
Parfumski akord napovejo sveži citrusi, ki se kasneje umaknejo labdanumu in jantarju, zaključijio ga pa vanilija, sandalovina, pačuli in mošus.
Le Lion de Chanel bo všeč tistim, ki se ne ustrašijo ničesar. Tudi sladke in mogočne dišave ne!