Viktor & Rolf BONBON

Le kaj je lahko še slajše od oboževanih karamelnih bonbonov? Slajša je lahko samo še dišava Viktor & Rolf Bonbon, v kateri lahko uživamo neskončno dolgo, brez da bi preštevali kalorije in se bali odvečnih kilogramov!
Že takoj nas na gurmanski užitek povabi sladka in slastna karamela, ki se razvija skozi vse parfumske note. Na pričetku je ostra, čista in predvidljiva. Potem pa v srednjih notah omehča in postane bolj kremna ter se v spodnjih notah poglobi in oplemeniti. V zgornjih notah se karameli pridružijo citrusi in breskev, v srednjih pomarančni cvet in jasmin, v spodnjih pa jantar in lesovi.
Sladki zapeljivki se težko upremo. Je dovolj navihana, da to tudi sama ve.

 

 

Gianfranco Ferre LA CAMICIA 113

Čudovita bela srajca iz organce, satena in tafta v obliki kale, imenovana 113, ki jo je leta 1982 kreiral pokojni Gianfranco Ferre, je navdihnila njegove naslednike, da so izdelali parfum, s katerim so se poklonili eni izmed najlepših in estetsko dovršenih ženskih srajc.
La Camicia 113 se odpre mediteransko veselo z bergamotko, magnolijo in sorbetom iz gozdnih sadežev. V srednjih notah nas preseneti pomirjujoč vonj sveže oprane in polikane bele srajce, katerega so parfumski mojstri dosegli z interakcijo jasmina, bombažnega cveta in potonke. Spodnje note pa so poklon velikemu kreatorju Ferreju, ki je oboževal vonj irisa. Tega je, poleg benzoina, pačulija in mošusa, v izobilju.
Sveže, čisto, zelo ženstveno. In nepozabno, tako kot originalna Camicia z oznako 113.

 

Zadig & Voltaire THIS IS HIM

Ko so ustanovitelji mlade blagovne znamke Zadig & Voltaire iskali primerno ime, po katerem bi bili prepoznavni, jih je očitno pritegnila Voltairjeva knjiga Zadig ali Usoda, ki govori o babilonskem filozofu Zadigu. Danes blagovno znamko Zadig & Voltaire poznamo po udobnih modnih kosih v rockerskem in boemskem duhu ter po parfumih, ki si jih upajo uporabljati le najpogumnejši.
This is Him je prijetna in prefinjena lesno – balzamična dišava, ki se odpre s poprom in grenivko in se s kadili in vanilijo hitro prelevi v srednje, zadimljene note. V spodnjih pa kraljuje mehka, kremna sandalovina, tako značilna za parfum This is Him.
Razkošno, globoko, usodno.

 

Guerlain INSOLENCE

Kaj si misliti o parfumu, ki skriva drznost, provokativnost in nesramnost že v svojem imenu?
Pa saj nanj lahko pogledamo tudi drugače.Mogoče se drznost skriva v njegovi prodornosti, saj je resnično opazna, intenzivna in dolgotrajna dišava, ki se venomer bori za pozornost.
Ali pa mu pridevnik nesramen nadenemo zato, ker si parfum sam izbere svojo žensko, ki ga bo nosila. To pa je res predrzno od njega!
Guerlainovsko neobičajen parfum Insolence je sladka zgodba maline in vijolice, ki ob citrusih, vrtnici, irisu, smoli, tonki, sandalovini in mošusu elegantno razvaja tisto srečnico, ki parfum nosi.

 

Mona di Orio VANILLE

Ko so se v prejšnjih stoletjih pogumni pomorščaki domov vračali z ladjami in tovorom iz daljnih dežel, je bilo ladijsko podpalubje polno pregrešno dragih surovin, ki ji v Evropi ni bilo: vanilija, rum, pomaranče, klinčki, sandalovina, jantar.
Vse to vonjamo tudi v dišavi Mone di Orio Vanille. Parfumska kreatorka je tem dragocenostim dodala še ylang ylang, gvajak, vetiver, tolu smolo in vonj usnja ter ustvarila toplo, zadimljeno začimbno – lesno dišavo, ki je, kljub svojemu poimenovanju po vaniliji, lepo uravnotežena.
Parfumsko presenečenje je ravno vanilija v svoji surovi, melanholični izvedbi, ki je daleč od vonja običajne slaščičarske vanilije in je našim nosnim čutnicam skoraj nepoznana.
Popolna mojstrovina z eksotičnim vonjem že meji na umetnost. Ni veliko parfumskih mojstrov, ki bi to znali. Mona di Orio je parfumsko umetnost obvladala do potankosti.

 

by Killian MOONLIGHT IN HEAVEN

Dišava Moonlight in Heaven napoveduje tople, neskončno dolge noči, obsijane s skrivnostno luno, kjer v tišini zvezd na mirnem nebu nastajajo najlepše ljubezenske zgodbe.
Moonlight in Heaven je sadno – cvetna dišava, ki s citrusi in rdečim poprom obljubi hiter pobeg v kraje, kjer je večno poletje. Potem pa pride na vrsto tropsko sadje – mango in kokos – ob vonju riža, ki omehča tropsko slastnost. V spodnjih notah, ki lepo objamejo kožo, vonjamo zrna tonka in vetiver.
Killianova dišava nam s svojim vonjem prikliče parfumska nebesa. Manjka samo še romantična mesečina.

 

Zadig & Voltaire THIS IS HER

Francoska modna hiša Zadig & Voltaire je v jeseni poslala na tržišče dve novi urbani dišavi – za njo in zanj.
Z enostavnim imenom This is Her/This is Him ter belo in črno barvo minimalističnih parfumskih stekleničk nam predstavljajo dišavi, ki raziskujeta ravnotežje med čistostjo in skrivnostnostjo.
This is Her je kremno sladka pudrasta dišava z lesovi, vanilijo, jasminom, mošusom, predvsem pa z vonjem stepene smetane na kostanjevem pireju, ki nam pričara zimo, sneg in zimsko vznemirjenje. Nežna, lahkotna, skoraj romantična dišava kar kliče po toplem kaminu, udobnem kavču, odeji iz finega kašmirja in dobri knjigi.

 

Guerlain L’ HOMME IDEAL

Pri Guerlainu so nam ponudili odgovor na večno vprašanje, ali obstaja idealen moški. Pravijo, da idealnega moškega ni, da je to le mit. Realnost pa je njegov parfum. Torej, tisto, kar bi sodobni moški potreboval, da bi postal idealen, je Guerlainova dišava L’ Homme Ideal.
Dišava L’ Homme Ideal je prijetna, elegantna in nadvse prefinjena. In kot je v navadi pri takih dišavah, nikoli ne udarijo na prvo žogo. Potrebujejo svoj čas, da na koži zaživijo in se razvijejo. In takrat zlahka osvojijo vse dvomljivce.
Dišavno igro povedejo sveži citrusi, rožmarin in pomarančni cvet. Potem pa prav hitro izstopi mandelj, ki v kombinaciji z zrni Tonka zadiši sladko, a čutno. V spodnjih notah pa usnje, vetiver in cedra.
Ne glede na to, ali idealen moški obstaja, ali ne, je Guerlainova dišava vredna naše pozornosti.