Jo Malone MIMOSA & CARDAMOM

Toplejše temperature, ki smo jim priča v zadnjih dnevih, so lep uvod v pomlad. In ena izmed najlepših znanilk pomladi je zagotovo mimoza, ki v obalnih krajih v tem trenutku že bogato cveti.
Mimozo parfumski mojstri v dišečih kompozicijah zaradi manjše obstojnosti redkeje uporabljajo, se pa dokaj dobro izkaže kot glavna protagonistka v parfumskem akordu. Pri nišni parfumski hiši Jo Malone so ji dodali le ostri in sveži kardamom ter pudrasto tonko in nam predstavili uniseks orientalno – cvetno dišavo, v katere sladkem, a zelo elegantnem parfumskem oblačku, bo pomlad še bolj navdihujoča.

Marc Jacobs DAISY SPRING

Marc Jacobs je svojo znamenito linijo parfumov Daisy letos oplemenitil s pomladno verzijo Daisy Spring, ki s svojim svežim in prijetno sladkim aromatično – začimbnim vonjem, pa tudi z nežno zeleno parfumsko stekleničko, vzbuja občutek pomladi.
Čeprav je v pomladnem vonju bistveno več parfumskih sestavin, pa je parfumski vonj zgrajen okoli nežne vrtnice, palisandrovine in kardamoma.
Lepa elegantna dišava, ki se razvije iz parfumske meglice, bo zagotovo vznemirila tiste ženske, ki že komaj čakajo, da se bodo lahko odišavile z lažjimi parfumi, ki jih uporabljamo v toplejšem delu leta.

Bvlgari BLV POUR HOMME

Bvlgarijevo moško dišavo BLV smo v preteklosti – zaradi njene ikonične globoko modre barve – povezovali z vonjem morja. Vendar pa moškega ob pritisku na parfumsko pršilko obda sveža začimbno – lesna dišava, ki s parfumsko meglico čisto nič ne spominja na vonj morja. Že od svojega nastanka velja za eno temeljnih moških dišav, ki bi jo moral vsaj enkrat v svojem življenju preizkusiti vsak moški, da ugotovi, kako na njegovi koži zadiši umetelna kombinacija kardamoma, sandalovine, ingverja, brina, tobakovega cveta, tikovine in zelenih listov.
Pri Bvlgariju so se odločili, da bodo po dobrih dvajsetih letih moške prenehali razvajati s svojo legendarno dišavo Blv. Upajmo, da se nam je s svojim toplim žametnim vonjem dobro vtisnila v spomin.