Bvlgari BVLGARI MAN EXTREME

Dišava Bvlgari Man Extreme ima le malo skupnega s prvo izmed svojih predhodnic Bvlgari Man. Praktično nič. Lahko bi jo pri Bvlgariju poimenovali čisto drugače.

Citrusno-začimbno-lesna dišava je namenjena sodobnemu, aktivnemu in karizmatičnemu moškemu, ki si rad izbere čutne dišave.  Elegantna, privlačna in intenzivna dišava moškega v trenutku preplavi z energijo.

V zgornjih notah tako vonjamo bergamotko, seveda kalabrijsko in v parfumerstvu redko uporabljan kaktus. Njuno začetno sobivanje nam predstavi neobičajen, a resnično lep in svež pričetek. Sicer pa se kaktus nadaljuje tudi v srednje note, kjer se mu pridružijo frezija, kardamom in jantar. Spodnje note so blage, lesne z nekaj vetiverja in benzoina.

Ekstremna dišava za ekstremne podvige.

 

Yves Saint Laurent YVRESSE

Parfum Champagne, ki so ga pri modni hiši Yves Saint Laurent morali zaradi zaščite imena preimenovati, je postal Yvresse ( pijanost ). Že iz njegovega prvotnega imena vidimo, da je nekaj posebnega, saj nas spominja na dragocene peneče zlate kapljice resničnega šampanjca.

Yvresse je dišava dragih, luksuznih zabav in glamurja, kjer ne skoparijo s pregrešno dragimi pijačami. Zato je to bogata, globoka, malce skrivnostna, a nadvse lepa in elegantna ženska dišava.

Zgornje note so sočno sadne. Nektarina, liči, marelica, janež in kanček začimb. V srednjih notah se zabava cvetje: vrtnica, vijolica, nagelj, iris, šmarnice, jasmin. Cimet jih še malce podžiga. V spodnjih notah pa jantar, pačuli, vetiver, mošus in vanilija zaključijo elegantni dišavni akord.

Yvresse traja in traja. Kot opitost od šampanjca.

 

Guerlain SHALIMAR

Parfum Shalimar je nastal leta 1925 in je poklon brezpogojni in neskončni ljubezni, ki jo danes že težko najdemo.

Po navdih zanj se je Jacques Guerlain odpravil v 17.stoletje v Indijo, kjer je odkril ljubezensko zgodbo med vladarjem Džahanom in preprostim dekletom Arjumand. Shalimar je bil v vladarski palači najlepši in Arjumandin najljubši vrt, po katerem se je rada sprehajala. Toda Arjumand je umrla, Džahanu se je zrušil svet. Taj Mahal, kjer je pokopana, pa še danes ostaja simbol njune ljubezni.

Dišečo ljubezensko zgodbo napovejo citrusi in presenetljivo cedra. Srednje note so pudraste z izstopajočim irisom, vrtnico in jasminom. Spodnje note zaključi vanilija, ki da dišavi največji poudarek ter sandalovina, opoponaks, usnje, kadila, zrna Tonka in mošus.

Je mogoče Shalimar zaradi nesmrtne ljubezenske zgodbe eden izmed najbolj prodajanih parfumov?

 

Guerlain Aqua Allegoria TEAZZURRA

Teazzurra je poletni vonj. Diši kot nežno poletno jutro, ki napoveduje čudovit dan.

Je pa tudi dišava za tiste, ki uživajo v pitju zelenega čaja z jasminom, malce kamilice, citrusi in sladke vanilije.

Tako čaj, kot dišava osvežita, podarita prijetno udobje in izboljšata razpoloženje.

Teazzurra je mirna, nežna in sproščujoča dišava. Tudi elegantna.

Po navadi dišave z zelenim čajem niso velike.

Teazzurra je.

 

Rochas EAU DE ROCHAS

V turbulentnih sedemdesetih letih , znanih po študentskih gibanjih, hipijih in željah po spremembah, so pri modni hiši Rochas ustvarili žensko kolonjsko vodo – znanilko sprememb, ki je izražala revolucionarni duh tistega časa.

Ustvarili so svežo in lahko dišavo, ki ne more skriti mladostnosti in sijaja, s svojim optimizmom pa nam da občutek novega začetka.

Zgornje note s celim naborom citrusov in baziliko so izrazito sveže. V srednjih notah je precej cvetja, pačuli in koriander pa cvetni vonj malce obtežita. Spodnje note zaključijo hrastov mah, sandalovina, jantar in mošus.

Eau de Rochas diši točno tako, kot to od nje pričakujemo, zato je vredna, da se znajde v damskih budoarjih, ali pa na poličkah parfumskih zbiralcev.