Orto Parisi TERRONI

Znamka nišnih parfumov Orto Parisi je predstavila novo dišavo Terroni, katero sta navdihnila vulkan nad Neapljem, Vezuv, in rodovitna zemlja v njegovi okolici. Ime pa je dobil po kmetih, ki to rodovitno zemljo obdelujejo.
Parfumski mojstri so interpretirali vonj vulkanske zemlje, ki v sebi skriva neizmerno bogastvo, saj na njej pridelajo velike količine hrane.
Barva dišave je rdeča, kot to pritiče magmi, parfumski zamašek pa je črn, kar ponazarja vulkanske kamnine.
In potem mi pričakujemo vonj po ožganem, zagorelem, po žveplu in ostrem dimu.
A nas dišava preseneti. Predstavi nam sicer zadimljene lesove, pa smolo v kombinaciji z začimbami, kašmeranom in labdanumom. Intenzivno, globoko in zelo zemeljsko.
Zažgano? Ne, ravno prav zadimljeno.

 

 

MIN New York MAGIC CIRCUS

Dišava Magic Circus nam s svojim vonjem prikliče zabaviščni park. Toda ne katerega izmed modernih in sofisticiranih Disneylandov ali Gardalandov. Prikliče nam tiste stare zabaviščne parke s cirkuškim šotorom, ringlšpilom, loterijo, sladkorno peno, postavljene na travniku ali zaprašeni vaški cesti, na katerih smo vsi enkrat v daljni preteklosti živeli svoje otroške sanje.
Tako v dišavi Magic Circus zadišijo sladka karamela, sladkorna pena in arašidi pa pačuli, geranija, rdeči poper, bergamotka in lesovi. Sladko – kislo – grenko.
Dišavi odlično pristoji njeno ime, ki v nas prebudi vznemirjenje cirkusa. Manjka le še ognjemet.

 

Hugo Boss BOSS BOTTLED TONIC

V moški kolekciji Boss Bottled se je do sedaj nabralo že precej dišečih uspešnic, nobeni do sedaj pa ni uspelo preseči slave legendarne No.6.
Bo mogoče to uspelo letošnji različici Boss Bottled Tonic?
Pri Hugu Boss zopet ciljajo na uspešnega moškega, ki ga odlikujejo umirjenost, preudarnost in moč, na drugi strani pa neprekosljiv šarm.
Sveža in poživljajoča dišava se odpre s citrusi in zelenim jabolkom in se v srednjih notah razvije z ingverjem, cimetom, klinčki in geranijo. Spodnje note elegantno zaključijo vetiver in lesovi.
Osvežujoče in lahkotno. Kot tonik.