Kiehl’s ORIGINAL MUSK

Izrazito mošusni parfumi so lahko dvorezen meč. V nekaterih zna biti mošus lahek, neprepoznaven, premalo opazen. Pri drugih spet obteženo sladek, celo neprijeten.

Eden izmed redkih res prijetnih in prodajno uspešnih mošusnih parfumov pa je Kiehlov Original Musk-parfum, ki je nastal že v dvajsetih letih in se danes ponaša s tem, da v njem ni prav nič sestavin živalskega izvora, ampak je vonj mošusa sintetično pridobljen.

Kiehlov mošus želi biti tudi malce cveten. Seveda, saj mu dela družbo veliko cvetja-pomarančni cvet, lilija, neroli, vrtnica, ylang ylang. Zrna Tonka pa mu dodajo pudrasti značaj.

Original Musk je čuten vonj, ki se lepo zlije z vonjem kože in oddaja tople in seksi vibracije. In brez odvečne drame vabi.

 

Lancome TRESOR MIDNIGHT ROSE

Tresor Midnight Rose je modernejša izvedba legendarnega Lancomovega parfuma Tresor, ki nikakor noče biti dnevna dišava, ampak s svojo romantiko cilja na noč!

Dišeča zgodba, ki jo pripoveduje dišava, se prične s sladko malino in nežno vrtnico. Njuna medsebojna kemija se nadaljuje tudi v srednjih notah, kjer se jima pridružita potonka in jasmin. Vsi skupaj dišavo povedejo v elegantne vode, v katerih rdeči poper in ribez omilita sladkobo in prineseta svežino. Spodnje note z mehko vanilijo, mošusom in nežnimi lesovi prinesejo mirno ugodje, ki kar traja in traja.

Očarljiva sadno-cvetna dišava deluje odraslo in zrelo ter ima skrite namene. Neustavljivo zapeljuje.

 

Frederic Malle LE PARFUM DE THERESE

V 50.tih letih je Edmond Roudnitska svoji ženi Terezi poklonil parfum, ki ga je izdelal samo za njo in ga je poimenoval preprosto po njej. Lep, moderen vonj, ki je bil mnogo pred časom, je vrsto let nosila samo Tereza, Roudnitska pa recepture, kljub prošnjam, ni hotel izdati nobenemu.

Kar nekaj časa je minilo od njegove smrti. Da ne bi Terezin parfum odšel v pozabo, se je Tereza odločila, da recepturo za njen parfum podari mlademu francoskemu parfumskemu mojstru, Fredericu Malle-u. Ta ga je uvrstil v svojo kolekcijo in kreaciji Roudnitske zagotovil nesmrtnost.

Le Parfum de Therese je lep sadno-vodni vonj z mandarino in melono v zgornjih notah. Srce dišave pripada vrtnici in slivi, spodnje note pa izzvenijo z usnjem, vetiverjem in cedro.

Tako lahko danes po zaslugi Tereze in Frederica vsi dišimo kot Tereza.

 

Christian Dior SAUVAGE

Pričakovanja so bila velika, zgodilo se je premalo.

Sauvage žal nima nič skupnega z legendarno Diorjevo moško uspešnico Eau Sauvage, klasično kolonjsko vodico, ki jo je ustvaril veliki parfumski mojster Edmond Roudnitska.

Saj ni nič narobe z njo, samo vajeni Diorjevega razkošja in presežkov, smo pričakovali več. Bergamotka, ambroksan in poper so ujeti v preprost in čist vonj. Ponujajo nam sicer všečno, svežo, malce surovo, a hkrati decentno citrusno-začimbno dišavo, ki je resnici na ljubo, zelo všeč ženskam.

Navdih zanjo so poiskali v divjini, na širokih puščavskih prostranstvih pod žgočim soncem, kamor iz velemesta  pobegne rocker Johnny Depp, ki mimogrede, mogoče le ni bil najboljša izbira v oglaševalski kampanji. S svojo pojavnostjo res pričara divjino, a občutek dobimo, da že nekaj dni ni videl kopalnice. Kaj šele, da bi nam vzbudil vtis čistoče in svežine.

 

James Bond 007 SEVEN

Kateri parfum uporablja najbolj poznani tajni agent na svetu? Seveda Seven!

Neustrašnemu agentu je všeč malce sladka citrusno-začimbna dišava, ki zdrži tudi najtežje preizkušnje pri njegovem poklicu in ga spremlja bodisi v napetih, akcijskih prizorih, bodisi v nežnih, ko se znajde na samem s katero izmed filmskih lepotic v trenutku, ko so besede odveč, telesni vonj pa ena izmed najpomembnejših stvari na svetu.

Dobra moška dišava mora zdržati prav vse preizkušnje in samo najboljša je dovolj dobra za najboljšega agenta njenega veličanstva.

V zgornjih notah mandarina, bergamotka in jabolko, v srednjih beli poper, cimet in žafran, v spodnjih pa vonj usnja, mošus, vanilija in mahagonij predstavljajo tiste sestavine, ki najbolj neustrašne moške nikoli ne pustijo na cedilu!

Tudi če so pretresene!

 

Davidoff ADVENTURE

Citruse in začimbe so parfumski snovalci spretno združili v dišavo Adventure, ki so jo namenili moškim, ki uživajo v neukročeni naravi,  pustolovščinah in odkrivanju divje tropske džungle.

V zgornjih notah, ki so hkrati sveže in sladke, vonjamo mandarino, bergamotko, limono, čaj in poper. Sezam in piment v srednjih notah nudita vso začimbno razkošje, medtem ko se spodnje, lesne note lepo zlijejo z začimbami in v duhu dišave ponudijo pustolovščino, tudi če ni džungle pri roki.