Narciso Rodriguez NARCISO EAU DE PARFUM

Če govorimo o parfumih modne znamke Narciso Rodriguez, govorimo o mošusu. Kajti praktično vsi njihovi ženski parfumi so eno samo veliko raziskovanje mošusa.
V parfumski izvedbi Narciso je mošus lahek, kremen, čuten in zelo intimen. A kljub svoji nežnosti je vesel in poln življenja.
Mošus nima veliko družbe. V zgornjih notah le gardenijo in vrtnico, v spodnjih pa cedro in vetiver. A je vsega ravno prav, da ga predstavijo v vsej svoji lepoti in posebnosti. Sladko seksi.
Narciso je orientalna dišava, ki mirno čaka konec poletja, da bo v hladnejšem delu leta zapeljevala tako moške, kot ženske.

 

Calvin Klein ETERNITY SUMMER 2017

Z letošnjo poletno limitirano različico ženske dišave Eternity nas Calvin Klein popelje v puščavo, kjer nas obdaja neznosna vročina, a nas vendar tudi prijetno osvežijo hladne puščavske noči.
A najlepše, kar je med obema, so sončni zahodi, ki so v puščavi čarobno lepi in katere pooseblja tudi parfumska steklenička.
Vonj dišave je zgrajen okoli puščavske vrtnice. Vonjamo tudi morske note, citruse, osmant, žafran, janež, v spodnjih notah pa lesove in mošus.
Eternity Summer 2017 je sveža, ženstvena in elegantna puščavska princesa, ki poletje podaljša v večnost.

 

Valentino VALENTINO DONNA ACQUA

Le kaj lahko še nadgradi lepoto elegantne ženske v izbranih modnih oblačilih? Dišava Valentino Donna Acqua.
Že poznano parfumsko steklenčko so Valentinovi parfumski mojstri napolnili z novo dišavo, ki ima s svojo predhodnico bore malo skupnega. Valentino Donna Acqua je sladka cvetna dišava, ki je s svojo prefinjenostjo, ljubkostjo in čutnostjo namenjena elegantni ženski, ki je rada obdana z luksuzom. Dišava uteleša lepoto brezčasne elegance.
V zgornjih notah zadišita sladka hruška in mandelj, ki naredita prostor finemu cvetju – frangipani in jasmin sta brez rivalstva lepo usklajena, medtem ko spodnje note zaključita sandalovina in glog.
Valentino Donna Acqua je damska dišava, ki bo svoje čare odkrila šele v hladnejšem delu leta.

 

L’Occitane PAMPLEMOUSSE RHUBARBE

Rabarbaro, ki jo pri nas bolj cenimo v osvežilnih kompotih in slastnih pitah, so L’ Occitanovi parfumski mojstri združili z vonjem grenivke in ob pomoči sivke, mošusa in lesov oblikovali poletno žensko dišavo, ki s svojim naravnim lahkotnim vonjem, ki je kombinacija sladkega, kislega in grenkega, diši sveže in očarljivo.
Pamplemousse Rhubarbe je namenjena tistim ženskam, ki vsako pomlad nestrpno pričakujejo nov citrusni vonj, s katerim se dnevno večkrat osvežijo v poletni vročini in v katerem uživajo vse do jeseni.

 

Prada LA FEMME

Italijanska modna oblikovalka Miuccia Prada preseneti vsakič znova s svojimi kolekcijami. Ko občudujemo njene kreacije, dobimo občutek, da so le-te s svojo nevsakdanjostjo namenjene mlajšim generacijam žensk, a če smo bolj pozorni, vidimo, da so ustvarjene za zrelejše ženske.
Tudi s parfumom La Femme je podobno. Hitro bi lahko rekli, da bodo po njem posegle mlajše ženske, a dišava s svojo eleganco, čutnostjo, odraslostjo in zrelostjo zahteva žensko v zrelih letih.
La Femme je cvetna dišava, v kateri so parfumske sestavine lepo uravnotežene. Zadiši eksotično cvetje s tuberozo, frangipanijem in ylang ylangom, malo je začimb in medu, srednje note posladka vanilija, spodnje pa oplemeniti vetiver.
La Femme je brezkompromisna. Lahko nam je všeč, ali pa sploh ne. Srednje poti pri njej ni.

 

Dolce&Gabbana POUR HOMME INTENSO

Intenso je novejša in bolj prefinjena različica dišave Pour Homme, ki sta jo italijanska modna umetnika Dolce&Gabbana namenila modernemu moškemu, ki pa v globini svoje duše spoštuje tradicionalne vrednote.
Zanimiva je parfumska sestava dišave, ki jo odpre sivka. V srednjih notah zadiši seno, ki z vonjem močnega tobaka, ovsenih kosmičev in lesovi naznani drugačno parfumsko srce. Spodnje note so lesne in z omamnim labdanumom posebne.
Intenso diši temno in elegantno, a hitro uide. Drzna, a diskretna dišava čaka hladnejši del leta, da razvije svojo popolno lepoto.

 

Dior DIOR HOMME COLOGNE

Kakšna je idealna moška poletna dišava?
Sveža, citrusna, ki v najbolj vročih trenutkih osveži, poživi, nas napolni z energijo ter hkrati deluje sproščujoče.
Ostra, a vseeno kanček sladka, da v njenem vonju moški lahko uživa cel dan.
Prijetna, lahkotna, lepo nošljiva.
Pričakuje se, da je všeč tudi njej.
Mora biti taka, da s svojo naravnostjo osvoji že ob prvem vdihu.
In dobro je, da se ne spreminja – torej naj njen vonj ostaja enak od jutra do večera, čeprav ga je dobro tudi osvežiti.
Pomembno je, da nima preveč parfumskih sestavin. Da je enostavna in v svoji enostavnosti popolna.
Ena izmed takih, ki ustreza opisu, je Dior Homme Cologne.
Z bergamotko, cvetom grenivke in mošusom.

 

Bvlgari EAU PARFUMEE AU THE BLEU

Ena izmed najbolj prefinjenih različic Bvlgarijeve čajne kolekcije je dišava Eau Parfumee au The Bleu. Če smo do sedaj spoznali črni, zeleni, beli in rdeči čaj, nam modri zveni mogoče najbolj neobičajno.
In kaj nam odkrije?
Ker smo ravno pri čajni kolekciji, dejansko zadišita čaj Oolong in modri čaj, pozdravita nas sivka in shiso s svojim zeleno-metastim vonjem, za pudrast značaj dišave pa poskrbita vijolica in iris. Dišavo elegantno zaključi nežni mošus.
Eau Parfumee au The Bleu diši prijetno sveže in v vročini nepričakovano ohlajevalno. Ker pa je to seveda dragoceni Bvlgari, lahko vonju dodamo tudi take atribute, kot so čarobno, skrivnostno in zelo ženstveno.