Lancome IDOLE

Pri Lancomu so se očitno naveličali flankerjev slovite parfumske uspešnice La Vie Est Belle. Z novim parfumom Idole, ki je svež in nevsiljiv, a vseeno dostojen velike kozmetične znamke, so šli na novo pot, saj tokrat z Zendayo namesto Julie Roberts nagovarjajo mlajšo žensko populacijo.
Parfumska steklenička je čudovita, a neobičajna in v duhu Chanelove Gabrielle. Tanka samo petnajst milimetrov ne dovoljuje postavljanja pokonci.
Z Idole so se pri Lancomu vrnili k vrtnici, sicer svojemu zaščitnemu znaku. V bistvu v srednjih notah prefinjeno in zračno zadišita kar dve. Isparta, poimenovana po turškem kraju, kjer raste in stolistna vrtnica, ki lepša tudi naše vrtove. Za svežino poskrbita hruška in bergamotka, za dolgo obstojnost pa mošus in vanilija.
Idole je vrtnica, ki bo krojila prihodnost.

Guerlain AQUA ALLEGORIA COCONUT FIZZ

Pri Guerlainu so na področju poletnih dišav pred približno dvema desetletjema naredili velik premik. Želeli so ponuditi osvežujoče dišave v stilu kolonjskih vod, vendar z obstojnostjo parfuma. Uspelo jim je s serijo Aqua Allegoria, v kateri so nanizali že čez dvajset veselih dišav, večinoma sadnih in aromatičnih, ki čudovito osvežijo v poletni vročini.
Letošnja je posvečena kokosu, ki se lepo poveže z bergamotko, frezijo, sadjem, tonko in sandalovino. Čeprav je dišava sveža in poživljajoča, je hkrati zelo prefinjena in udobna za nošenje v poletni vročini.
Še kozarec Pina Colade in poletni užitek bo popoln!

Penhaligon’s CAIRO

V trenutku, ko nad Kairom posijejo prvi sončni žarki, velemesto oživi. V zraku začutimo značilne intenzivne vonje, ki zadišijo iz skritih vrtov in mogočnih bazarjev.
Cairo je poklon mestu z več tisočletno zgodovino – mestu, kjer so se v preteklosti križale trgovske poti. Penhaligon’s jih v seriji parfumov Trade Routes obuja.
Iz dišave Cairo zadišijo žafran, vrtnica, vanilija, labdanum, cipriol, pačuli, sandalovina, cedra in kanček ouda. Parfumske sestavine nam prikličejo magičnost Kaira, cvetno – orientalna dišava pa nas takoj na prvi vdih začara.

L’ Artisan Parfumeur LE CHANT DE CAMARGUE

Pri L’ Artisan Parfumeur so poletje pospremili na pot z novo dišavo Le Chant de Camargue. Poetična dišava nam prinaša neslišno pesem riževih polj v blagem vetru v francoski pokrajini Camargue.
Blago pudrasto lesno – cvetno dišavo odpre bergamotka, kateri sledi vonj slastnega riževega mleka ter sintetični molekuli hedion in cvetno dišeči paradizon. Dišavni akord zaključi kremna sandalovina.
Dišave ne odlikuje intenzivnost, niti velika parfumska sled. Krasi jo lirična pesem riževih polj, ki jo s pomočjo parfumskega vonja začutimo, ko se z dišavo odišavimo.

Paco Rabanne INVICTUS LEGEND

Popularna moška dišava Invictus je letošnje poletje dobila novo izpeljanko. V bolj tropski inačici je lovor potisnjen malce v ozadje, v ospredje pa bolj pridejo morske note vključno z vonjem soli, ki nadgradijo prvotni Invictus v čudovito poletno moško dišavo.
Grenivka in začimbe poudarijo svežino, medtem ko namesto jasmina lepo zadiši geranija, jantar in gvajak pa lahkotno zaključita dišavni akord.
Zmagovita lesno – začimbna dišava, ki je s sladko svežino sicer namenjena mlajšim moškim, se bo zagotovo zapisala v parfumsko prihodnost.

Marc Jacobs DIVINE DECADENCE

Divine Decadence je bila logično nadaljevanje svoje seksi in prefinjene predhodnice Decadence, ki jo je Marc Jacobs predstavil po seriji dekliških Marjetic in jo posvetil zrelim ženskam. Tudi to dišavo je modni oblikovalec varno spravil v parfumsko stekleničko v obliki majhne smaragdno zelene torbice z zlato verižico in kačjim printom, simboloma obilja in luksuza.
Glamurozno dišavo odpre vonj penine, ki dekadentno zadiši ob pomarančnem cvetu in bergamotki. Sledi obilica cvetja, med katerim prepoznamo kovačnik, hortenzijo in magnolijo. Spodnje note poudari bogata vanilija, ki z žafranom in jantarjem zaključi dišavni akord dišave, ki, kljub svojemu imenu, ne vodi v propad, ampak cvetočemu uspehu naproti.

Gucci MEMOIRE D’ UNE ODEUR

Na krilih slave velikih Guccijevih parfumskih uspešnic, kot so Rush, Envy in Guilty, nas v hladnejšem delu leta pričakuje nova dišava Memoire d’ Une Odeur.
Parfumi imajo moč, da nam prikličejo spomine, skrite nekje globoko v podzavesti. Parfumske mojstre pri Gucciju je tokrat vodila misel ustvariti parfum, ki bo oživil spomine, da bomo lahko s pomočjo novega parfuma izkušnjo preteklosti podoživeli in ji dodali novo dimenzijo.
To oživljanje preteklosti so zasnovali s kamilico, ki so jih dodali mandelj, mošus, jasmin, sandalovino, vanilijo in cedro.
Memoire d’ Une Odeur z vonjem kamiličnega čaja mogoče napoveduje nove čase v svetu parfumov. Bomo videli, kaj bo prinesel čas!