Givenchy IRRESISTIBLE GIVENCHY

Pri Givenchyju so najnovejšo dišavo, ki se ji ženske ne bodo mogle upreti, zastavili dokaj varno. Parfumski akord so zgradili na vrtnici in mošusu ter njunem poigravanju s hruško, irisom in cedro.
Glede na to, da modno znamko Givenchy pogosto povezujemo z Audrey Hepburn in filmom Zajtrk pri Tiffanyju, smo mogoče pričakovali luksuzno in glamurozno dišavo, ki diši na zlata šestdeseta leta. A Irresistible Givenchy je moderna dišava, namenjena sodobni ženski, ki vsako jutro v zavetju parfumske meglice odhiti obveznostim nasproti.

Chanel PARIS – RIVIERA

Coco Chanel se je pogosto odpravila na francosko riviero, kjer je ustvarjala v kreativnem miru svoje vile La Pausa, ali pa enostavno počivala v zavetju vonjev mediteranskih rastlin, ki obkrožajo znamenito vilo.
Pred kratkim so pri Chanelu dodali v zbirko parfumov Les Eaux dišavo Paris – Riviera, ki zaobjema vonje priljubljene francoske riviere, v katerih je uživala slovita modna oblikovalka.
Dišavo Paris – Riviera tako sestavijo neroli, citrusi s prevladujočo pomarančo, mediteransko cvetje, benzoin in lahka sandalovina ter nam približajo Nico, Cannes, Saint Tropez, Eze in Grasse čisto blizu.

Kenzo FLOWER BY KENZO POPPY BOUQUET

Modni oblikovalec Kenzo obožuje makove cvetove. Ti ga neznansko navdušujejo, saj z rdečo barvo poosebljajo življenje, hkrati pa so tako nežni in občutljivi, da jim že najmanjša sapica odnese cvetne lističe in s tem vso njihovo krhko lepoto.
Ob dvajseti obletnici iskanja idealnega vonja makov, ki svojega vonja sicer nimajo in si ga Kenzo v njihovem občudovanju vedno znova izmišlja, mu jih je le uspelo združiti v dehteč šopek.
V tokratni, jubilejni izdaji, svoje moči tako združijo gardenija, hruška naši, mandelj in vrtnica.
Cvetna dišava, ki pooseblja šopek makov, bo po naši koži posula makove cvetne lističe, v katerih bomo lahko uživali celo poletje.

Elizabeth Arden GREEN TEA FIG

Pri Elizabeth Arden so zbirko parfumov na osnovi zelenega čaja zelo razširili. Zeleni čaj so obogatili z mnogimi sadnimi vonji, med drugim tudi z zrelo, sočno, sladko in slastno dišečo figo, ki dozori v visokem poletju.
Figa je seveda tudi z vonjem svojim listov v osrednji vlogi, svežo poletno dišavo pa ji pomagajo pričarati še citrusi, bršljan, zeleni čaj, vijolica, pistacija, tamarind, mošus, žajbelj in tonka.
V vročini, ki nas čaka za vogalom, bosta zeleni čaj in figa še kako dobrodošla poletna osvežitev!