Issey Miyake L’ EAU D’ ISSEY PURE

Issey Miyake se je s svojimi parfumskimi edicijami L’ Eau poklonil vodi. Bodisi čisti studenčnici, bodisi vodi, ki je umila dišeče cvetje, ali pa kapljicam slapov, ki se mavrično svetlikajo v odboju svetlobe.
Pure pa je vonj vode na ženski koži.
Čista in osvežujoča dišava se odpre z morskimi notami, se razvije z belim cvetjem, med katerim najbolj zadišijo jasmin, lilija, vrtnica in pomarančni cvet in izteče z ambro in lesovi.
L’ Eau d’ Issey Pure je s svojo svežino odlična za poletje. Kljub temu, da ne vsebuje niti enega citrusa.

Issey Miyake L’ EAU MAJEURE D’ ISSEY

Voda je večen Miyakejev navdih. Tokrat sta ga prevzela njena moč in gibanje, ki ju je izrazil v moški dišavi L’ Eau Majeure d’ Issey.
L’ Eau Majeure je nova L’ Eau, ki pa, razen svežine, s svojo predhodnico iz devetdesetih let, nima prav veliko skupnega. L’ Eau Majeure ima oceansko vibracijo, z žametnim vonjem pa ponuja čisto nov tip svežine. Nova dišava za novega, modernega moškega.
Najprej osvežita bergamotka in grenivka, potem zadiši slan morski veter. Žametni kašmeran in lesovi pa omehčajo spodnje note.
Miyake za novo dišavo pravi, da jo je oblikovala voda. On ji je dodal samo svoj “touch”.

Escada SORBETTO ROSSO

Ljubitelji Escadinih poletnih parfumskih edicij so vsak konec zime v nestrpnem pričakovanju, kakšna bo nova poletna dišava. Katero sadje bodo tokrat izbrali Escadini parfumski mojstri in ga z nekaj cvetja in drugih parfumskih sestavin spremenili v igrivo, veselo in lahkotno sveže – sladko dišavo?
Letošnja poletna Escadina dišava prinaša sladko lubenico, ki jo poživijo hruška in citrusi. V srednjih notah zadišita morska sol in cvet tiare. Dišava zablesti na podlagi iz pralinejev, jantarja in mošusa in nas ponese na amalfitansko obalo, kjer nekje v prijetno hladni senčki srkamo slasten rdeči sorbet in uživamo v sladkem brezdelju.

Wycon BANG BANG PASSION LILAC

Wycon je nizkocenovna kozmetična hiša, poznana po odlični in kvalitetni kozmetiki.
Za to pomlad so pripravili serijo parfumov Bang Bang, v kateri so štiri nove dišave, ki z zanimivim modernim vonjem in v stekleničkah z intenzivnimi barvami, takoj pritegnejo pozornost.
Passion Lilac s svojo energijo mogoče od vseh štirih najbolj napoveduje pomlad, ki jo začutimo s kombinacijo mandarine, vodnih not, šmarnice, lilije, jasmina, ambre in sandalovine.
Sveže, sladko, mladostno in živahno. Tako lepo, da je očarala množice in je po netu trenutno niti ne moremo več kupiti. Imajo pa jo seveda še v svojih trgovinah.

Oriflame POSSESS FOR HER

Possess je parfum za močne ženske. Za take, kot je bila Kleopatra, ki je s svojo lepoto omrežila Marka Antonija in ga spravila na kolena.
Čutna ciprsko – cvetna dišava vsebuje več kot osemdeset različnih, toda lepo usklajenih parfumskih sestavin in lahko na vsaki ženski diši drugače.
Za dišavo je značilen intenziven, mogoče celo malce neprijeten otvoritveni dišavni akord, ki potrebuje približno pol ure, da se razvije v čudovito, hipnotično in skrivnostno dišavo, ki bo svoje poslanstvo opravila tako, kot Kleopatra.
Najprej torej močni ananas, frezija in grenivka. Potem čutni in zapeljivi ylang ylang, pomarančni cvet in malina ter na koncu še vanilija, pačuli in sandalovina.
Sladka in mogočna dišava ne pušča nobenega dvoma.

Stella McCartney STELLA PEONY

Stello McCartney mogoče bolj kot po parfumih, čevljih in oblekah, poznamo po veganstvu in spoštljivem odnosu do vseh živih bitij. Zato v njenih kolekcijah, pa tudi v parfumih, ne najdemo ničesar, kar pripada živalskemu svetu.
V parfumu Stella Peony začutimo sijočo energijo cvetočih angleških vrtov. Kaj drugega naj prepričana, sicer avantgardna, a kanček še vedno tradicionalna Angležinja, uporabi v svojih dišavah? Vonj angleških vrtov je raziskovala že množica parfumskih mojstrov in vsak nam je ponudil svoje videnje. Stella nam ponuja potonke v vsej svoji veličini, pa lotos, frezijo, geranijo, črni poper, cedro, jantar in pačuli.
Vse skupaj nežno, sveže, čutno, malenkost drzno in polno življenja. Tako, kot je Stella sama!