Nishane ZENNE

Turška nišna parfumerija v ničemer ne zaostaja za malimi nišnimi proizvajalci parfumov iz ostalega sveta. Ena izmed najpomembnejših turških parfumskih hiš je Nishane.
Parfumske mojstre pri Nishane je za čarobno dišeče kreacije navdihnilo tradicionalno senčno lutkovno gledališče, ki sega daleč v otomansko cesarstvo. V različnih igrah se pojavljajo enaki liki. Zenne je spogledljivka.
Temu primerna je tudi dišava Zenne. Orientalno – cvetna dišava je poklon ženski lepoti.
Ženske čare v zgornjih notah odkrivajo črni ribez, grenivka in rabarbara, srednje note pa zelo samozavestno napovejo vrtnica, gardenija in sandalovina. V spodnjih notah se spogledljivo predstavijo vanilija, ambra in mošus, ki sestavijo čutno ženstveno dišavo, s pomočjo katere se razkrijejo marsikatere skrivnosti ženske lepote.

Yves Saint Laurent LIBRE

Pri Yves Saint Laurentu so pripravili novo žensko dišavo, ki bo zagotovo krojila praznična razmišljanja o darilih za naše najljubše.
Libre, v ozadju katere je govora o svobodi in osvobojenosti, so namenili sodobni ženski, svobodo pa so simbolizirali s sivko v velikih količinah. Toliko sivke, da že spominja na moško dišavo! Dodali so ji pomarančni cvet, vanilijo, malo sadja, jasmin, ambro, cedro in mošus in ustvarili orientalno dišavo, po kateri bodo zagotovo segle privrženke modnega brenda YSL.
Vprašanje pa je, kaj bi si o dišavi Libre mislil veliki Yves Saint Laurent?

Montblanc LEGEND NIGHT

Luksuzna in prestižna znamka dragocenih pisal in modnih dodatkov Montblanc ponuja seveda tudi parfume. Moškim so namenili linijo Legend.
Legend Night je ena izmed najlepših dišav iz kolekcije, ki takoj osvoji s toplimi lesovi ter prefinjenimi zelišči in začimbami, ki zažarijo ob blago pudrastem cvetju.
Dišava najprej opozori nase s svojo svežino, v katero povabijo bergamotka, meta, kardamom in žajbelj. Nato pa se svežina z vonjem zelenega jabolka, pomirjajočo sivko, cedro, vijolico in vonjem smole preobrazi v toplo in elegantno dišavo, ki se zaključi s čudovito vanilijo, globokimi lesovi in mošusom.
Vabljiva in zapeljiva. Kot čarobna zimska noč.

Aerin ROSE COCOA

Na osnovi bogate kozmetične in parfumske dediščine svoje babice Estee, je Aerin Lauder osnovala svojo kozmetično hišo, ki ne zre nostalgično v preteklost, ampak ustreza zahtevam sodobnega časa.
Že takoj na pričetku je Aerin Lauder svetu ponudila tudi štiri parfume, izmed katerih Rose Cocoa lepo paše v hladnejši del leta, precizneje v praznični čas okoli novega leta.
Tako kot mnogi drugi parfumski mojstri, tudi ona raziskuje vonj vrtnice, ki ga je v dišavi obdala z vonjem kakava, mandarino, cimetom, irisom, potonko, oudom, jantarjem in mošusom.
Ponudila nam je prefinjeno sladko orientalno dišavo, ki, kljub bogatim parfumskim sestavinam, navduši z zračnostjo in lahkotnostjo.