Jil Sander SUNLIGHT LUMIERE

Pri Jil Sander so se pri parfumih v preteklosti veliko poigravali s soncem. Tako je Sun dolgo časa veljala za eno izmed najlepših poletnih dišav.
Novo poglavje pa je odprla dišava Sunlight Lumiere, ki je ujela vonj sončnih žarkov. In ker letošnjega poletja še ni konec – nasprotno – obeta se nam celo indijansko poletje, je še vedno čas, da uživamo v dišavi, ki je hvalnica sončnim žarkom.
Dišavo definirajo grenivka, rdeči poper, ciklama, magnolija, potonka, mošus, lesovi in jantar, ki bodo vroče poletje z veseljem popeljali v zlato jesen.

Givenchy L’ INTERDIT EDITION COUTURE 2020

Audrey Hepburn je bila Givenchyjeva muza in neločljivo povezana z njegovim modnim ustvarjanjem.
V petdesetih letih je Givenchy želel po njej poimenovati svoj nov parfum. Ni se strinjala, rekoč: L’ Interdit! ( prepovedano ). Tako je potem parfum, ki bi moral dobiti ime po graciozni Audrey, dobil svoje ime, L’ Interdit.
Pri Givenchyju pa so šli v korak s časom in novim generacijam žensk ponudili čisto nov l’ Interdit. Verzija Edition Couture 2020 prinaša čudovito parfumsko stekleničko z odtisom čipke, dišava pa je ciprsko – cvetna in iz nje zadiši na tipično žensko parfumsko cvetje, med katerim izstopijo pomarančni cvet, jasmin in tuberoza. Ob citrusih, hruški, ambroksanu in vaniliji dišavo poglobita pačuli in vetiver, ki nam prinašata duh uglajenega Givenchyja.

Tom Ford NOIR

Tom Ford nas nikoli ne pusti ravnodušne. Pogosto se soočamo z njegovo kontroverznostjo, pa najsi bodo to njegova oblačila, filmi, reklamne kampanje ali parfumi.
Tudi Noir, ki ga je Tom Ford namenil moškim, se poigrava z našimi čutili. Na prvi vdih skrivnostna in kompleksna aromatično – začimbna dišava se skozi igro kontrastov med hladnimi in toplimi začimbami, cvetjem, lesovi, vonjem usnja, stiraksom, benzoinom in sintetičnimi vonji, ki posnemajo živalske izločke, prelevi v elegantno pudrasto dišavo, ki vse postavi na svoje mesto. In nas na koncu ne izpusti več iz svojega primeža!

Kenzo LE MONDE EST BEAU

Kenzo nas je vedno znova navduševal in navdajal z optimizmom, pa najsi so to bile njegove nesmrtne modne mojstrovine, ali parfumi, ki združujejo filozofijo njegove ljube Japonske z zahtevami Zahoda, v zadnjem času pa je svoj večni optimizem preselil tudi na področje oblikovanja pohištva in notranje opreme.
S sadno – cvetno dišavo Le Monde Est Beau nam sporoča, da je svet – kljub marsikateremu grenkemu trenutku – lep! Čudovito sporočilo nam tako prinašajo magnolija, kovačnik, češnjev cvet, jasmin, iris, bazilika, pa ribez, mandarina in robida, ter vetiver, cedra, sandalovina in tonka.
Živahna, vesela, lepa, mladostna in nepozabna dišava. Takšna, kot je bil Veliki modni oblikovalec Kenzo.

Aerin Lauder AMBER MUSK

Kozmetično – parfumska tradicija družine Lauder se nadaljuje z Aerin, vnukinjo slavne Estee. Aerin je nič kaj sramežljivo po sebi poimenovala kolekcijo parfumov, v kateri je Amber Musk najbolj vabljiva, topla, razvajajoča in zato v hladnejšem delu leta nepogrešljiva dišava.
Ambroksan, benzoin, mošus, kokos, vrtnica, sandalovina in šmarnica, združeni v prijetno orientalno – cvetno dišavo, nas bodo pozimi ovili in pogreli kot fina in mehka odeja iz kašmirja. V parfumski meglici dišave Amber Musk si bomo zaželeli, da nas njen vonj obdaja večno.

Dolce & Gabbana LIGHT BLUE LOVE IS LOVE

Legendarna moška citrusno – aromatična dišava Light Blue je letos dobila sodobno izpeljanko, imenovano Love is Love, ki citrusno – aromatični karakter dišave ohranja, vendar ga v razvoju parfumskega akorda oplemeniti s kremno globino. Že poznanim parfumskim sestavinam, kot so citrusi, poper, rožmarin, mošus in lesovi, so parfumski mojstri dodali vonj jabolk granny smith, vanilije, sladoleda in smole. Nastala je dišava, ki sicer ohranja bistvo osnovne dišave Light Blue, a s svojo kremnostjo ustreza tistim moškim, ki jim je osnovna dišava preveč citrusno ostra.