Coco Chanel COCO MADEMOISELLE INTENSE

Po lanski parfumski uspešnici Gabrielle, ki so jo sicer snovali kar pet let, so se letos pri Chanelu malce poigrali in nam – bolj na hitro – ponudili intenzivno različico že preverjene klasike Coco Mademoiselle.
Intense, kot nov trend v svetu dizajnerskih parfumov, pa še ne pomeni, da nas pričakuje neka huda parfumska zver. Posebnost pri dišavi Coco Mademoiselle Intense je njena drznost. Z dišavo obujajo duh legendarne Coco, ki je modno industrijo podredila svoji viziji mode.
Coco Mademoiselle Intense je sicer prefinjena in elegantna orientalna dišava s svežo pomarančo, sladkim sadjem, živahnimi citrusi, tonko, čudovito vanilijo in obilico pačulija.
Ostra, globoka, uživaška. Coco bi jo zagotovo izbrala zase kot enega izmed oštevilčenih vzorčkov.

Jovoy SANS UN MOT

Jovoy so pariška parfumska nebesa, kjer najdemo verjetno največjo zbirko nišnih parfumov iz vsega sveta. Seveda pa nišne parfume izdelujejo tudi sami.
Njihovo kolekcijo s čisto posebnimi imeni so navdihnile lepe zgodbe ali pa osebne izkušnje. Dišava Sans Un Mot ( Brez besed ) nam tako dobesedno brez besed in le s svojim pudrasto – lesnim vonjem pripoveduje svojo dišavno zgodbo, ki jo prepletejo rdeči poper, mandarina, pudrasto cvetje, črni ribez, vanilija, mošus in lesovi.
Dišava nas vabi, da jo uporabimo v tistih trenutkih, ko so besede odveč.

Abaton FIOR DI CHINOTTO

Ko se poletje razvije z vso svojo vročo veličastnostjo, nam najlepše zadišijo citrusi. Sveži in lahkotni nas v vročini vedno osvežijo. Zato morajo parfumski mojstri vsako poletje poiskati nov, drugačen citrusni vonj, ki bo s svežino privabil potrošnike.
Letos je v poletnih dišavah popularen kinoto – grm in sadež, ki je tako z vonjem, videzom in okusom podoben pomaranči.
Pri nišni parfumski hiši Abaton so tako predstavili popolno poletno žensko dišavo, ki so ji v zgornje note položili citruse, srednje note pa rezervirali za kinoto in tipično žensko cvetje: jasmin, tuberozo in vrtnico. Spodnje note so, ob lesovih in mahu, medene.
Sprva sveža dišava se zanimivo razvije. V srednjih notah posladi in zadiši kot najboljši zvečilni gumi, ki traja neskončno dolgo.

Givenchy LIVE IRRESISTIBLE BLOSSOM CRUSH

Letošnjo pomlad nas je na poličkah parfumskih oddelkov nase opozorila nova verzija Givenchyjeve dišave Live Irresistible – Blossom Crush.
Vesela in očarljiva cvetna dišava preseneti s svojo spontanostjo, ki je v bistvu njen najmočnejši adut in simbolizira svobodo in moč.
Blossom Crush je zgrajena na kontrastu okoli svežega cvetja in grenko – sladkega kakava, vse pa zaokroži mošus, ki z vrtnico ustvarja vtis jutranje rose.
Lahka in frivolna dišava s spontanostjo uteleša francoski šarm in Givenchyjev modni stil.

Gucci BLOOM ACQUA DI FIORI

Guccijeva dišava Bloom je dobila svojo prvo naslednico, imenovano Acqua di Fiori. Letošnja cvetna vodica se lahko pohvali s tem, da je bolj sveža od svoje predhodnice, ki časti tuberozo v vsej svoji veličini.
Dobimo občutek, da so se pri Gucciju šele sedaj potrudili ter nam predstavili lepo cvetno dišavo, ki nam bo polepšala letošnje, pa še kakšno od prihodnjih poletij.
Tako zgornje note osvežita galbanum in zeleni ribezovi listi. V srednjih notah sladko dišijo kovačnik, blaga tuberoza in jasmin, spodnje pa zaključita mošus in sandalovina.
Bloom Acqua di Fiori navduši z živahnostjo, energijo in mladostjo.

Dolce & Gabbana THE ONE MYSTERIOUS NIGHT

Novo edicijo moške dišave The One – Mysterious Night sta Domenico Dolce in Steffano Gabbana naredila za zahteven arabski trg. Dišava je močna in intenzivna, saj se mora izkazati na visokih temperaturah ob visoki zračni vlagi.
Orientalni karakter ji zagotavljajo bogate začimbe – v zgornjih notah žafran, ki z grenivko odpre dišavni akord. Kasneje zadiši vrtnica, oud – brez katerega na Bližnjem vzhodu ne gre – in žajbelj, spodnje note pa zaključijo jantar, tonka in labdanum. Kot nalašč za princa iz 1001 noči.
Mi pa bomo morali imeti veliko srečo, da bomo dišavo lahko kupili kje na evropskih tleh.

Tom Ford MANDARINO DI AMALFI ACQUA

Kljub temu, da poleti iz vseh strani poslušamo, da je sonce škodljivo, pa ima sončna energija mnogo pozitivnih lastnosti. Zato pogosto v poletnih parfumih parfumski mojstri interpretirajo vonj sonca. Vonj sonca je popolnoma neškodljiv!
Eden izmed najzanimivejših vonjev sonca je zagotovo Fordova dišava Mandarino di Amalfi Acqua, ki nam z brezskrbnimi citrusi – predvsem močno in ostro mandarino -bogatimi zelišči in začimbami, ki so v zraku na amalfitanski obali, pa vetiverjem, mošusom in labdanumom na vroči, s soncem obsijani koži, pričara najlepši vonj sonca pod soncem.