The Different Company SANTO INCIENSO SILLAGE SACRE

The Different Company nas s svojim zadnjim parfumom vabijo na olfaktorno popotovanje po Amazoniji. Popotovanje nam ponuja vonje bogatih lesov, ki jih je tam na pretek. Med njimi ima osrednjo vlogo Palo Santo – Sveti les z vonjem podobnim kadilom, ki so ga uporabljali že Inki in šamani pri svojih spiritualnih obredih čiščenja.
Santo Incienso je dišava, polna skrivnosti, ki se nam mogoče razodenejo, ko se z dišavo odišavimo. Utegnejo pa ostati parfumske skrivnosti za vedno skrite.
V zgornjih notah zadišita močni in živahni bergamotka in grenka pomaranča, potem pa se v srednjih notah dišava s Palom Santom, cedro in hedionom poglobi. V spodnjih notah eksotični lesovi prizemljujejo, kadila in mira pa stremijo v neskončne višave.
Mi pa ostajamo nekje vmes.

Roberto Cavalli FLORENCE

Medtem, ko smo počasi že pričakovali novo rajsko dišavo iz serije Paradiso, nas je Roberto Cavalli presenetil s čisto novim parfumom Florence, s katerim se poklanja Toskani, predvsem pa Firencam.
Florence začutimo kot skrivnostno ciprsko dišavo, na začetku s sladkimi citrusi, ki mogoče bolj pašejo na italijansko obalo, kot v celinske Firence. V srednjih notah dišijo semena hibiskusa – podobna mošusu – v spodnjih pa pačuli, jantar in mošus.
Ampak, … ni irisa, simbola Firenc. Ni cveta, ki ga najdemo v mestnem grbu in je tudi zgodovinsko povezan s Firencami. Ni cveta, ki ga prebivalci spoštujejo in častijo in ima celo svoj festival!
Ah, Roberto, svoj novi parfum bi lahko poimenoval kakor koli že, samo Florence ne!

Roberto Cavalli UOMO SILVER ESSENCE

Vse, česar se Roberto Cavalli dotakne, izstopi iz povprečja. Bodisi, da je to dizajn oblačil z živalskimi potiski, ali pa vonj parfuma. Tako bo moški, ki se bo odišavil z dišavo Uomo Silver Essence zagotovo izstopil iz množice in ukradel vso pozornost.
Začimbno – cvetno – lesna dišava je kombinacija že poznane Cavallijeve elegance in nonšalantne drznosti. Odpre se s sivko, ingverjem in kardamomom, se v srednjih notah razcveti z vijolico, geranijo in irisom ter v spodnjih notah umiri s pačulijem, tonko, vetiverjem in mahom.
Brez živali seveda ne gre. Vzorec krokodilje kože najdemo na robovih stekleničke.

Bvlgari SPLENDIDA MAGNOLIA SENSUEL

Na prodajne police parfumskih oddelkov je že prispela nova Bvlgarijeva dišava iz kolekcije Splendida, Magnolia Sensuel, ki je namenjena praznovanju pomladi. Posvetili so jo magnoliji – cvetu, ki cveti le kratek čas, a je zato lepota cvetočega drevesa neskončna.
Če pa pomislimo na vonj magnolije, ga v cvetu komaj zaznamo. Zato so ga pri Bvlgariju intenzivirali, mu dodali v zgornjih notah mandarino in pomarančni cvet, v srednjih jasmin in v spodnjih mošus, vanilijo in pačuli ter nam predstavili sladko in čutno dišavo, ki bo ženskam zagotovo všeč.
Še malo in v naših vrtovih bodo zacvetele magnolije. V njihovem vonju pa lahko s pomočjo dišave Magnolia Sensuel uživamo že sedaj.

Elizabeth Arden GREEN TEA FIG

Čeprav se pri nas zima še ni odločila, ali naj pride, ali pa sploh ne, so pričele resne parfumske hiše že predstavljati nove pomladno – poletne dišave.
Pri Elizabeth Arden so se odločili, da letos svojo uspešnico Green Tea nadgradijo z zelo cenjenim vonjem fige.
Figa s citrusi, zelenim čajem in bršljanom zadiši že takoj, ko uide iz stekleničke. V srednjih notah se uvodnim solistom pridružijo pistacija, vijolica in tamarind, v spodnjih pa tonka, mošus in žajbelj.
Green Tea Fig je sicer sveža, a sočnejša in slajša. In marsikoga bo njen vonj, v katerem zadiši čudovita zrela figa, zapeljal.

Laduree LES MERVEILLEUSES

Znana francoska slaščičarska hiša Maison Laduree že od nekdaj izdeluje najbolj poznane, najboljše in najbolj slastne macaronse za sladkosnede uživače pregrešnih dobrot.
Vsem zaljubljenkam v njihove slavne macaronse pa so ponudili tudi svojo prvo dišavo, imenovano Les Merveilleuses, ki nas z vonjem pudrastega irisa popelje v osemnajsto stoletje, ko so se francoski kralji in aristokracija na veliko polivali z različnimi dišavami.
Iris se prepleta skozi vse tri parfumske note in z vijolico, jasminom, vonjem semiša in mošusom sestavi dišavo, ki nas spomni na zlato obdobje francoskega dvora, hkrati pa simbolizira delček francoske zgodovine in modnega šika.

Christian Dior J’ ADORE L’ OR

Če kdaj, potem se mora svetlikati in lesketati v prazničnem novoletnem času. Bodisi zaradi pravljične razsvetljave, bodisi zaradi žlahtnega sijaja zlata.
Pri modni hiši Christian Dior so že poznano dišavo, ki v svojem imenu časti zlato, nekoliko preformulirali in ji nadeli čudovito novo valovito ogrlico. Njen vonj pa so osvežili, tako da je sedaj bolj sladka in bolj cvetna od svoje predhodnice iz leta 2010.
Od cvetja zadišijo jasmin, ylang ylang, vrtnica in tuberoza, dišavo pa podpreta tonka in vanilija.
Ja, pri Diorju vedo, da ženske obožujemo zlato!

Lancome HYPNOSE HOMME

Kardamom je zelo cenjena začimba. Med tem ko sedaj v naših kuhinjah še vedno čutimo njegov praznični vonj, se nanj lahko večkrat spomnimo med letom, saj ga parfumski mojstri pogosto uporabijo v dišavah.
Moška dišava Lancome Hypnose Homme je tako zgodba o kardamomu, ki s sivko, citrusi, meto, jantarjem, mošusom in pačulijem spretno krmari med toplo orientalno dišavo in svežo začimbno.
Intenzivna in elegantna dišava, ki jo krasi blaga sladkost, ne privlači prevelike pozornosti, čeprav bodo moškega v njeni meglici ženske opazile. Za kar bo poskrbel ravno sladek in smolnat vonj kardamoma.

Hermes TWILLY

Twilly je prvi Hermesov ženski parfum pod taktirko nove hišne parfumske mojstrice, Christine Nagel. Pri Hermesu so tako v znak novega obdobja osvežili tudi parfumsko stekleničko. Tradicionalno podolgovato so skrajšali in razširili, dobila je tudi širši pokrovček.Razkošni barviti potiskani Hermesovi šali so navdihnili Christine Nagel, da je izdelala optimistično, mladostno in živahno začimbno – cvetno dišavo ter tudi parfumski steklenički nadela okoli vratu svoj drobcen šal.Sveže zgornje note odprejo udarni ingver in citrusi, srednje note se razcvetijo s čutno tuberozo, pomarančnim cvetom in jasminom. Najlepše pa so sladke spodnje note, ki jih zaključita sandalovina in vanilija.Lepo, bogato, ženstveno in elegantno. Hkrati začutimo parfumsko preprostost in kompleksnost.Twilly nam s svojim vonjem prikliče nostalgična sedemdeseta leta – leta, ko je bila modna hiša Hermes na vrhuncu.

Versace VERSACE MAN

Kaj še potrebuje moški, oblečen v tipične versacejevske vzorce z meandri in meduzo, da se bo počutil še bolj samozavestno?
Potrebuje seveda še temperamentno dišavo, ki bo lepo zaokrožila versacejevski štih!
Orientalna dišava Versace Man navduši z bogatimi začimbami, ki se prepletajo skozi vse tri parfumske note. V zgornjih notah tako zadišijo angelika, črni poper, bergamotka in neroli. V srednjih notah kardamom in žafran, v spodnjih pa sladko bogati tobak, jantar, lesovi in labdanum.
Vse skupaj nepričakovano elegantno in prefinjeno. Classy.