Chanel CHANCE EAU VIVE

Mladostne in romantične dišave Chance ( sreča ) sledijo prepričanju Coco Chanel, ki je verjela v moč sreče.

Eau Vive je četrta iz serije Chance. Po originalni pudrasti vaniliji Chance je prišla na vrsto sveža cvetno – lesna Eau Fraiche, za njo pa nežna cvetna s kutino Eau Tendre.

Chance Eau Vive so oglaševalci napovedali kot nepričakovano in nepredvidljivo dišavo, ki se ji ne da upreti.

In čemu se ne moremo upreti? V zgornjih notah citrusom, še posebej grenivki, ki da dišavi pečat. V srednjih notah sta zapeljiva mošus in jasmin, spodnje note pa so pudraste – iris, vetiver in cedra.

Lahka, ženstvena dišava je namenjena visokemu poletju, ko si boste zaželele enostaven vonj. In nič več.

 

Paco Rabanne INVICTUS

On je močen, dinamičen, z obiljem energije. Zmagovit. On je nepremagljiv! Ravnokar je prejel zmagovalni pokal in lovorjev venec.

Sveža citrusno – aromatična dišava je namenjena moškemu, ki je navajen zmagovati. In to ne samo pri športu.

Zgornje note z grenivko in vonjem morja prijetno osvežijo Vendar pa se v srednjih notah svežina umakne sladkemu. Vonjamo lovor in hedion – ta diši kot mešanica jasmina in magnolije. V spodnjih notah ostanejo dragoceni les gvajak, ambra, pačuli in mah.

Ženske bodo pohvalile vonj vaše dišave. Ker je seksi.

 

Sisley SOIR DE LUNE

Včasih se nam zgodi, da nismo mi tisti, ki izberemo parfum, ampak, da on izbere nas. Pokliče naše srce in dušo, ju nagovori in osvoji. To velja za žensko dišavo Soir de Lune.

Elegantna in prefinjena dišavna mojstrovina pride do izraza ob poletnih večerih, ko se v sprehodu po mesečini lepo preplete z vonjem noči ter še poglobi njeno skrivnostnost. Ali pa nam prikliče meditativno Debussy-jevo Mesečino.

Citrusi, poper in koriander so v zgornjih notah sveži in ostri. Srednje note, v katerih so majska vrtnica, mimoza, iris in jasmin so bogate, intenzivne in delujejo malce težje. Spodnje note, v katerih zasledimo med, pačuli, sandalovino in mošus, so slajše in temnejše.

Soir de Lune doda ženski lepoti samo tisto, kar še manjka. Milino.

 

FL Parfums MATIN A CENTRAL PARK

Verjetno ne bi nikoli niti pomislili, da je glavni dirigent New Yorške Metropolitanske opere ter glasbeni direktor opere iz Zuricha lahko tudi uspešen parfumer. Fabio Luisi, lastnik blagovne znamke LF Parfums, to je!

Parfumi so njegova strast in navdih za njih pogosto najde ravno v glasbenih delih, ki jih dirigira na največjih svetovnih odrih. Harmonija v glasbi ga je pripeljala tudi do harmonije v svetu dišav.

Matin a Central Park je sveža, a topla začimbno – cvetna dišava, ki nam predstavi vonj jutra v New Yorškem Central Parku. Zgodnji obisk parka v mestu, ko večina še spi, narava pa je še vedno umirjena, nam ponudi vonj limete, cedre, cvetnih not, začimb in malo morskih not.

Matin a Central Park je dišava za oba, ki na svojem joggingu skozi park uživata jutranji mir.

 

Perfumer’s Guild QUEEN OF SHEBA

V Bibliji omenjena lepa in pametna kraljica iz Sabe, je želela spoznati kralja Salomona in se prepričati o njegovi modrosti. Zanj je pripravila veliko vprašanj. Ter seveda dragocena darila – zlato, dišave in začimbe. Njegovi odgovori so jo impresionirali. Menda sta se zaljubila, a se je ona vrnila domov, k svojemu ljudstvu in se potiho izgubila tudi iz zgodovine.

Veliki angleški parfumer John Bailey je zgodbo eksotične kraljice iz Sabe oživil s kultno žensko dišavo Queen of Sheba. Cvetno – orientalna dišava, v kateri vonjamo kadila, miro, jasmin in oud, kot prosojna tenčica nežno ovije kožo in nam predstavi dišavo, dostojno kraljice.

John-Bailey-Interview-by-Veronica-Kavanagh~~element164

 

 

 

Chanel Les Exclusifs 28 LA PAUSA

Parfum La Pausa iz Chanelove ekskluzivne linije je za tiste, ki neizmerno uživajo v vonju perunike. Nežna perunika tukaj diši hkrati pudrasto, lesno, sveže, zemeljsko in zračno.

Ravno prav opazna dišava se odpre sveže, z naravnim vonjem irisa – cveta in korenine. Za to dišavo so pri Chanelu izbrali vrsto Iris Pallida, ki velja za najdragocenejšo. Ko se na koži vonj nekoliko ustali, se s pomočjo vrtnice spremeni v bolj kremnega, ki svilnato ovije telo. Spodnje note z vetiverjem lepo podprejo vonj irisa. Rezultat je romantična in ženstvena dišava.

La Pausa deluje pomirjajoče in dobimo občutek, da se zna lepo obnašati. Vendar pa nam poraja dvom – ali želimo dišati tako kot velik šopek, sestavljen samo iz perunik, ali pa želimo od parfuma nekaj več.

 

Bulgari OMNIA INDIAN GARNET

Dragi kamni so neskončni vir navdiha za dišave pri draguljarski hiši Bulgari. Za dišavo Omnia Indian Garnet je to postal oranžno – rdeči granat, čigar intenzivna barva spominja na daljno Indijo.

Omnia Indian Garnet je ženska dišava, ki nam govori zgodbo Indije. Eksotična in skrivnostna daljna dežela se nam predstavi skozi parfumske sestavine, ki nam že v zgornjih notah z mandarino in žafranom napovejo indijski živ-žav. V srednjih, cvetnih notah se zgodba nadaljuje – odkrijeta se opojni osmant in indijska tuberoza – dragoceni sestavini, ki oddata od sebe vse, kar premoreta. V spodnjih notah pa dragocene lesne note in jantar zaključijo indijske sanje.
Indijo lahko na nek način doživimo tudi skozi dišavo Bulgari Omnia Indian Garnet.

 

 

Amouage JOURNEY

Amouage je znamka luksuznih parfumov, ki jih proizvajajo v glavnem mestu Omana, Muškatu. Zaradi dragocenih parfumskih sestavin in intenzivnega vonja dobimo občutek, da so s Šeherezado pobegnili iz znamenite 1001 noči.

Ženska dišava Journey nas popelje na očarljivo dišeče potovanje po Bližnjem Vzhodu, kjer se med žafranom, kardamomom in muškatnim oreščkom srečamo z osmantom, sambaškim jasminom in mimozo, okušamo med in vanilijo, zapeljejo nas pa olje cypriol, mošus, cedra in vonj usnja.

Dišava Journey zaradi sladkobe na pričetku deluje mogoče malce neprijetno, vendar, ko se umiri, razvije lep, prijeten in topel lesno – začimbni vonj.

Journey je namenjen ljubiteljicam dragocenih parfumov, ki se rade ovijejo v tančico skrivnosti.

Hugo Boss BOSS IN MOTION

Boss in Motion je dišava za dinamičnega in samozavestnega moškega. Za takega, ki zaupa v svoje sposobnosti, ki uživa v tekmovalnosti, ki vedno išče nove izzive in dosega cilje, ki si jih je zastavil.

Citrusno – začimbna dišava, v kateri vonjamo toplo, sladko pomarančo in malo cimeta, od začimb pa baziliko, muškatni orešček, roza poper in kardamom, poteka dokaj linearno. Dišavni akord zaključijo lesne note.

Boss in Motion je dišava za moškega, ki je navajen zmagovati.

Guerlain AQUA ALLEGORIA PAMPLELUNE

Aqua Allegoria je serija lahkih poletnih dišav v značilni steklenički, ki spominja na satovje in je pri Guerlainu ne menjajo. Petim osnovnim dišavam, med katerimi je tudi Pamplelune ( ime sestavljata besedi pamplemousse – grenivka + lune – luna ), vsako leto dodajo novo.

Pamplelune je vonj čiste, prave, osvežujoče, zrele grenivke. Od začetka do konca. Spremljata jo limona in bergamotka, malce je nerolija, listov črnega ribeza, grenke pomaranče, vanilije in pačulija. Pričetek je svež, malce grenek, tudi pikanten, izteče pa se v toplo, slajšo in elegantno grenivko.

Pamplelune je za marsikaterega ljubitelja citrusov najlepša poletna dišava. Tudi zame.