EIGHT & BOB

Albert Fouquet, mladi francoski aristokrat, se je v štiridesetih letih bolj za svojo dušo ukvarjal s kreiranjem parfumov. Nekega dne je njegov parfum pohvalil ameriški študent, sicer bodoči ameriški predsednik John F. Kennedy, ki je bil na potovanju po Franciji. Albert mu je stekleničko svojega parfuma podaril. Čez nekaj časa pa je Albert prejel njegovo pismo s prošnjo, naj mu pošlje osem stekleničk parfuma in še eno za Boba. Duhovita prošnja mu je bila tako všeč, da je po njej poimenoval parfum.

Parfum je čisto obnorel ameriški jet-set, a je vojna prekinila pošiljke v Ameriko. Zadnje primerke parfumov je po Albertovi smrti pošiljal njegov butler, ki jih je skril v knjige, katerim je izrezal notranjost listov v obliki parfumske stekleničke. Po njegovi zaslugi se je ohranila parfumska receptura, po kateri parfum proizvajajo še danes.

In kaj je tako posebnega v parfumu, da je tako pritegnil ameriške bogataše? Njegova skrivnost tiči v kombinaciji vanilije, labdanuma, cedre, citrusov, ingverja, ambre, kardamoma, sandalovine in lešnika. Vsega ravno prav, da se je zapisal v zgodovino.